Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nerden geldiğini çözemediğim ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23360
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 12:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Nerden geldiğini çözemediğim ses
Mesajı Yazan: 106fb
Konu: Nerden geldiğini çözemediğim ses
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 09:03
Arkadaşlar aracım 2003 model 307 1.6 benzinli.Aracın kalkışı esnasında ayağımı debriyajdan çekmemle ıslık sesi gibi tuhaf bir ses çıkıyor.aynı ses 2.viteste iken yine ayağımı debriyajtan çekip çok az gaza dokunmamla anlık çıkıyor ve kayboluyor.Daha önce böyle bir tecrübe yaşıyan arkadaş var mı nerden geldiği ile ilgili?

-------------
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP

Cevaplar:
Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 09:12
dizelse turbodan şüphelen önce

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 09:24
Orjinalini yazan: toga406 toga406 Yazdı:

dizelse turbodan şüphelen önce
:)Benzinli yazmıştım ama...

-------------

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 09:32
özür ozaman. sesin videosunu koyarsan sanırım daha fikir sahibi oluruz. yardımcın oluruz.
geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 09:35

O anı kaydetmemin imkanı yok.çünkü araç hareket halinde duyuyorum o sesi ve trafiğinde çok sessiz olması lazım.sanki baska balata ile alakalı gibi düşünüyorum ama emin değilim.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 09:38

Şöylede tarif edebilirim genelde aracı düşük devirde vites değiştirirken böyle bir zorlama civata sesi gelir o şekilde gelen bir ses

-------------

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 09:48
V kayış gerdırme bilyasını kontrol et

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 10:09
Orjinalini yazan: Cmoss06 Cmoss06 Yazdı:

V kayış gerdırme bilyasını kontrol et
 Vites geçişlerinde yapıyor onunla alakası olduğunu sanmıyorum.

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 10:10
Peki 2. viteste giderken ayagini birden gazdan cekip birden gaz verince de bu ses cikiyor mu?

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 10:16
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Peki 2. viteste giderken ayagini birden gazdan cekip birden gaz verince de bu ses cikiyor mu?
Yok tekrar verdiğimde çıkmıyor.sadece debriyaj ayırdıktan sonra debriyajı bırakınca çok ufak gaza doknduğumda saliselik belkide bir ses çıkıyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 10:38
Orjinalini yazan: 106fb 106fb Yazdı:

Yok tekrar verdiğimde çıkmıyor.sadece debriyaj ayırdıktan sonra debriyajı bırakınca çok ufak gaza doknduğumda saliselik belkide bir ses çıkıyor.

Tam olarak sesin nasil bir ses oldugunu anlayamadim. Son zamanlarda egzos, katalizor veya bunun gibi bir degisim oldu mu aracinizda?

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 10:49
Yok olmadı.mekanik bir ses.baskı balatadan geldiğini düşünüyorum.metal gıcırdama gibi tarif edeyim.bide aracın vitesini yüksek devirde değiştirdiğimde duymadım sesi.sadece 3000 devir  ve alt devirde farkettim.hani vitesi biraz alt devirde değiştirdiğinizde zorlama yaparya araba o arada çıkıyor gibi

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 10:53
Soyle sessiz bir mekanda bunun videosunu cekebilir misin?

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 10:56
Ama araç hareket halindeyken geliyor ses ve anlık bir olay yakalamam zor gibi.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 11:08

Ama araç hareket halindeyken geliyor ses ve anlık bir olay yakalamam zor gibi.

Kalkis esnasinda oluyor demistin ilk mesajinda. Bir sekilde sesi duyabilmemiz gerekiyor ki saglikli yorum yapabilelim.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 13:09

soruyu söyle sorsam peki.normalde baskı balata değişimi kaç km olmalıdır benzinli bir araçta?

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 13:17
Kullanıma göre değişiri.150 bin de olur 100 bin de 50 bin de..
Baskı balata bittiğini bazı işaretlerden anlayabilirsiniz.
Aracınızdan gelen sesin alternatör kayışı veya ekipmanlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 13:59
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Aracınızdan gelen sesin alternatör kayışı veya ekipmanlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
umarım dediğiniz gibi alternatör kayışıdır.yoksa baskı baskı balata bayağı masraflı olacak.baskı balatanın bittiğini nasıl anlarız mesela?

-------------

Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 15:52
Eger 1. Ve 2. Viteste kavrama esnasında çıkan bi cıyyk sesi ise aynı dertten ben de müzdaribim. Metal metale sürtme sesi gibi. Geçen gün o sesi araştırırken egzozu susturucu tarafından tutup salladım, aynı sesi duydum. Müsait olunca aracı kaldırıp egzoz hattında sürtünen bişey var mı yok mu diye baktıracağım.

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 15:56

Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

umarım dediğiniz gibi alternatör kayışıdır.yoksa baskı baskı balata bayağı masraflı olacak.baskı balatanın bittiğini nasıl anlarız mesela?
bir bayıra çekip aracı birinci ya da ikinci vitese alıp kayıp kaymadığını kontrol edebilirsin, ya da el frenini çekip kalkış yapmayı deneyebilirsiniz. Kavrama kuvvetini hissedersiniz zaten, eğer kaçırma varsa anlayabilirsiniz.

