Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil 206 çalışmıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23901
Tarih: 31 Ekim 2025 Saat 10:41
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: acil 206 çalışmıyor
Mesajı Yazan: hllskn
Konu: acil 206 çalışmıyor
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2012 Saat 23:10
iyi günler bende tek kapı 1.4 hd turbo dizel 206 var araba normalde çalışıyordu sabah uyandığımda kontak vurdum çalışmadı kontak vuruyor ama çalışmıyor çekiciyle arabayı çektirdim tamirci yakıt pompasındaki sensür arızalı dedi değiştirdim yine çalışmadı bilgisayara bağlattım basınç 0 görünüyor yakıt filtresinden de şüpheleniyorum biraz zaman oldu değişmeyeli sorun nerdedir acaba

Cevaplar:
Mesajı Yazan: xpyhre
Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2012 Saat 23:38
Orjinalini yazan: hllskn hllskn Yazdı:

iyi günler bende tek kapı 1.4 hd turbo dizel 206 var araba normalde çalışıyordu sabah uyandığımda kontak vurdum çalışmadı kontak vuruyor ama çalışmıyor çekiciyle arabayı çektirdim tamirci yakıt pompasındaki sensür arızalı dedi değiştirdim yine çalışmadı bilgisayara bağlattım basınç 0 görünüyor yakıt filtresinden de şüpheleniyorum biraz zaman oldu değişmeyeli sorun nerdedir acaba

immobilizerdede sorun olabilir.

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2012 Saat 23:39
o ne oluyor ustam

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2012 Saat 23:46

o ne oluyor ustam

Anahtarinin içinde ufak bir devre var. Arabadada onun alicisi var. Şifreler birbirini görmediğinde arac calişmaz. Marş basar arac calişmaz. hırsızlığa karşi motorun calişmasini önlüyor. Anahtarini düşürdünmü? hiç, veya içinden sallayınca ses geliyormu? yedek anahtarinla caliştirmayi dene eğer varsa, yedek anahtarin. Arac yine çalişmazsa, sorun baska yerde olabilir. kontakla ilgili sorun olmadiği anlaşilir. Yani immobilizerde.

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2012 Saat 23:53
kumandayı 1 gün önce sökmüştüm pili bitmişti diye arabam 206 2004 model bu özellik varmı arabamda acaba

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2012 Saat 23:59

kumandayı 1 gün önce sökmüştüm pili bitmişti diye arabam 206 2004 model bu özellik varmı arabamda acaba

206 larin hepsinde vardir bu özellik. Pili değiştiğin sistemde, siyah bir kömür şeklinde verici alici devresi var. O immobilizer devresidir. Sen yedek anahtarinla caliştirmayi dene. Eğer calişirsa pilini değiştirdiğin anahtarda sorun var. ondan arac calişmiyordur.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 00:01
şuan anahtarda pil yok içindeki mekanik şeyden ufak birşey koptu yedek anahtarıda yok nasıl baktırabilirim anahtarın çalışmadığına kilitçiye gitsem olur mu?

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 00:08

şuan anahtarda pil yok içindeki mekanik şeyden ufak birşey koptu yedek anahtarıda yok nasıl baktırabilirim anahtarın çalışmadığına kilitçiye gitsem olur mu?

İmmobilizer devresi kopmuştur ozaman. O kopan parçayı kontağa temas ettir öyle kontaği cevir. bakalım calişacakmi? ondan calişmiyordur aracın herhangi bir anahtarciya gidip durumu anlatirsin ona göre çözüm bulurlar. Yeni bir devre yaparlar. Gelip aracın beynine yeni yapilan immobilizer devresini kopyalarlar.  veya o kopan parçayi yeniden lehimlerler yuvasina. Yapilmayacak bir iş değil. serviste'de yaptirabilirsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 00:12
teşekkürker sanırım dediğiniz gibi sorun olabilir çünkü anahtarla oynadıktan sonra araba çalışmamaya başladı çok teşekkürler. kısa bi sorum olacak anahtarı götürsem sorun olduğunu anlarlar mı acaba??

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 00:22

teşekkürker sanırım dediğiniz gibi sorun olabilir çünkü anahtarla oynadıktan sonra araba çalışmamaya başladı çok teşekkürler. kısa bi sorum olacak anahtarı götürsem sorun olduğunu anlarlar mı acaba??

durumu anlatirsin, anlarlar yol gösterirler.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 00:23
teşekkürler

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 01:13

[/QUOTE]

yeni konu açmak istemedim ancak benim de immobilizer ile ilgili bir sorum olacak. araçta immobilizer var ise yedek anahtar ile araç çalışır mı? yoksa sadece uzaktan kumandanın bulunduğu anahtar ile mi araç çalışır?

-------------
2001 206xt 1.6

Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 01:18
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

yeni konu açmak istemedim ancak benim de immobilizer ile ilgili bir sorum olacak. araçta immobilizer var ise yedek anahtar ile araç çalışır mı? yoksa sadece uzaktan kumandanın bulunduğu anahtar ile mi araç çalışır?
[/QUOTE]

Yedek anahtar ile araç çalışır. uzaktan kumanda ile alakalı bir durum değildir. Yedek anahtarin içindede vardir.  İmmobilizer devresi.

-------------

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 01:25
Orjinalini yazan: xpyhre xpyhre Yazdı:

Yedek anahtar ile araç çalışır. uzaktan kumanda ile alakalı bir durum değildir. Yedek anahtarin içindede vardir.  İmmobilizer devresi.

