Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

407 hakkında bilgisi olan arkadaslar.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23285
Tarih: 15 Mayıs 2025 Saat 14:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 407 hakkında bilgisi olan arkadaslar.
Mesajı Yazan: eerkan
Konu: 407 hakkında bilgisi olan arkadaslar.
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 07:03
arkadaslar 407 almak istiyorum bana 407 hakkında bilgi verebilirmisiniz bazı forumlarda cok problemlı arac diyorlar vurdukca vuruyorlar  siz neler düsünüyorsunuz yenı uyenızım bu alanda yazmam doğrumu bılmıyorum kusura bakmayın tesekurler saygılar.

-------------
emrah erkan

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 07:44
Hangi marka-model olursa olsun, alacaginiz arac ikinci el olacagi icin sizden onceki kullanicilarin araci nasil kullandigi sizin ileride ne kadar problem yasayacaginizin bir gostergesi olacaktir. Almadan once sadece birden fazla ustadan gorus alarak karar vermenizi tavsiye ederim. Bunun yaninda 407 cok guzel ve ferah bir aractir. Turkiye'de coupe versiyonu yok saniyorum ama bence gelmis gecmis en guzel araclardandir.

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 07:51
bende cok begenıyorum acık konusmak gerekırse mondeo düşünüyordum ıstedıgım krıterlerde  bulamadım kasalı araba istediğim içinde dedım 407 olur buldum bi kactane arastırıdım hersey güzel amabugun biras forumları gezıyım dedım diğer forumlarda herkes motor arızası cok oluyor diyor bi karamsarlıga düstüm bide şöyle bişey var bakıyorum 250 300 bin km rahat gelıyor araclar 407 kullanıcılarından bilgiler beklıyorum bu arada hepinize tesekurler saygılar.

-------------
emrah erkan

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 09:37
407 lerde motor arızası cok oluyormus ve arıza zaman zaman bulunamıyormus böyle birsey varmı gercekten yoksa abartımı.

-------------
emrah erkan

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 10:13
Kronık arızası olan araç trafıge çıkartılmaz.İnsanların yapamadıgı ve genelde aynı tür arızalar kronık arıza oluyor turkıyede :)Unutma herseyın cozumu vardır ama sadece olumun yoktur.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2012 Saat 10:51
altı yere vurup durması dışında konforlu lüks bir araç focus la ve volvo s40 larla aynı motora sahip. bagajı yeterli. arkada oturanlar bas mesafesi idare eder. atik ve viraja bastıkca basasın gelen bir araç
daha yeter mi

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2012 Saat 01:03
arkadasşar ben anlatamadım galiba aracta motor arızası cok oluyormus nedir akıbetı kullanan arkadaslar  yok kardes kapa gözünü devammı derler yoksa uzak ol mu derler tesekurler.

-------------
emrah erkan

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2012 Saat 09:42
motor arızası olamaz. en fazla turbo sorun verir oda kullanıma baglı birazda sansa.
volvo s40 ve focuslar da aynı motor var unutma

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2012 Saat 09:45
Orjinalini yazan: eerkan eerkan Yazdı:

arkadasşar ben anlatamadım galiba aracta motor arızası cok oluyormus nedir akıbetı kullanan arkadaslar  yok kardes kapa gözünü devammı derler yoksa uzak ol mu derler tesekurler.

Yok oyle birsey. Iki uc kisinin basina gelmistir ve kulaktan kulaga haberi yayilmistir.

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2012 Saat 10:25
407 altı yakın yere önemsemiyorsan bunu derhal al derim. dizel ama comfort un bir üstünü al derim

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2012 Saat 01:38
yok ben 2,0 benzinlı düz 407 almayı dusunuyorum exec.modelını nasıl iyimi.

