206 hız sabitleyici hakkında bilgi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23930
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 02:50 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 hız sabitleyici hakkında bilgi
Mesajı Yazan: Serkan
Konu: 206 hız sabitleyici hakkında bilgi
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 00:40
Arkadaşlar 2 hafta önce aracıma hız sabitleyici taktırdım, bugün dikkatimi çekti kornaya basınca hız sabitleyici devreden çıkıyor, en az 20 kere denedim ve her kornaya bastığımda devreden çıktı, acaba sistem böylemi çalışıyor, yoksa yol bilgisayarı işlemini yaparken çıkma com2000 almıştım ondamı bir sorun var?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 09:28
güvenlik nedeniyle kornaya basınca devreden çıkması normal
------------- 206 Roland Garros 1,6 16V
|
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 09:56
hiç denememiştim yola çıkınca denicem bakalım
------------- nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
Mesajı Yazan: serkans_21
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 17:11
Bende 206+ plus var hız sabitleyiciyi nasıl taktırabilirim.
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 17:15
Yok canim daha neler korna ile CC'nin alakasi yoktur. Simdi boyle soyluyorum ama birde tersi cikiyormus  Yok ya olmaz, kornayla cc'nin devreden cikmasinin bir baglantisi yoktur.
|
Mesajı Yazan: MemoTech
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 17:35
Çok ilginç bir durum daha önce hiç korna çalmamıştım sabitleyici açıkken :) Yarın unutmazsam bende bir deneyim bakalım fakat kullanım klavuzlarında felan yazmıyor korna ile devreden çıkartılabilir diye bir bilgi düşmemişler.
Benim dikkattimi çeken farklılık sadece şu oldu II Pause tuşu ile pause konumuna aldığımda tekrar II Pause tuşuna basınca pause konumundan çıkmıyor yani CC devreye girmiyor. Set butonlarına basınca devreye giriyor.
-------------
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 17:49
MemoTech Yazdı:
Çok ilginç bir durum daha önce hiç korna çalmamıştım sabitleyici açıkken :) Yarın unutmazsam bende bir deneyim bakalım fakat kullanım klavuzlarında felan yazmıyor korna ile devreden çıkartılabilir diye bir bilgi düşmemişler.
Benim dikkattimi çeken farklılık sadece şu oldu II Pause tuşu ile pause konumuna aldığımda tekrar II Pause tuşuna basınca pause konumundan çıkmıyor yani CC devreye girmiyor. Set butonlarına basınca devreye giriyor. |
Benim giriyor. Hizini artiriyor olabilir misin? Cunku yeniden o tusa bastiginda bir onceki hizina sabitler.
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 18:21
Malesef hiç bir şekilde tekrar devreye almıyor. Debriyaj, fren yada pause tuşu her ne şekilde devreden çıkarmış olursam olayım mutlaka set butonları ile tekrar devreye alıyor.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 18:25
Mehmet kardeşim pause tuşu diye bahsettiğin kolun ucundaki tuşsa benimkinde de devreden çıkarıyor ve geri devreye almıyor hatta kayınbiladerin 308 var onda da almıyor ve ekranda hız sabitleme imkansız yazıyor. Korna konusunda eminim dün 200 km yol yaptım belki 20 kere denedim kornaya basarbasmaz çıkıyor devreden hafif baskı uyguluyorum kornaya ama çalmadan çıkmıyor, gerçi fena olmuyor otoyolda önüme falan giren araçlara uyarı amaçlı korna çalınca çıkıyor devreden çıkmasa zaten fren basıyorum o zaman cıkıcak
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 18:27
MemoTech Yazdı:
Malesef hiç bir şekilde tekrar devreye almıyor. Debriyaj, fren yada pause tuşu her ne şekilde devreden çıkarmış olursam olayım mutlaka set butonları ile tekrar devreye alıyor. |
Aynen kardeşim benimkide aynı kayınbiladerin 308 de aynı
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 19:02
Hiç olmamasındansa bu şekilde olması bile bir nimet bizim için :)
-------------
|
Mesajı Yazan: jack67
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 22:14
Serco05 Yazdı:
Arkadaşlar 2 hafta önce aracıma hız sabitleyici taktırdım, bugün dikkatimi çekti kornaya basınca hız sabitleyici devreden çıkıyor, en az 20 kere denedim ve her kornaya bastığımda devreden çıktı, acaba sistem böylemi çalışıyor, yoksa yol bilgisayarı işlemini yaparken çıkma com2000 almıştım ondamı bir sorun var?