(Bu arada benim de aracım 2003, 1.6xs)

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 16:38
Orjinalini yazan: SZKR SZKR Yazdı:

Eger 1. Ve 2. Viteste kavrama esnasında çıkan bi cıyyk sesi ise aynı dertten ben de müzdaribim. Metal metale sürtme sesi gibi. Geçen gün o sesi araştırırken egzozu susturucu tarafından tutup salladım, aynı sesi duydum. Müsait olunca aracı kaldırıp egzoz hattında sürtünen bişey var mı yok mu diye baktıracağım.
aynen öle metalilk bir ses olduğu belli ama egzoz tan gelmediğine eminim.çünkü hafif gaza dokunmamda saliselik bir ses

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 16:47

Egzos flansindan geliyordur muhtemelen. 106fb'ninkinde de ondan suphelendim ama saniyorum onunki biraz farkli. Genellikle bu ciyk sesi egzos degisimlerinden sonra gelir. Siz egzosu yeni mi degistirdiniz ya da katalizoru?

Mesajı Yazan: cemesk
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 19:43
Bence bayır testine çok güvenme ben daha geçen hafta bu yuzden baskı balata değiştirdim ve bri faydası olmadı ama peugeotların genelinde  hatta ustamın dediğine göre 0 arabada bile rampada diş atma var. Baskı balatanın bittiğini vites geçişleriden  debriyajın kavrama noktasından ve sertliğinden anlayabilirsin 

-------------
2004 307 1.4 HDI XR

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 20:18
Arkadaşlar sorunun kaynağı bulundu.Koliva senin yardımın sayesinde özel servisteki arkadaş çözdü.gerçi o şoför kısmının altında bir egzoz siprali olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğinin söyledi.(koliva senin dediğin egzoz flanşı dediğin parça galiba) yaptırmadım ama baskı balatadan olmadığını duyunca rahatladım.SZKR nikli arkadaşım sende baktırırken direk orayı gösterirsen büyük ihtimal senin sorunda çözümlenir.Gerçekten işini bilmeyen ustalarla uğraşmak zor.onun için başkalarının düşüncelerini almak ve bunları değerlendirmekte fayda var.

-------------

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 21:28
westen haus kaçıyor arkadaşım frenciye git bendede aynı sorun var ses çoğalırsa skıntısı şu olur dogan araçları gibi olur freni daha sert basman gerekir.westen haus ne dersen abs fren sistemi. bu arada tamir yaptırma 2 yıl sonra yine aynı olur orjinali komple takımı 400 civarı yaptırırsan 200 tl civarında selametle..

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 21:31
sorun çözülmüş pardon bendende ıslık sesi gibi bir ses geliyor gösterdim westen haus olduğunu söylediler aynı sorun sandığımdan cevap yazdım

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 22:00

Arkadaşlar sorunun kaynağı bulundu.Koliva senin yardımın sayesinde özel servisteki arkadaş çözdü.gerçi o şoför kısmının altında bir egzoz siprali olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğinin söyledi.(koliva senin dediğin egzoz flanşı dediğin parça galiba) yaptırmadım ama baskı balatadan olmadığını duyunca rahatladım.SZKR nikli arkadaşım sende baktırırken direk orayı gösterirsen büyük ihtimal senin sorunda çözümlenir.Gerçekten işini bilmeyen ustalarla uğraşmak zor.onun için başkalarının düşüncelerini almak ve bunları değerlendirmekte fayda var.

Ne guzel Smile
Egzos sisteminde egzos manifoltundan sonra katalitik konvertor geliyor ve bu konvertor orta egzos borusuna oradan da arka susturucuya baglaniyor. Orta egzos ve arka susturucu nispeten yerlerinde sabitler ancak katalitik katalitik konvertor ve oncesi motor grubu ile ortak hareket ediyor. Yani sistemin on kismi hareketli ama arka kismi sabit. Bir sekilde bu borulari birbirlerine baglamak gerekiyordu ve cozum olarak yayli bir sistem gelistirmisler ve bunun adinada flans demisler. On kisimda olusan esneme bu yaylar sayesinde bertaraf ediliyor ve on kisim sabit olan orta ve arka egzosa herhangi bir kacak olmadan baglanabiliyor.
Asagidaki resimde 15 numarali kiti almaniz gerekiyor. Birde genellikle bu noktaya bakir gresi surulur ki yuksek sicakliklarda bile yaglama olabilsin ve gres yagi eriyip gitmesin diye.

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2012 Saat 12:43
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Egzos flansindan geliyordur muhtemelen. 106fb'ninkinde de ondan suphelendim ama saniyorum onunki biraz farkli. Genellikle bu ciyk sesi egzos degisimlerinden sonra gelir. Siz egzosu yeni mi degistirdiniz ya da katalizoru?
Sadece son susturucuyu içindeki döküm malzeme dağıldığı için yaklaşık 8-9 ay önce değiştirdim evet, ama değişimden önce de aynı sorun vardı bende. Bahsettiğin 15 no'lu kiti bir araştıracağım, umarım nokta atışı yapıp direk çözebilirim konuyu.

Dün bi iki kısa video aldım, upload edebilirsem koyarım buraya da.

106fb, geçmiş olsun, dediğin gibi konuyu önce burada danışmak gerçekten çok faydalı olabiliyor, özellikle koliva gibi bir müdavim varken. ( :

Bendeki sesin videosu;

Yankı yapsın diye duvara yanaşıp acemi kalkışı şeklinde sesi çıkarmaya çalıştım ( : 1.viteste kalkıp gazı biraz sert bıraktığımda çıkıyor ses. Açıklayıcı olur umarım..

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net