Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

amartisör yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23645
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 07:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: amartisör yardım
Mesajı Yazan: vettec123
Konu: amartisör yardım
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 22:07
arkadaşlar pegeuot 206 aracımın sağ ön amortisörunden çukurdan geçtiğim zmaan ''çıkırt çıkırt'' ses geliyor amortisör mu patlak yoksa başka bir sorunmu var? değerli cvplarınız bekliyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 22:43
Cikirt sesini ben tam cikartamadim ama bu tarz kasisten gecerken olusan ses problemlerinde ilk olarak Z-rotlar ariza verir. Bir ustaya gidince aracinizi lifte kaldiracaktir ve z-rotu elinle saga sola siddetlice sallayip ayni sesin gelip gelmedine bakarak sorunun z-rottan olup olmadigina karar verecektir.

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 22:48
mazur görun pek anlamam böyle şeylerden bu masraflı bir olay mı? çıkırt dediğim metal pul bir birine çarpar ya tef sesi gibi diyeyim  böyle biraz gitmesi çok zarar verirmi?

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 23:05
Orjinalini yazan: vettec123 vettec123 Yazdı:

mazur görun pek anlamam böyle şeylerden bu masraflı bir olay mı? çıkırt dediğim metal pul bir birine çarpar ya tef sesi gibi diyeyim  böyle biraz gitmesi çok zarar verirmi?

Sesin bir videosunu cekme ihtimaliniz var midir? Bahsettiginiz ses bende bir cagrisim uyandirmadi maalesef.

Mesajı Yazan: xpyhre
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 23:19
Orjinalini yazan: vettec123 vettec123 Yazdı:

Lıkırtı şeklinde ses geliyorsa eğer, z-rotta sorun vardır. Ustanız bakar değişmesi gerekiyor, veya idare eder diyebilir. Sadece değişmezse, o ses kafana takılır, moralin bozulur..  Z-rot tanesi 25 tl arasi.  ustayada verirsin işçilik ücreti 50 tl ye iş biter. eğer bahsettiğimiz Z-rot sorunu ise. tabi.

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 00:37
+1

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2012 Saat 09:44
z rotunun plastik kısmı zamanla aşınıyor bu ses ondan kaynaklı masraflı değl
götüre yaptır kurtul sesten

Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2012 Saat 22:54
bugn gittim gösterdim ustaya viraj lastiği ile z rot dedi:) en yakın zamanda değiştireceğim

Mesajı Yazan: ahmet_ankara29
Mesaj Tarihi: 24 Haziran 2012 Saat 18:57
benim aracımdada kasislere girdiğinde arka tekerlerden ses geliyo eğilip baktığımda sol amortisörün lastiğinin aşşağı düştüğünü gördüm sğ taraftakinin lastiği normal yerinde duruyo sorun ne acaba

-------------
307 307 307

Mesajı Yazan: yigiteroglu
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2012 Saat 23:52
Bu tarz bi ses bende de mevcut. Carsamba veya persembe gunu gostermeyi dusunuyorum.

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Mesajı Yazan: yigiteroglu
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2012 Saat 23:07
Sorun sag on salincakta cikti

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2012 Saat 02:16
Benzer bi sorun bende cikti z rot kolu saglam emindim direksiyon kutusuna
Kadar soktuk kesilmedi sorun ne cikti tahmin edemezsiniz araba esnedikce ses geliyordu sase kollarinin icine tas girmismi bile dusunmeye basladim ona benzer bi sesti 1 haftalik sok tak sonunda motor kulagindan geldigini bulduk oda rastgele cumku kulak saglamdi eminim soktum temizledik ses kesildi aklinizda olsun

-------------
ozaann

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net