Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 egzos

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23483
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 06:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 egzos
Mesajı Yazan: zgr
Konu: 206 egzos
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2012 Saat 23:39
selamlar arkadaşlar.egzoscu aracımın egzosunda delikler olduğunu söyledi. komple değişecek dedi. egzosda delik olması araçta ne gibi sorunlara yol açar? büyük  zararlar verir mi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2012 Saat 23:41
En kotusu ses yapar. Yakit tuketiminiz az bisey artar. Egzosun neresinde delik varmis son susturucuda mi?

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2012 Saat 23:46
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

En kotusu ses yapar. Yakit tuketiminiz az bisey artar. Egzosun neresinde delik varmis son susturucuda mi?
usta bunu geçen yaz söylemişti. bende o zaman çok umursamadım. o yüzden sormadım neresinde diye. bir kaç yerine kaynak yaptı. ama tamamı değişecek dedi. peki bu delikler arabanın gidişini etkilermi çünkü bu sıralar araç zor gidiyor gibi geliyor bana. 

Mesajı Yazan: CEM1984
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2012 Saat 23:53
durumunuz varsa degiştirin cok phalı bir parca degil katalizör veya egzosdadır kataliför pahalı ama iptal ettir araban rahatlar ...

Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2012 Saat 23:58
Orjinalini yazan: CEM1984 CEM1984 Yazdı:

durumunuz varsa degiştirin cok phalı bir parca degil katalizör veya egzosdadır kataliför pahalı ama iptal ettir araban rahatlar ...
triger seti, arka torsiyonlar derken egzos da çıktı şimdi. ses rahatsız edici olmaya başladı. sanırım 3. sıraya alıcaz egzosu değiştirmeyi.

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2012 Saat 00:00
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

usta bunu geçen yaz söylemişti. bende o zaman çok umursamadım. o yüzden sormadım neresinde diye. bir kaç yerine kaynak yaptı. ama tamamı değişecek dedi. peki bu delikler arabanın gidişini etkilermi çünkü bu sıralar araç zor gidiyor gibi geliyor bana. 

Etkiler ama onu cok anlayacaginizi sanmiyorum. Kaynak yaptiysa o zaman muhtemelen son susturucunun orta egzoza baglanti noktasindan curumustur. Eger boyle ise orta egzoz+susturucu degistirmelisiniz. Durumunuz el veriyorsa degistirin gitsin. Aklinizda olsun eger orta egzozu da degistirmeniz gerekiyor ise orta egzozun katalitik konvertor cikisina baglandigi yerde flans denilen yayli bir mekanizma vardir. Eger o kisim dogru degistirilmezse ve bakir gresi gibi yuksek isiya dayanikli bir gres surulmezse, ilk kalkista ve vites degisimlerinde ciyyyk diye bir ses alirsiniz Smile

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2012 Saat 00:08

Etkiler ama onu cok anlayacaginizi sanmiyorum. Kaynak yaptiysa o zaman muhtemelen son susturucunun orta egzoza baglanti noktasindan curumustur. Eger boyle ise orta egzoz+susturucu degistirmelisiniz. Durumunuz el veriyorsa degistirin gitsin. Aklinizda olsun eger orta egzozu da degistirmeniz gerekiyor ise orta egzozun katalitik konvertor cikisina baglandigi yerde flans denilen yayli bir mekanizma vardir. Eger o kisim dogru degistirilmezse ve bakir gresi gibi yuksek isiya dayanikli bir gres surulmezse, ilk kalkista ve vites degisimlerinde ciyyyk diye bir ses alirsiniz Smile
[/QUOTE]
teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. söylediğiniz parçayı  flansı daha önce forumda bir konuya yazdığınız bir cevapta okumuştum. sabit kısmın hareketli kısma bağlandığı noktada yanılmıyorsam. o aklımda. tekrar teşekkürler bu incelikleri bizimle paylaştığınız için.

Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2012 Saat 00:22
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. söylediğiniz parçayı  flansı daha önce forumda bir konuya yazdığınız bir cevapta okumuştum. sabit kısmın hareketli kısma bağlandığı noktada yanılmıyorsam. o aklımda. tekrar teşekkürler bu incelikleri bizimle paylaştığınız için.

Rica ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net