|
Selam bendede senin modeldem 206 var fakat hız sabitleyici uygalatamadım senden ayrıntıları nerden nereye kablo çekildi ne yapıldı öğrenebilirmiyim?Teşekkürler
------------- 206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 23:19
jack67 Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
Selam bendede senin modeldem 206 var fakat hız sabitleyici uygalatamadım senden ayrıntıları nerden nereye kablo çekildi ne yapıldı öğrenebilirmiyim?Teşekkürler
|
Kardeşim benim fren müşüründe 4 kablo var onun için kablo çekmedik sadece kolu taktık ve pp2000 den tanıttık tabi bu tanıtma işlemi için 3 usta 5'er saaten 15 saat kadar uğraştı sonunda çözdük ama, sen fren müşürüne bak 4 kablolu ise kolay, aracın 2004 çıkışlı ise 4 kabloluludur ama 2003 çıkışlı 2004 modelse büyük ihtimal 2 kabloludur, o zaman kablo çekmek gerekir o konuda da hiç bir bilgim yok.
|
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 23:22
Bu arada bugün yine defalarca denedim kornaya basınca cc devreden çıkıyor, gerçi ben bunu kendim için bir artı alarak görmeye başladım :)) Önüme ani araç çıkınca hemen elim kornaya ayağım frene gider hangisine önce basarsam cc devre dışı kalmış olur :)
|
Mesajı Yazan: sahin_2978
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 15:37
arkadaslar bende 2008 1,6 cıtroen berlingo var hiz sabitleyici taktırdım ama yazılımı atınca gostergeler devre dısı kalıyor denemesini yaptım hız sabitleyici devreye giriyor fakat gostergeler hepsi sıfırlanıyor
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 15:38
yardımlarınızı bekliyorum
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 16:06
sahin_2978 Yazdı:
arkadaslar bende 2008 1,6 cıtroen berlingo var hiz sabitleyici taktırdım ama yazılımı atınca gostergeler devre dısı kalıyor denemesini yaptım hız sabitleyici devreye giriyor fakat gostergeler hepsi sıfırlanıyor |
Yazilim atmadan calismiyor mu?
|
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 16:08
Benzinli 1.4 206 larda da aynısı oluyor dostum, onlarda çözüm bulamadılar henüz
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 11:10
yazılım attıgımızda gostergeler sıfırlanıyor
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 11:29
sahin_2978 Yazdı:
yazılım attıgımızda gostergeler sıfırlanıyor |
O halde bunun hiz sabitleyici ile bir alakasi yok. Bir sekilde yeni yazilim aracinizda dogru duzgun calismiyor. Dogru mudur?
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 15:28
Korna konusunda deneyen olmadımı hiç, benim hız sabitleyici hala kornaya basınca devre dışı kalıyor.
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 15:34
Serco05 Yazdı:
Korna konusunda deneyen olmadımı hiç, benim hız sabitleyici hala kornaya basınca devre dışı kalıyor.
|
Ben denedim, canavar gibi calisiyor 
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 16:06
koliva Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
Ben denedim, canavar gibi calisiyor 
|
Benimkinin sebebi ne olabilir acaba com2000 de kısa devre falnmı yapıyor, gerçi şikayetçi değilim acil bi durum olmadıkça zaten kullanmam kornayı ama merak ettim açıkcası neden sadece bende böle diye
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 17:07
Serco05 Yazdı:
Benimkinin sebebi ne olabilir acaba com2000 de kısa devre falnmı yapıyor, gerçi şikayetçi değilim acil bi durum olmadıkça zaten kullanmam kornayı ama merak ettim açıkcası neden sadece bende böle diye
|
Hic bilemiyorum cunku pause tusuna bastiginizda da sabitlemiyor diyorsunuz ki benimkinde bu da calisiyor. Oyle zannediyorum ki yazilimsal birseydir. Problem oldugunu sanmiyorum.
