Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ön cam çatlamış

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23179
Tarih: 22 Eylül 2025 Saat 09:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ön cam çatlamış
Mesajı Yazan: SserkanT
Konu: Ön cam çatlamış
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 10:13
Herkese günaydın  
   Aracımı akşam sapa sağlam park edip sabah bindiğimde ön camın çatlamış olduğun fark ettim. Sakınan göze çöp batar misali, sağına soluna araç park etmesin, çocuklar top oynamasın diye  park alanının en ücra köşelerine gidip saklasamda olan oluyor. Durduk yere cam çatlamış Confused.
    Araçta far ve yağmur sensörü var. Camıda kaskodan değiştireceğim. Duyduğuma göre sevrvisler ön cam değişiminde sönsörlere garanti vermiyormuş, kasko şirketleride sensörleri karşılamıyormuş. Böyle bir durumla karşılaşan varmı ?Bilgilendirirseniz sevinirim 

-------------
307 1.6i otm. XT Premium BVA

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 10:28
Gecmis olsun. Nazarlik diyelim. Olur o kadar. Basindan gecmis arkadaslar var forumda. Yardim edeceklerdir.

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 10:52
orjinal cam takıpta kullanılan jeli de adam gibi kullanırlarsa neden çalışmasın ki demekki servisler bile üçkagıtcı ne demek karsılanmaz

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 12:09
2 kere ön cam değiştirdim, sensör vs alakası yok, bunları nasıl uyduruyorlar anlamıyorum. 

ilkini lpg takan servis çatlattı onlara yaptırdım, ikincisindede de taş gelmişti ama 6 ay sonra birden bire yürümüştü (:

Kasko yan sanayi camı ücretsiz değiştiriyor ama servis orjinal takarsa %25'ini kasko karşılamadığı için nakit olarak talep ediyor. 

Sersör konusuna gelince, sensör ile cam araasındaki jele zarar verilmezse ve düzgün yerleştirilirse sorunsuz çalışır. 

Tavsiyem orjinal camdan yanadır çünkü orjinal cam aynı zamanda atermiktir yani güneş ışınlarını süzerek aracın içinde yanmanızı engeller. Orjinal cam taktırmazsanız camda büyük olduğu için yazın çok zararını görürsünüz.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: mbuyukavci
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 12:24
geçmiş olsun 
metin kardeşimin söylediklerine katılıyorum. orjinal taktırın bende öyle yaptım servise %25 ini ödeyerek ama içim rahat:)

-------------
yeni pug cu :))

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 12:26
istanbul'da bu işi düzgün yapacak yer önerisi olan varmı?

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 16:59
Orjinalini yazan: mbuyukavci mbuyukavci Yazdı:

geçmiş olsun 
metin kardeşimin söylediklerine katılıyorum. orjinal taktırın bende öyle yaptım servise %25 ini ödeyerek ama içim rahat:)

Ben bu yüzden orjinali dışarda taktırdım. Servise para ödemedim.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 16:59
Orjinalini yazan: SserkanT SserkanT Yazdı:

İstanbul'un neresindesin, ona göre yardımcı olmaya çalışırım.

Birde en son cam değiştirdiğim yerde söylediler. Yeni sistemler çıkmış, taş vs izini kaskodan istediğin kadar sayıda ve ücretsiz olarak yapıyorlarmış, çatlak için de aynı şey var mı bilmiyorum. Varsa kaskodan çatlağı onartabilirsin. Çünkü çatlak yeni olduğu için sorunsuz yapabiliyorlar, üzerinden uzun zaman geçtiğinde olmuyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 17:13
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Birde en son cam değiştirdiğim yerde söylediler. Yeni sistemler çıkmış, taş vs izini kaskodan istediğin kadar sayıda ve ücretsiz olarak yapıyorlarmış, çatlak için de aynı şey var mı bilmiyorum. Varsa kaskodan çatlağı onartabilirsin. Çünkü çatlak yeni olduğu için sorunsuz yapabiliyorlar, üzerinden uzun zaman geçtiğinde olmuyor.

şimdi isim vermek doğrumu bilmiyorum ama carglas diye bi firmayla görüştüm orjinal atermik cam değişimi için KDV ve işçilik dahil 600 TL fiyat verdiler. Ayrıca camdaki hasar  madeni 1 TL büyüklüğüne kadar onarılabiliyormuş (sanırım taş vurukları için ) ama  bendeki hasar 10- 15 cm uzunluğunda olunca yapılamayacağını söyledi doğru yanlış bilmiyorum artık. bu arada istanbul Bayrampaşa da çalışıyorum avrupa yakası tarafında önerebileceğiniz yer varsa şimdiden teşekkürler.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 19:42

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

şimdi isim vermek doğrumu bilmiyorum ama carglas diye bi firmayla görüştüm orjinal atermik cam değişimi için KDV ve işçilik dahil 600 TL fiyat verdiler. Ayrıca camdaki hasar  madeni 1 TL büyüklüğüne kadar onarılabiliyormuş (sanırım taş vurukları için ) ama  bendeki hasar 10- 15 cm uzunluğunda olunca yapılamayacağını söyledi doğru yanlış bilmiyorum artık. bu arada istanbul Bayrampaşa da çalışıyorum avrupa yakası tarafında önerebileceğiniz yer varsa şimdiden teşekkürler.

Bende bahsettiğiniz firmada orjinali ile değiştirdim. Anadolu yakasındaki şubesinde. Gidip görüşmenizi tavsiye ederim, hiç değilse bilgi sahibi olursunuz.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net