Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sol on tekerden gelen ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23916
Tarih: 15 Ağustos 2025 Saat 01:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sol on tekerden gelen ses
Mesajı Yazan: 206x-line
Konu: sol on tekerden gelen ses
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 23:57
arkadaslar duz asfaltta degilde cukura felan yada yolun biraz bozuk oldugunda sol on tekerde  zincir sesi gibi ses geliyor cam kırılıyor gibi bu nedir sizce

Cevaplar:
Mesajı Yazan: simurg
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2012 Saat 11:01
rulmanlar değişmeli en ıyı rulman orjınalı SKF dir

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2012 Saat 17:08
Orjinalini yazan: simurg simurg Yazdı:

rulmanlar değişmeli en ıyı rulman orjınalı SKF dir
aynen katiliyommm

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2012 Saat 23:27
iyi bi  rot balans ayarı yaptır ve lastikteki tellerin kırık olmadığına emin ol aynı sıkıntı bende vardı bi ayar yeni lastik sorun çözüldü

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 00:06
tekerleri yeni aldim zaten 1 ay olmadi  daha tamirciye gitmedim ama hafta ici gidip bir gosterecem bakalım sebebi nedenmis

Mesajı Yazan: ozkan0927
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 11:28
bahsettiğinize benzer ses benimkinden de çok nadirde olsa geliyor.baktırdığında paylaşırsan neden olduğunu.şimdiden teşekkürler

Mesajı Yazan: dextermeytoo
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 15:31
Aynı ses bendede var . Daha yeni rot balans yaptırdım. Ama ses devam ediyor. Sorun neymiş paylaşırsan sevinirim. Bizzde fikir sahibi olalım.

-------------
2006 206 felline 1,4 benzin li

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 22:52
elbette arkadaslar muhtemelen persembe gunu gosterecem o zaman paylasırım

Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2012 Saat 23:30
teşekkürler bekliyoruz paylaşımını...

-------------
2000 - 206- 1.6 - xt beyaz

Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 12:20
birsey bulunmadi arkadaslar soktuler ama on takım normal ne bilim oynayan felan bir aksamı yok son olarak tekeri taktırdıgın yere baktır lastıkleri gostermemi soylediler

Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 15:15
teşekkürler..

-------------
2000 - 206- 1.6 - xt beyaz

Mesajı Yazan: okan0665
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 16:05
Benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. Fren merkezindeki sıkıntı nedeniyle sağ ön fren balataları bozuk yolda ve virajlarda ses çıkartıyordu, sol balatalar yepyeniyken sağ balatalar sıfırlanmış ve disklere de zarar vermişti. "fren basmadan gelen fren sesi." başlığına bir bakın isterseniz.

Mesajı Yazan: Helentemoller
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2014 Saat 22:00
Merhaba
Sirf bu soruya cevap vermek icin üye oldum zira ben de ayni dertten müzdarip idim. Sol ön tekerler cukura girince yada bozuk yolda parke tasli yolda zincir sesi gibi bir ses cikariyordu. Boy zincirin bir ucunu asfalta suruyormussunuz gibi. Tamire goturdum bulamadilar sonra tekrar goturdum, rot baslarini koruyan bir sac varmis o gevsemis yerine oturtunca duzeldi.
Sizin de isinize yarar bir bilgi olur umarim.

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2014 Saat 13:08
bendede aynı sorun vardı götürdüm götürdüm bulamadılar boşta kalan bir pul varda ses yapıyor çukurda sanki ama tekerden geliyor neyse en son birine gittim bana dediki ön fren merkezi değişecek içi dağılmış ,eee dedim mani ne tutar fazlaca bir ücret istedi kalsın dedim çıktım .gittim aracı kaldırdım tekerkeri söktüm araçata ses yapabi,lecek bütün cida yerlerini parçalarını kontrol ettim ,sağ ön tekerin arkasında hidrolik hortumlarının boşta kalmasın diye takıldı bir demir parça car amortsörün orada gövdeye vidayla tutturulmuş yalama olmuş adi şey çukura girince ses yapıyorrr, söktüm aldım o parçayı ses kesildi,

Mesajı Yazan: 206cc57
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2014 Saat 13:56
Merhaba 

