Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HDI için kırmızı antifiriz mi? yeşil antifiriz mi?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=2328
Tarih: 21 Aralık 2024 Saat 17:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: HDI için kırmızı antifiriz mi? yeşil antifiriz mi?
Mesajı Yazan: hasimayaz
Konu: HDI için kırmızı antifiriz mi? yeşil antifiriz mi?
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 15:20
HDI motor antifirizi değiştiren varmı hiç arkadaşlar aranızda??.. orjinalinde sarı renkliBig%20smile.. Normalde kırmızı antifirizler bariz kırmızı oluyor.. anlayamadım bu nedir..

Sızdırmazlık malzemesi ve motorun blok alaşımına göre antifriz tipleri farklılık gösteriyor.. Mesela Ford tdci motorlarda mutlaka kırmızı kullanılması gerekiyor. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 15:22
bızım kı yenı degıstı ama hangı renk bılmıyourm nasıl bakıcam :D

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 15:29
Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

bızım kı yenı degıstı ama hangı renk bılmıyourm nasıl bakıcam :D

açacaksın su deposunu.. rengine bir bakacaksın Big%20smile

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 15:31
:D tmm bırazdan arabayı yıkıcam o zmm bakarım :D

Mesajı Yazan: hsnsnr
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 15:41
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

HDI motor antifirizi değiştiren varmı hiç arkadaşlar aranızda??.. orjinalinde sarı renkliBig%20smile.. Normalde kırmızı antifirizler bariz kırmızı oluyor.. anlayamadım bu nedir..

Sızdırmazlık malzemesi ve motorun blok alaşımına göre antifriz tipleri farklılık gösteriyor.. Mesela Ford tdci motorlarda mutlaka kırmızı kullanılması gerekiyor. 

servise telefonla ne marka kullanmak gerekli diye sor söylerler.
yada kitapcık varsa ne özellikte antifiriz istendiği yada hangi markaların ihtiyacı karşılaycağı yazılıdır.

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 15:50
Orjinalini yazan: hsnsnr hsnsnr Yazdı:

Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

servise telefonla ne marka kullanmak gerekli diye sor söylerler.
yada kitapcık varsa ne özellikte antifiriz istendiği yada hangi markaların ihtiyacı karşılaycağı yazılıdır.

Kitapçığında.. Peugeotun tavsiye ettiği ürünü kullanın diyor.. Yedek parçacı dünyadan bi haber

Yetkili servis ile kan davalıyım.. yakında girişecem kışlık bakım işine.. yaz boyunca baya bi su eklemesi yapmıştım iyice inceldi antifriz.. termostattanda kaçırıyor hafiften.. baya bi kışlık bakım işi çıktı bana..

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 16:01
Benimki kırmızı olmsası lazım ama aksam bakarı olmassa emın olmak ıcın 

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 16:25
Orjinalini yazan: DERAN_TUYNER DERAN_TUYNER Yazdı:

Benimki kırmızı olmsası lazım ama aksam bakarı olmassa emın olmak ıcın 

Abi şu anki anket durumuna göre.. kırmızı önde gidiyor.. Big%20smile
ama zamanla sararıyormuş namussuz Geek

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2008 Saat 16:27
Bendeki yeşil..

Mesajı Yazan: 206Quick
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 19:04
Castrolun internet sayfasına gir orada aracını seçip hangisini kullanman gerektigini görebilirsin...

Mesajı Yazan: MirakGTI
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 19:50
galıba kırmızıydı kardesım

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 19:55
ikisini karıştır farkın olsun ;)
sarı antifiriz kimsede yok :)

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 20:03
bendekıde yesıl

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 20:19

bendekıde yesıl

Emrah HDI da kırmızı kullanılıyormuş. Benim eksildiydi yeşil ile tamamlamıştım, yanlış antifirizi kullanmak korozyona ve contaların aşınmasına sebebiyet veriyor. Aleminyum alaşıma sahip motorlarda kırmızı kullanılması gerekiyor. Eski tip döküm bloklarda yeşil kulalnılıyor..

Bilmiyorum yanlış ekleme yapmamla alakası varmıdır ama, termostat tarafından su kaçırıyor şu an bende.. 1000 Km. sonra komple kışlık bakım beni bekliyor. 

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 21:23
abı daha yenı bakımdan cıktı ama :s yanı sılecegı actıgım da hafıf yesılımsı mavımsı bır sıvı ıle bırlıkte akıo su :S

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 21:31

abı daha yenı bakımdan cıktı ama :s yanı sılecegı actıgım da hafıf yesılımsı mavımsı bır sıvı ıle bırlıkte akıo su :S

Emrah silecek antifriz'i değil.. soğutma antifrizi' ne bakacaktın Big%20smile

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2008 Saat 22:01
LOL abı sen demedın mı suyun koyuldugu yere bak :D sıecek suyu nerden gelıo kı :D

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 21:04
kırmızı

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 21:14
servislere guvenmeyın HDI motora 10 40 yağ koyuyorlar markasıda ofsayt ben mobil 1 (0 - 40) kullanıyorum 15.000 km gıdıyorum servıs kazıkcı ve yalancı gıdıp en kalıtelı antıfırı al tereddutsuz koy dostum.

adamlar bana 4 tekerın fren balata degısımıne 600 tl cektır 110 tl onler tuttu remsa marka amerıkan malı balata taktım arkalarda 70 tutuyo gene remsa servıs yerlı falan takıyordur alayı dolandırıcı, bırde ben dısklerı de taslattım oda dahıl bu fıyata

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 21:17
Haydaa buyur burdan yak.
Sarı
kırmızı
Mavi
Yeşil
Ben bu gün değiştirttim, Kırmızı en iyisi dediler. Ben de aldım. İyi de korozyon contaların eskimesi falan diyorlar yanlış mı yaptım acaba ? 1.6 benzinli araba.
Yanlış yapmışsam lütfen biri söylesin yol yakınken dönelim. Valla yarın gider hemen değiştirtirim.

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 22:28

benim aldığımda araç servis bakımlıydı kırmızıydı tabi zamanla sararmış ben hemen değiştirdim allah bilir kaç yıllıktır diye kırmızı koydurdum -42dereceye kadar dayanan ve en uzun ömürlüsü bu hiç su eksiltmemesi ve su eklememe rağmen 1ay içinde sarardı

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 23:16
Orjinalini yazan: 06BAHO 06BAHO Yazdı:

benim aldığımda araç servis bakımlıydı kırmızıydı tabi zamanla sararmış ben hemen değiştirdim allah bilir kaç yıllıktır diye kırmızı koydurdum -42dereceye kadar dayanan ve en uzun ömürlüsü bu hiç su eksiltmemesi ve su eklememe rağmen 1ay içinde sarardı

cevap için sağol rahatladım. Doğru olanı yapmışım yani.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net