hidrolik dreksiyon hız bilgisi yok
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23148
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 09:57 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: hidrolik dreksiyon hız bilgisi yok
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Konu: hidrolik dreksiyon hız bilgisi yok
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2012 Saat 19:00
arkadaşlar dün otobanda aracın hızı arttıkça dreksiyon hafifledi gibi geldi ben araç hızlandıkça direksiyonda hıza duyarlı olarak sertlesir diye biliyordum önceki halini hatırlamıyorum ama böyle degildi sanki bilgisayara bagladıgımızdada sürekli arıza araç hız bilgisi artıda kısa devre veya açık devre hatası veriyor birde sürekli arıza dreksiyon açı algılayıcısı sinyali s1 ve s2 de kısa devre yada sasede kısa devre diye bi hata veriyor bu hatalarla ilgili bi veya birkaç sensör falanmı var ve bu sensörler aracın neresinde bulunur bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
------------- nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2012 Saat 21:42
güncel
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 07:46
galiba bu konuda kimsenin bilgisi yok
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 07:53
Hatalarin kodlari aklinda mi? Aciklamalarindan ziyade kodlari olsa daha kolay arastirabilirdim.
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 20:34
koliva Yazdı:
Hatalarin kodlari aklinda mi? Aciklamalarindan ziyade kodlari olsa daha kolay arastirabilirdim.
| bu htada kod numarası yok koliva kardeşim herhade motor arızası olmadıgı için kod numarasına baktıgımız i harfi çıkmıyor bununla ilgili herhangi bi sensör falan varmı sedreden bakabilirmisin rica etsem
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 21:05
istanbullu_3886 Yazdı:
bu htada kod numarası yok koliva kardeşim herhade motor arızası olmadıgı için kod numarasına baktıgımız i harfi çıkmıyor bununla ilgili herhangi bi sensör falan varmı sedreden bakabilirmisin rica etsem
|
Sensor var. Sensorun gorevi direksiyonun kac derece donduruldugunu yani acisini BSI'a bildirir. Ozellile ESP'li araclarda cok onemli rol oynar. Bu sensor com2000'in bir parcasidir ve direksiyondaki airbagin hemen altindadir. Kendi basina degistirilebilecegini hic sanmiyorum. Bazen kalibrasyon yapiyorlar ama sendeki sorun bu sekilde duzelir mi bilmiyorum. Bu sorun cok zamandir var mi yoksa yeni mi ortaya cikti? Yeni ortaya cikti ise hic direksiyonu soktunuz mu son zamanlarda?
|
Mesajı Yazan: true19
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 21:54
ya Koliva kardeşim hazır bende bişey sorayım benim 307 sw var 2006 a-bag/s belts faulty arızası veriyor bu com 2000 denilen parça air bag sargısı değil mi? bu arızalı planet 2000 den bunu bulduk onuda hareket halinde pcye bağladık öyle bulduk arıza kaydıda yapmıyor. bu parça 750 tl bunun tamiri varmı yardım edersen çok memnun olurum
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 22:23
koliva Yazdı:
istanbullu_3886 Yazdı:
bu htada kod numarası yok koliva kardeşim herhade motor arızası olmadıgı için kod numarasına baktıgımız i harfi çıkmıyor bununla ilgili herhangi bi sensör falan varmı sedreden bakabilirmisin rica etsem
|
Sensor var. Sensorun gorevi direksiyonun kac derece donduruldugunu yani acisini BSI'a bildirir. Ozellile ESP'li araclarda cok onemli rol oynar. Bu sensor com2000'in bir parcasidir ve direksiyondaki airbagin hemen altindadir. Kendi basina degistirilebilecegini hic sanmiyorum. Bazen kalibrasyon yapiyorlar ama sendeki sorun bu sekilde duzelir mi bilmiyorum. Bu sorun cok zamandir var mi yoksa yeni mi ortaya cikti? Yeni ortaya cikti ise hic direksiyonu soktunuz mu son zamanlarda?
| sn koliva kardeşim bilgilerini paylaştıgın için çok tşk ederim sana zannediyorumki bu sorun bende uzun zamndır var son zamanlarda dreksiyonu sökmedik yukardaki dreksiyonun açısı ile ilgili buda benim araçta esp olmadıgı için pek kale aldıgım bişe degil diye düsünüyorum direksiyon hız bilgisini nereden alıyor hız bilgisini aldıgı herhangi bi sensör falanmı var yada absden falanmı alıyor hız bilgisini bu konuda bilgilerini paylaşabilirmisin lütfen
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 22:25
araç hızlandıkça dreksiyon sertleşmesi dreksiyon hakimiyeti konusunda çok önemli oldugunu düşünuyorum bunu n içindirki bu şıkkın üzerine yogunlaşıyorum tşk edrm
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 22:57
istanbullu_3886 Yazdı:
sn koliva kardeşim bilgilerini paylaştıgın için çok tşk ederim sana zannediyorumki bu sorun bende uzun zamndır var son zamanlarda dreksiyonu sökmedik yukardaki dreksiyonun açısı ile ilgili buda benim araçta esp olmadıgı için pek kale aldıgım bişe degil diye düsünüyorum direksiyon hız bilgisini nereden alıyor hız bilgisini aldıgı herhangi bi sensör falanmı var yada absden falanmı alıyor hız bilgisini bu konuda bilgilerini paylaşabilirmisin lütfen
|
Normalde araclarda hiz sensoru bulunuyor ancak 307'lerde boyle bir sensor yok. Arac hiz bilgisini ABS sensorlerinden aliyor.
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2012 Saat 23:00
true19 Yazdı:
ya Koliva kardeşim hazır bende bişey sorayım benim 307 sw var 2006 a-bag/s belts faulty arızası veriyor bu com 2000 denilen parça air bag sargısı değil mi? bu arızalı planet 2000 den bunu bulduk onuda hareket halinde pcye bağladık öyle bulduk arıza kaydıda yapmıyor. bu parça 750 tl bunun tamiri varmı yardım edersen çok memnun olurum |
Basliginizdan cevap yazdim ordan devam edelim.
|
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2012 Saat 11:24
koliva Yazdı:
istanbullu_3886 Yazdı:
sn koliva kardeşim bilgilerini paylaştıgın için çok tşk ederim sana zannediyorumki bu sorun bende uzun zamndır var son zamanlarda dreksiyonu sökmedik yukardaki dreksiyonun açısı ile ilgili buda benim araçta esp olmadıgı için pek kale aldıgım bişe degil diye düsünüyorum direksiyon hız bilgisini nereden alıyor hız bilgisini aldıgı herhangi bi sensör falanmı var yada absden falanmı alıyor hız bilgisini bu konuda bilgilerini paylaşabilirmisin lütfen
|
Normalde araclarda hiz sensoru bulunuyor ancak 307'lerde boyle bir sensor yok. Arac hiz bilgisini ABS sensorlerinden aliyor.
| bsi beynini tamir ettirmiştim hidrolik dreksiyon kısmından bu özelligi aktifleştirmemiş olabilirler diye düşünüyorum bugün kontrol ettircem bakalım ne çıkacak
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2012 Saat 16:25
istanbullu_3886 Yazdı:
koliva Yazdı:
istanbullu_3886 Yazdı:
|
| bsi beynini tamir ettirmiştim hidrolik dreksiyon kısmından bu özelligi aktifleştirmemiş olabilirler diye düşünüyorum bugün kontrol ettircem bakalım ne çıkacak
| kontrol ettik ama bişe anlayamadık sorun hala devam ediyor
|
|