Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yardım üstatlar

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23178
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 12:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: acil yardım üstatlar
Mesajı Yazan: falan
Konu: acil yardım üstatlar
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 09:26
slm arkadaşlar.. sabah hararet yükseldi indim kaputu açtım su eksilmiş.. suyu doldurdum  işyerine kadar dvm ettim (5 km) sonra aracdan indim baktım alttan şıpır şıpır su damlatıyo. sizce nedendir ? akşam tekrar su doldurup tamirciye kadar götürürmü_?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 09:39
radyatörü delmiş olabilirsin. bi 5 lt'lik bidon alıp, kontrol ede ede ustaya gitmen iyi olur.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 09:43
tam olarak neresinden damlıyor görebildiniz mi

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 09:45
radyatörü deldiysek kaça patlar bize

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 12:11
Orjinalini yazan: falan falan Yazdı:

radyatörü deldiysek kaça patlar bize

Önce sorunun nereden olduğunu bulmalıyız. Radyatör de olabilir, hortumlardan biriside olabilir, termostatta olabilir vs. 

İlk önce nereden aktığını tespit ederseniz çözüm daha çabuk olur.

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 08:31
bizm arabalarda yağ soğutucu yokmuş dün usta öyle söyledi..?? suyun içine yağ karışmış conta yakmış olabilir dedi.. bugun bıraktım arabayı motorun yarısı sökülecek dedi.. 500- 600 tutar dedi :( bende mecbur bıraktım. ama dün akşam motora iyice baktı yağ soğutucu varmı yokmu diye.. yok dedi...

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 08:32
2000  mod 206 xr benzin l, yağ soğutucu varmı_

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 08:41
sizin araçta yağ soğutucu yok

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 08:42
tşk ederim  cvp için

Mesajı Yazan: 206206
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 10:22
geçmiş olsun   500-600  çok  para ya  umarım o kadar tutmaz  başka bir ustayada  gösterseydiniz. muhtemelen  hortum olabilir   bence  kıştan  yaza  geçişlerde  hortumlar  çatlıyabiliyor. radyatör  darbe almadıkça  kolay  kolay  kaçak yapmaz

-------------
pegeout 207 1,4 hdi trndy

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 11:48

bizm arabalarda yağ soğutucu yokmuş dün usta öyle söyledi..?? suyun içine yağ karışmış conta yakmış olabilir dedi.. bugun bıraktım arabayı motorun yarısı sökülecek dedi.. 500- 600 tutar dedi :( bende mecbur bıraktım. ama dün akşam motora iyice baktı yağ soğutucu varmı yokmu diye.. yok dedi...

Sizin aracınıza baktığında yağ soğutucunun olup olmadığını bilmeyen fakat para kazanmak için anında üst kapağın açılması gerektiğini anlayabilen bir ustaya mı aracınızı emanet ettiniz?

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 11:53
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Sizin aracınıza baktığında yağ soğutucunun olup olmadığını bilmeyen fakat para kazanmak için anında üst kapağın açılması gerektiğini anlayabilen bir ustaya mı aracınızı emanet ettiniz?

Hassas bir nokta Ermm

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 12:04
sadece  1 usta değil 3 tane usta aralarında b,rbirler,ine sorduyağ soğutucu varmı yokmu arası gidip geldiler... nitekim yok dediler.. aracın su  bidonu nun içindeki su tahin kıvamına gelmişti.. yani bariz yağ kaçırmış ... oraya yağ karışmasının başka nedeni olabilirmi?  her zaman gittiğim usta başka yere göstermek için arabayı çalıştırmaya bile korktum..

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 12:11

o işlemler işçilik dahil en fazla 350 TL tutar. 

-------------

Mesajı Yazan: simirnoffredbull
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 12:21
bendede aynısı oldu antifiriz birden boşaldı.sanayiye götürdüm baktılar  termostat su dağıtıcısı çatlamış değiştirdiler. parça 160 tl işçilik 40 tl opet organik antifiriz 30 tl tuttu

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 14:25
Orjinalini yazan: simirnoffredbull simirnoffredbull Yazdı:

bendede aynısı oldu antifiriz birden boşaldı.sanayiye götürdüm baktılar  termostat su dağıtıcısı çatlamış değiştirdiler. parça 160 tl işçilik 40 tl opet organik antifiriz 30 tl tuttu
peki sizin antifirizin rengi tahin kıvamına gelmişmiydi ? benimki üstüne su doldurduktan sonra tahin kıvamındaydı

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 21:39
şimdi arabaya bakmaya gittim. motoru indirmişler taşlamışlar yarın yerine takıcaklar..  sorun un nerden kaynaklandığına gelecek olursk.. antifirizin altındaki boru çatlamış  gece sabaha kadar araçta sun kalmamış bende sabah alel acele farketmedim durumu o şekilde  yola çıkmışım.. yolda  hararet  yaptığında  kaputu açıp bakmıştm. su bitmişti su doldurup yola dvm ettim tabi doldurduğum suda yolda çatlaktan boşalmıış..  dolayısıyla contayı yakmşız.. yarın alıcam arabayı inşallah çok fazla tutmaz.. siz siz olun hararet yapan arabayla su doldurup dvm etmeyin...  buda bize ders oldu.. Allah kaza bela vermesin. kandılınız mubarek olsun

Mesajı Yazan: safrane23
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 22:53
Geçmiş olsun aracınızda %70 antifiriz bulundurun mutlaka....

-------------
http://img2.netcarshow.com/Peugeot-206_Sedan_2006_800x600_wallpaper_06.jpg

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 22:54
Orjinalini yazan: safrane23 safrane23 Yazdı:

Geçmiş olsun aracınızda %70 antifiriz bulundurun mutlaka....

zaten antifiriz vardı

Mesajı Yazan: pug61
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 23:56
devirdaimden de olabilir.Eğer su haznesinde yağlanma olduysa silindir kapak contasından olma ihtimali yüksek birde motor yağının kıvamına bakmanızı öneririm 

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2012 Saat 22:19

evet arkadaşlar arabayı aldım... sibob kabağı taşlanmış radyatör hortumlar değiişmiş.. 160 tl malzeme-100 tl taşlama-250 tl işçilik  bayıldım geldim.. yalnz  triger kayışıyla , motor soğutma suyunun arasından bi yerlerden uğultu gibi ufak bi ses.. araacn içindende duyuluyor.. rolantide biraz dengesizlik var.. benzinde çok belli olmasada var.. lpg de daha bariz...   ..bide hararet yine 95-103 arası gitti geldi ustayı aradm  yarın uğra havasnı alalım dedi...  hakkımzda hayırlısı.. biraz tadım kaçtı

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 22:56

ya arkadaşlar  böyle biraz uzun  yokuşları çıkarken hararet 100'ün üstüne çıkıyor,110'a yaklaşıyor.. normalmi _?

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 23:00
benzinli motorlarda 90-105 arası normal.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net