Benimde aracımda asfaltta giderken'' Çın Çın ''' sesi geliyordu , sanki bozuk parayı yere vururmussun gibi , fren balataları değişrken baktırdım bulamadılar , yetkili servise verdim bulamadılar ses zaman zaman kesiliyordu , ama asfaltta giderken çın çın çın sesi çok rahatsız ediciydi ,yolcu koltuğunda oturanlara sordupumda duymadıklarını söyliyordu bende hayali sesler duymaya başladığımı sanıyordum  , hatta hızlanınca çın çın çın sesi artıyor tempo tutuyordu  beni delirtiyordu , ama sebebi o kadar komikmişki , teker aralarına giren taşlar , artık çın yaparsa çekip kenara çın yapan taşları tk tek çekip çıkarıyorum .Çın mın yok , dilerim sizin sorununuzda böyle basit birşeydir , kolay gelsin .

Mesajı Yazan: serkomser
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2014 Saat 10:07
Lastikçi lastikleri takarken acaba içine taş gibi sert bi parça mı kaçtı da seyir esnasında janta vuruyor olmasın.
2. ihtimal ise "balata sekmanları" bunlar balataları değiştirirken farkında olmadan düşebiliyor balatanı diske vurmasından dolayı da ses yapabilir.

-------------
SEN GİDERKEN...

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2014 Saat 10:32
hocam arkadaşların dediği gibi RULMAN/AMASÖR TAKOZ BİLYASI/ AKS KAFASI BİLYASI/ TEKER VEYA DİSK BİLYASINDAN OLABİLİR. direksiyonu sağa sola çevirdğinde yapma varsa yada ağrlaştıysa direksiyon amasör takoz bilyası. / düz yolda uğultu şeklinde olursa teker veya disk bilyası. / titreme-sallama-kalkışda vurma şeklinde olursa aks kafası bilyası. / cam kırığı şeklinde tam anlayamadım işin açığı ama rulman kalıyor geriye onunda en iyisi SKF dir. ist.da iseniz bağcılar güngören san. sitesi 23. blok üst kısımda ana bayisi var. uygundur sana en iyi işçililk le uygun fiyata değişim yaptırıcak yerinide söyler. inşallah işine yarar.

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2014 Saat 10:34
Orjinalini yazan: Helentemoller Helentemoller Yazdı:

Merhaba
Sirf bu soruya cevap vermek icin üye oldum zira ben de ayni dertten müzdarip idim. Sol ön tekerler cukura girince yada bozuk yolda parke tasli yolda zincir sesi gibi bir ses cikariyordu. Boy zincirin bir ucunu asfalta suruyormussunuz gibi. Tamire goturdum bulamadilar sonra tekrar goturdum, rot baslarini koruyan bir sac varmis o gevsemis yerine oturtunca duzeldi.
Sizin de isinize yarar bir bilgi olur umarim.

aynen hocam buda ayrı bi ses yapar k. bakmayın gözümden kaçmış arkadaş haklı.Clap

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: kursunlu
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2017 Saat 14:06
merhaba arkadaşlar
2011 model otomatik 308 hdi comfort pack aracım var. dün uzun yolda giderken fark ettim ki direksiyon hafif sola dönerken ki pozisyon dışında arabadan acayip bir ses gelmektedir. ama sola virajlarda o ses kayboluyor. bununla ilgili bir fikri olan var mı?
ayrıca araba düşük km de giderken tok tok diye hafiften bir ses gelmektedir. ön takımla ilgili olabilir mi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Mesajı Yazan: uzunca961
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2017 Saat 21:05
Orjinalini yazan: kursunlu kursunlu Yazdı:

merhaba arkadaşlar
2011 model otomatik 308 hdi comfort pack aracım var. dün uzun yolda giderken fark ettim ki direksiyon hafif sola dönerken ki pozisyon dışında arabadan acayip bir ses gelmektedir. ama sola virajlarda o ses kayboluyor. bununla ilgili bir fikri olan var mı?
ayrıca araba düşük km de giderken tok tok diye hafiften bir ses gelmektedir. ön takımla ilgili olabilir mi?

Tok tok sesi

Mesajı Yazan: uzunca961
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2017 Saat 21:11
Orjinalini yazan: kursunlu kursunlu Yazdı:

merhaba arkadaşlar

Gerçi o sesin amortisör olma ihtimali daha yüksek hemen korkma şanzıman dedim diye

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net