|
Mesajı Yazan: inceyasar
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 18:43
kornaya basınca cc devreden çıkıyor pause tuşuna basınca devreden çıkıyor tekrar basınca kaça ayarlandıysa o km ye geri sabitliyor
------------- 2004 307 1.4HDI
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 23:27
Benim araçta sistem tamamen farklı sanırım + ve - tuşlarına her basışta 1 km basılı tutunca 5'er 5'er hız arttırması veya eksiltmesi lazım sistemin ama benim araçta böyle değil, atıyorum 90'a sabitledim + tuşuna 20 kerede bassam hiç bişe olmuyo bugün çözdüm nasıl çalıştığını 90'a sabitken + tuşuna basılı tutuyorum araç hızlanmaya başlıyor hangi hızda bırakırsam o hızda kalıyor atıyorum araç 110'a geldi tuşu bırakıyorum araç 110'da kalıyor aynı şekilde yavaşlarkende - tuşunu bıraktığım hızda kalıyor.
Bugün şöyle bir gariplik oldu cc devreye girmedi aç kapa ne yaptıysam girmedi sonra fren müşürünü söktüm biraz kurcaladım geri taktım, kornaya 4-5 defa sertçe bastım akü kutup başını söküp geri taktım şuan çalışıyor hangisi işe yaradı bilmiyorum ama.
|
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 23:28
inceyasar Yazdı:
kornaya basınca cc devreden çıkıyor pause tuşuna basınca devreden çıkıyor tekrar basınca kaça ayarlandıysa o km ye geri sabitliyor |
Hocam denediniz dimi sizin aracınızda da kornaya basınca devreden çıkıyor...
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 00:18
sadece hız sabitleme icin program atıldıgında oluyor
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 14:59
Bugün sabah aklıma geldi bende denedim, aynen kornaya basınca sistemi devre dışı bırakıyor. Çok ilginç. :) :) :)
-------------
|
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 19:34
benim araç kornaya basınca çıkmıyor canavar gibi çalışıyor
------------- nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 19:49
MemoTech Yazdı:
Bugün sabah aklıma geldi bende denedim, aynen kornaya basınca sistemi devre dışı bırakıyor. Çok ilginç. :) :) :) |
Mehmet donanımhaberde keremi bilirsin oda 206'sına taktırmıştı geçen sene, onunki kornaya basınca devreden çıkmıyormuş şimdilik sadece ikimizinki devreden çıkıyor.
|
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2012 Saat 19:51
istanbullu_3886 Yazdı:
benim araç kornaya basınca çıkmıyor canavar gibi çalışıyor
|
Senin araç istisna Turan abi ekranda cc bilgisi çıkan tek makyajsız kasa seninki :))
|
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2012 Saat 00:28
evet dogrudur yazılımsal bi sıkıntı
|
Mesajı Yazan: Sedat Yıldırım
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2012 Saat 12:19
Selamunaleykum ve Rahmetullah. Hayırlı Ramazan'lar arkadaşlar. Hız sabitleyici ilgimi çekti de,ben de 2002 model 206,1.4 motor,otomatik şanzuman var,buna hız sabitleyici takılabilirmi? Takılabilirse cihaz ve montaj ücreti kaç paradır? Bunun yararları ve zararları nelerdir? Hepinize kazasız belasız sürüşler dileğimle. Selam ve Dua ile..
------------- ( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot ) O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım
|
Mesajı Yazan: muratoner
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2012 Saat 15:02
Benim taktırdığım yer 200 tl ye takıyormuş ve her türlü araca (peugeot) takabilirim dedi.Bilginize ayarıda tam 5 dk aldı :))
|
Mesajı Yazan: muratoner
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2012 Saat 15:04
Bu arada şimdi yoldan geldim toplam 1200 km yol yaptım.Bu sıcakta cok keyifli birde şu yolların zifti olmasa.Pause tuşu o an devreden cıkaıyor ve tekrar bastığımda aynı hıza geri alıyor aracı.kornaya basıncada devre dışı yapmıyor sabitleyiciyi.
|
|