BENZİN POMPASI ZAMAN ROLESİ
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23449
Tarih: 09 Ağustos 2025 Saat 05:22 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: BENZİN POMPASI ZAMAN ROLESİ
Mesajı Yazan: falan
Konu: BENZİN POMPASI ZAMAN ROLESİ
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 09:45
arkadaşlar benzin pompası zaman rolesi diye bir şey tavsiye ettiler. araç lpg ye geçse bile benzin pompası zaman zaman çalışıyormuş.. ve zamanlar pompanın zarar görmesine sebeb oluyormuş.. bu role takıldığı zaman araç lpg ye geçtiği zaman pompa uyutuluyormuş.. nedir ne değildir tavsiye edermisiniz? bi tartışalım bu konuyu
------------- 2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 10:03
Benzin pompasi aracin calistigi her durumda calisir. Bunun bir zarari yoktur cunku ona gore dizayn edilmistir. Bir role ile calismasini durdurabilirsiniz ancak dusunceme ve bildigime gore bu sirali sistem lpg'lerde hicte gerekli degildir. Pompa LPG'de aracinizi kullanirken neden zarar gorsun ki?
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 10:18
sanırım role takarak benzin pompası komple uyutuluyormuş.... ancaaak, ben yanlış anlamadıysam bu cihaz pompayı arada bir çalıştırarak enjektörlerin soğumasını sağlıyor... benzin deposunu dolu tutmakta pek işe yaramıor.... zira motora gidiş hortumu geniş, dönüş hortumu dar... geniş hortumdan giden aynı miktarda benzin dar borudan depoya dönüyor, pompayı zorluyor dolayısıyla. ayrıca araç lpg de çalışırken damla damlada olsa benzin damlatıyormuş .. buda benzinin ziyan olmasını sağlıyormuş...
|
Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 11:05
valla ilk defa duyuyorum daha neler duyacaz demektir.
|
Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 11:23
bu yüzden şamandırası ısınınp yanan bir 206 görmüştüm... bunu gördükten sonra bende 307 ye taktırmıştım
------------- sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur... 2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 13:52
evet pompanın sürekli çalışması zamanla bi takım olumsuzluklara sebebiyet veriyormuşş .. banada bi usta tavsiye etti..yüzlerce arabaya yaptırdım dedi.. ama tam olarak bilgi toplamadan yaptırmak istemedim..
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2012 Saat 21:46
bu uygulamnayi yaptiran yokmu acaba?
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2012 Saat 00:25
Mesajı Yazan: yeniçeri
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2013 Saat 13:47
benzin pompasını susturmak sizleri yorar ve orjinalinde yoktur benada söylediler ve takın demişdim lpg beyninin yanına taktılar çalışmaya başladı benzinde araç normal ve sorun yok ama lpg geçtiginde bu seferde oksijen sansörünün elektirigini kesiyor motor arıza lamban oksijen sansor atasında yanıyor ve bunu ordan söktürdüm saten bu hatayı buluncaya kadar çok ugrastım lpgci ve servis arasında mekik dokudum desem yalan olmaz tekrar aldı benzin deposuna taktı ve o günden buyana (takdığı andan bahsediyorum)araba rolantide durmamaya başladı zengin karışım rolanti motoru hatası ısıtma rolesi hatası verdi bu hata 2 defa verdi simdide karısım hatası veriyor 2 defada daha dun rolenin lpg kaplosunun ordan kestim suan arıza lambası yanmadı birsefer rolendi düştü ama suan normal ama denemede ben arada binenlerdenin bence pompada role işini düşünün bu normalde yok tamirci 5tl rolede takabilir normalde oda sustur bilmem başımdan geçen olayı anlatım saygılar
|
Mesajı Yazan: yeniçeri
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2013 Saat 13:52
yeniçeri Yazdı:
benzin pompasını susturmak sizleri yorar ve orjinalinde yoktur banada söylediler ve takın demişdim lpg beyninin yanına taktılar çalışmaya başladı benzinde araç normal ve sorun yok ama lpg geçtiginde bu seferde oksijen sansörünün elektirigini kesiyor motor arıza lambası oksijen sansor atasında yanıyor ve bunu ordan söktürdüm saten bu hatayı buluncaya kadar çok ugrastım lpgci ve servis arasında mekik dokudum desem yalan olmaz tekrar aldı benzin deposuna taktı ve o günden buyana (takdığı andan bahsediyorum)araba rolantide durmamaya başladı zengin karışım rolanti motoru hatası ısıtma rolesi hatası verdi bu hata 2 defa verdi simdide karısım hatası veriyor 2 defada daha dun rolenin lpg kaplosunun ordan kestim suan arıza lambası yanmadı birsefer rolendi düştü ama suan normal ama denemede ben arada binenlerdenim bence pompada role işini düşünün bu normalde yok tamirci 5tl rolede takabilir normalde oda sustur bilmem başımdan geçen olayı anlatım saygılar |
|
|