[/QUOTE]
teşekkür ediyorum. bir arkadaş yedek anahtar ile aracı çalıştırdığımı görünce immobilizer yok mu bunda dedi. varsa yedek anahtar ile çalışmamalı dedi. aklıma takılmıştı  araçta immobilizer olup olmadığı veya iptal edilmiş olabileceği.

-------------
2001 206xt 1.6

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 10:15
Yedek anahtarda immobilizer çipi olur, sadece uzaktan açma kapama devresi olmaz, yedek anahtar aracı çalıştırmadıktan sonra yedek olmasının anlamı olmaz.

Mesajı Yazan: falan
Mesaj Tarihi: 14 Temmuz 2012 Saat 12:51

[/QUOTE]

yedek anahtarınız fabrikanın verdiği yedek anahtarsa çalışır.. şayet kendiniz anahtarcıya gidip anahtar yaptırdıysanız çalışmaz...

-------------
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel

Mesajı Yazan: nurinuri58
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2012 Saat 00:45
ydek anatar ben sonradan yaptırdım ama immobilayzer lı. gayette iyi çalışıyor ama işte immobilayzer lı anahtar yapan bir anahtarcıya yaptırmak lazım ben kayseride 40 tl verip yaptırdım bu kış

-------------
bir nuri bir 206

Mesajı Yazan: BULUT06
Mesaj Tarihi: 15 Temmuz 2012 Saat 01:06
bu motorda kırmızı buton var dügme ona bas bi kere benımde başıma geldi 5usta yapamadı bi ust geldi düğmeye bastı bitti

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 19:39
kırmızı buton mu o ne oluyor ustam

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 19:39
arabam hala çalışmıyor acillllllll yardm...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 19:51
Yedek anahtar denediniz?

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 19:54
Aracını bilgisayara bağlatmak en mantıklı çözüm. Bilgisayarda görünecek neden çalişmadiği.

ayrıca buraya göz atmani öneririm.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23951&title=aracn-almyormu-bir-gz-at" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23951&title=aracn-almyormu-bir-gz-at

-------------

Mesajı Yazan: yigiteroglu
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 20:35
Kaputu acin en basta sag taraftaki kirmizi butona basin. Arac kendini kilitlemis olabilir.

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 20:48
sorn anahtarda değlmiş yaptrdm olmadı

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 20:51
kırmızı buton tam olarak nerde

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 20:52
bilgisayara bağlattım basınç 0 da kalıyor

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 20:54

kırmızı buton tam olarak nerde

direksiyon tarafinda ön kaputun içinde kırmızı başlikli şapkasi var ona bas öyle çaliştirmayi dene.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 20:56
peki basınç niye yükselmiyor olabilir

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 20:56

bilgisayara bağlattım basınç 0 da kalıyor

Bilgisayara baglatinca hata kodlarini okttun mu? Nedir sonuc?

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 21:00
okuttum motorda kısa devre şahse filan görünüyordu silinmiyordu da ama araba sırf bu yüzden çalışmazmış

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 21:07

okuttum motorda kısa devre şahse filan görünüyordu silinmiyordu da ama araba sırf bu yüzden çalışmazmış

Bu soyledigini bastan soyleseydin yok immoblizer, yok kirmizi buton diye arayip durmazdik degil mi? Hata kodunu tam olarak soylemen gerekiyor ki yardim edebilelim.

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 21:08
basınç neden yükselmiyor olabilir peki yakıt pompasındamıdır sorun 

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 21:32

basınç neden yükselmiyor olabilir peki yakıt pompasındamıdır sorun 

Bir kez daha sansimi denemek istiyorum Smile
Doktora gittiginde sedyeye yatip doktorun seni muayene edip hastaligini bulmasini beklemiyorsun. Once neyin var, sikayetlerin neler bir bir anlatiyorsun. Bu durum da ayni. Aracin sana zaten sorununu acikliyor. Bilgisayara bagladiginda gordugun hata kodunda, hata ya da hatayi bulmaya yardimci olacak ipucu zaten soyleniyor.

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 21:41
tamam işte basınç niye yükselmez peki bilgisayarda kısa devre filan gösteriyor sadece ama basınç tam 0 da oynamıyor doğal olarak yakıt gelmiyor a)elektrik aksamı b)yakıt pompası c)enjektörler d)yakıt filtresi acaba hangisi diye düşünüyorum arabanın çekişi son günlerde de düşmüştü 

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 21:44

tamam işte basınç niye yükselmez peki bilgisayarda kısa devre filan gösteriyor sadece ama basınç tam 0 da oynamıyor doğal olarak yakıt gelmiyor a)elektrik aksamı b)yakıt pompası c)enjektörler d)yakıt filtresi acaba hangisi diye düşünüyorum arabanın çekişi son günlerde de düşmüştü 

Confused
Sen bir zahmet hata kodunu (aciklamasini degil) al getir. Ondan sonra tartisalim.

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 21:50
servis vereblilir mi peki

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 22:01

servis vereblilir mi peki

Istedin mi verir herhalde. Bu yukarida yazdigin kisa devre olayini gordugu yerde zaten yazar kodu.

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2012 Saat 22:02
anladm tekrar görşmek üzere

Mesajı Yazan: turbo27
Mesaj Tarihi: 19 Temmuz 2012 Saat 01:17
rail basınc sensörü....

-------------
yaptıgın işi teslım ederken, kafanda ufacık bı suphe varsa bıle, emin ol, o iş olmamıstır...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net