Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sagon salincak

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23732
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 14:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sagon salincak
Mesajı Yazan: yigiteroglu
Konu: Sagon salincak
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2012 Saat 23:07
Merhaba arkadaslar. İmzamdaki aracta bozuk yolda sag on tekerden gelen lakirti sesinden dolayi ozel servise gittim. Servis malesef utanarak uzulerek soyluyorum cebimdeki tum parayi almak icin herseyi yapti... İlk basta radyotor suyunda yag var dedi antifrize baktim tertemiz aracim hic hararet yapmadi ses icin arka torsiyon degisecek dedi daha degiseli bbir yil olmadigini soyledim abi sadece sol arka bozuk ama suan idare eder bozulmaya basliyo diye kivirdi daha nicesi... Soyledigi tek dogru sey sag on tarafta lastikle baglantili hafif u seklindr bir demir parcasinin degismesi gerektigi. O parcanin ne oldugunu bile soylemedi arastirip buldum salincak. Evet arkadaslar sag on salincak bozuk. Duz yolda sorun yok ama bozuk yolda lakirtili ses cikariyor. Pazar gunu ankaradan alanyaya yolculuj yapmayi planliyorum. Salincak beni engeller mi

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2012 Saat 23:50
bıldıgım engellemez sadece lakırtı yapar.. ama tabı dıkkat etmek gerekır

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2012 Saat 08:15

Salıncağı değiştirmeden yola çıkmayın uzun yol yapacaksınız hem kendi hem başkasının canını tehlikeye atamayın o parçanın kopması yada rotilinin yerinden çıkması durumunda süratli isenizdireksiyon hakimiyetini kaybedebilirsiniz

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2012 Saat 00:35
Degerli aciklamaniz icin cok tesekkur ederim pazartesi gunu yaptirip gitmeyi dusunuyorum hemen yapilabilecek bisey midir

-------------

Mesajı Yazan: xpyhre
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2012 Saat 00:41
1 saatlik işi vardir muhtemelen. Ustanın iş yoğunluğunada bağli olabilir. Benimde arka salıncak ve aks kafasi değişmişti maximum 2 saat sürdü.

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2012 Saat 20:02
Merhab arkadaslar alanyadayim:) aracimla cok guzel keyifli bir yolculuk yaptik. Bugun alanyada bi ustaya araci gosterdim tum sicak kanliligiyla benle ilgilendi salincagi soktu ve sapa saglam dedi sag rot basinta bosluk var ses muhtemelen ondan ama ondan olmasa bile degismesi gerek lastik yer dedi ve degistirdik rot ayarida yapildi nitekim ses daha zor gelmeye basladi ama malesef kesilmedi. Duz yolda problem yok bozuk yolda donerken yapiyor sesi tekrar tarif etmek gerekirse tok bir ses tak tak tak seklinde esnemelerde oluyo gibi usta amortisorden olabilir yada takozdan dedi benim aklima amortisor yatmadi cunku amortisor olsa arac saga yoda sola coker dusuncesindeyim muhtemelen takozdan usta takozdansa degistiririm ama amortisorun bir yil garantisi var tatil bittiginde bisey olursa beni nerden bulacan ta ankaradan alanya ya mi gelecen en mantiklisi ankarada yaptirman dedi onemli bi ses oldugunu dusunmuyoruz sizce sorun nedir amortisor icin 60-120 arasi fiyat cikardi 40 lirada iscilik takozlarda 40 lira

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2012 Saat 20:04
Yarin amortisoru yaylardan ayirip kontrol edecek duruma gore yaptiracaz

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2012 Saat 20:18
Takozdan tak tak diye ses yapmaz.Metal sürtme sesi gibi ses çıkartır.Akslara baktırmanızı tavsiye ederim.

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2012 Saat 20:24
Akslarin maliyeti ne olur

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2012 Saat 21:45
Peki akslarin aciliyati var mi sorun motor kulagindan kaynaklaniyo olabilir mi motor kulagi kirik demisti servis

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2012 Saat 22:07
bence güzel bir rot-balansçıya baktırın ,araca binsin test etsin.daha sağlıklı olur.

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2012 Saat 22:16
Orjinalini yazan: yigiteroglu yigiteroglu Yazdı:

Akslarin maliyeti ne olur

hehehe 2 gündür uğraşıyoruz, çok pahalı olmakla birlikte bulabililen varsa bana yollasın onu. LOL

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 01:04
Akslar bozuk olsa surusu engelleyecek tehlikeli bi durum mudur

-------------

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 09:52
Orjinalini yazan: yigiteroglu yigiteroglu Yazdı:

Akslar bozuk olsa surusu engelleyecek tehlikeli bi durum mudur

Motordan aldığı gücü tekerleklere ileten parçanın adına aks deniyor.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 10:54
aks önemli parçadır,kırılması durumunda kazaya sebebiyet verebilir Allah korusun.Siz bence bi rot balansçıya götürün ,forumdan tavsiye bir yere kadar olur.Yabancıyım nereye götüreceğimi bilmiyorum diyorsanız şöyle bir tavsiye verebilirim.Arabanızla bullunduğunuz yerde sıfır lastik satışı yapan yerleri gezin içinize sinen (tamam bu adam anlayabilir) dediğiniz bir yer mutlaka vardır.Orada sorundan güzelce bahsedin.Özellikle arabanın esnemesi sırasında tak sesi geldiğini söyleyin,çıkın bi test edin aracı.her bir yerine baktırın ,değişmesi gereken parça varsa söylerler size.

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 12:09
Akslar kontrol edildi ve saglam sorun sag on salincakta cikti arkadaslar. Aslinda basindan beri dag on salincak demistim ustaya salincak degisecek. Suan parca almaya gitti usta degistikten sonra test surusu yapip sonucu paylasirim.

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 13:34
Sag on salincak degisti sorun giderildi cok sukur

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 16:39
Geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 19:00
Tesekkur ederim keske istanbulda oldaydim sahin pejodan sasmazdim

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 19:01
Ankara da sponsorumuz yok mu?

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2012 Saat 01:15
Arkadaslar sag rot basi ve sag on salincak degisiminden sonra simdide yine sagdan cok hafif cukurlarda bile sanki iki vida ya da demir parcasi birbirine degiyormus gibi cık cık ses aliyorum metal carpmasi gibi acaba dedim lastikte mi tas var ama yok sizce nedendir usta parcalari degistirirken yanlis bir islem yapmis olabilir mi

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2012 Saat 13:24
Sadece çukurlarda geliyorsa bence Z rotlarıdır. Bu parçalar hem ucuz hemde çabuk bozuluyorlar. Salıncağa göre ömrü daha kısadır. 

Ben kendim 307 aracımda yaklaşık 1,5 yıl boyunca kullandım, hiç salıncak değiştirmedim ama Z rotu (askı rotu) üç kere değiştirmiştim. Genelde sadece bozuk yolda ses yapar ve çok can sıkar, ayrıca ön takımı göstermeye gittiğinizde levye ile kastırıp bakarlar ama z rotunda sorun varsa bulamazlar. 

Zaten ucuz bir şey, orjinali 20-25 TL. Değiştirmesi ise 5 dakika.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2012 Saat 18:43
Hocam çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için. Bu arada deneyimli üye olmuşum çok sevindim. :)

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net