-------------
emrah erkan

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2012 Saat 10:44
Orjinalini yazan: eerkan eerkan Yazdı:

yok ben 2,0 benzinlı düz 407 almayı dusunuyorum exec.modelını nasıl iyimi.

bence bu modelde karar kıldıysan git 2.0 hdi bva al derim müthiş bir makine performans ve yakıt fiyatı da makul bence

Mesajı Yazan: sfirat035
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2013 Saat 20:52
Peugeot  407 arıza pek olmuyor zamanında bakımını ve aracı devirli kullanırsanız asla arıza yapmaz ben 2008 yılından beri 407 kullanıyorum devamlı izmir ve istanbula gidip gelirim yakıt bakımından çok çimri bir araç depoyu fullüyorum yakıt göstergesi yarıya gelmeden izmire varıyorum full depo ile 1450 km yol gidiyor bunu denedim gerçektende gidiyor bende başlarda inanmamıtım lakin doğruimiş 

Mesajı Yazan: sfirat035
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2013 Saat 20:59
Peugeot  407 arıza pek olmuyor zamanında bakımını ve aracı devirli kullanırsanız asla arıza yapmaz ben 2008 yılından beri 407 kullanıyorum devamlı izmir ve istanbula gidip gelirim yakıt bakımından çok çimri bir araç depoyu fullüyorum yakıt göstergesi yarıya gelmeden izmire varıyorum full depo ile 1450 km yol gidiyor bunu denedim gerçek tende gidiyor bende başlarda inanmamıştım lakin doğru imiş 

Mesajı Yazan: mami202
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2013 Saat 22:26
manuelmi  otomatikmi alıcaksın

otomatik alacaksan 2006 ve üzeri modellere bakmanı öneririm ( bilgi ekranı renklidir ) diğer alt modellerde turuncu renklidir. 

2005 model 2.0 executive otomatik şanzımanlı olanı nı kullanıyorum (sw kasa 140000 de )

aracın önü yere yakın kasislere tümseklere dikkat etmen gerekir plakanın altını sürtebilirsin yada çok sert girdiysen kasise orta kısmı kasise oturtursun.  otopark giriş çıkışlarına dikkat etmen gerekir. hız sınırı ihlaline sebebiyet veren bi araç.
triger seti fabrika verisi 10 yıllık ömrü var ülkemiz yollarını düşünürsen bu 7 yıla düşmekte benim triger seti değiştirdiğimde  halen daha sapasağlamdı 
 şehir içinde park problemi yaşaman muhtemel lpg tavsiye etmem yada çok kaliteli bi yerde taktır

aracın elektronik aksamını şanzıman durumunu kontrol ederek alırsın 
motor içinbu güne kadar olumsuz bir şey görmedim duymadım hatta benim araçtaki tüm olumsuz durumlara rağmen ( şanzıman katalizör problemli ) gayet performanslı bu haliyle 200 km yapan bir makina çok şükür bi sıkıntı çıkmadı.

uzun yol için ideal konfor rahatlık güven  gayet tatmin edici

viraja girdiğinde hızını kesmek yerine gaza basmak sanırım güven duygusunun en bariz örneğidir

araç zaten  dolu abs esp asr park sensör hız kontrol ve hız sabitleme yağmur, far sensörü çocuk kilidi vs.
 otomatiklerde kar ve spor modu yani bi araçtan bekleneni karşılayan bi model 
  şehir içi ve karma kullanımda 12 litrenin altına düşme ihtimalin biraz zor 
sakin ve stabil kullanımda ve uzun yolda kasa ağırlığınıda göze alırsan  ( 1.5 ton ) gayet ekonomik. lastiklerini sakın ucuz model bişiler alma bu önemli  ön ve arka tampon hem sağlam hem esnek bu yüzden ufak çaplı kazalarda kırılma dökülme dağılma gibi durumlar yaşamazsın orjinal parçalar kullandığın sürece ve normal bakımlarını yaptırdıktan sonra kolaykolay arıza çıkarmaz. 
bazı parçalarının örnek fiyatları 

ön diskler 200 tl maximum
balatalar 60 ila 90 tl arası
triger seti devirdaim işçilik dahil 500 tl
otomatik şanzıman komple sıfırlama 3000 tl maximum
lastikler adet fiyatı 400 tl maximum
servofren 250 tl maximum

vergisi 7-12 yaş grubu için  1 yıllık 1040 tl

Mesajı Yazan: mami202
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2013 Saat 22:32
bu arada sonradan farkettim düz vites alacakmışsın 
hayırlı olsun..