Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 otomatik, hidrolik ve Km göstergesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=23129
Tarih: 06 Kasım 2025 Saat 00:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 otomatik, hidrolik ve Km göstergesi
Mesajı Yazan: Sedat Yıldırım
Konu: 206 otomatik, hidrolik ve Km göstergesi
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2012 Saat 00:37
Selamunaleykum.
Değerli arkadaşlar,ben %60 engelli bir kardeşinizm.
Aracıma İst Şirinevler'de Kerem oto'da Atiker marka tüp taktırdım,
ustaya helal olsun,çok memnunum,bunu öncelikle belirtmek istedim.
2002 model otomatik vites 206 aracımdaki durum hakkında bilgi almak istiyorum.
Mutlaka bu konularda tecrübesi olan arkadaşlarımız vardır sanıyorum.
1- Ben aracımı bir yıl önce aldım,aldığım zaman aracın Km'si 97000'di.
Bu bir yıl boyunca Km artacağına gittikçe düştü.aldığımda 97000 olan gösterge
şimdi 87000'ine düştü.Bu bir yılda tahmini 6000-7000 Km yol yaptım,artacağına gittikçe düştü.
Bu düşüş birden bire değil,zamanla zamanla oldu,yani Km ileri değilde,hep geriye doğru çalışmış gibi.Bu bir arızımadır,bunun için servise gitmem gerekir mi,bu önemli bir sorunmudur?
2- Bir de aracımın direksiyonu,diğer araçlara göre ağır,her hangi bir uğultu bir ses gelmiyor ama,
biraz ağır.Ağabeyimde 2008 otomatik dizel Megan var,ona bindiğimde serçe parmakla çevir,ama
benim ki ağır.206'lırda bu normal mi,yoksa bir sorun mu vardır bu neden olabilir?...
3- Son olarak yine, aracımın sağ yolcu hava yastığının olduğu yerdeki torpido çatlak vare,
bir yere götürdüm,tamir yaparız 100 TL ücreti olur dediler.Bu parçanın yenisi oluyor mu,
varsa kaç paradır,veya bunun için ne yapmam gerekir.
Beni bu konularda aydınlatırsanız çok memnun olacağım.
Şimdiden Allah c.c. razı olsun.
Selam ve Dua ile.

-------------
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Gerçek dost ancak O'dur...
Sedat Yıldırım

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 18:26
Güncelleme...

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Mesajı Yazan: sansasyon61
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 19:13
pejo dıreksıyonları bıraz agır oluyor ustad dıger konularda bı bılgım yok ama kerem oto da bende lovata taktırdım arkadasları tanıdıgım ıcın degıl gercekten işin ehli oldukarı ıcın herkese tavsıye edebılırım benım araca ve kuzenımın araca taktılar  307 ve 2010 honda crv ıkısıde sorunsuz maşallah 

Mesajı Yazan: 206206
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2012 Saat 19:58
Aramıza  hoşgeldiniz .
Arkadaşın dediği gibi , 206  ların direksiyonu  ağır kendi aracımı  sıfır almıştım  ağır diğer araçlara göre.  iş yerinde  fiat  fiorino  kullanıyorum  onun direksiyonu  bile  206  dan daha  hafif.

Aracı 1  yıl  önce aldığınızı söylediniz acaba aldığınız şahıs  km  de herhangi bir  oynama mı  yaptıda  km  çalışma dengesini  bozmuş.  aklıma  o  geldi   

-------------
pegeout 207 1,4 hdi trndy

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 01:41
Orjinalini yazan: 206206 206206 Yazdı:

Aramıza  hoşgeldiniz .
Arkadaşın dediği gibi , 206  ların direksiyonu  ağır kendi aracımı  sıfır almıştım  ağır diğer araçlara göre.  iş yerinde  fiat  fiorino  kullanıyorum  onun direksiyonu  bile  206  dan daha  hafif.

Aracı 1  yıl  önce aldığınızı söylediniz acaba aldığınız şahıs  km  de herhangi bir  oynama mı  yaptıda  km  çalışma dengesini  bozmuş.  aklıma  o  geldi   

Hoşbulduk değerli kardeşim teşekkür ederim.
Ben aracı ağabeyimin damadından aldım,o da bir bayandan almış,
sürekli kendi bindiği bir araba değidi ama,km düşürme yapmışmıdır
yapmamışmıdır bilemiyorum ancak,böyle bir imkan varsa,yaptırmış olabilir.
Kendiside oto sanayisinde oto parçacısı.Belkide dediğiniz gibidir.
Şu ana kadar aracıma tüp taktırmadan başka bir masraf yapmadım,
bir şikayetim olmadı arıza olarak,İnşaAllah olmaz da.
Ağustos sonunda memelkete gideceğim İnşaAllah, o zaman
genel bakım yaptıracağım.Gideceğim yol 1000 Km.
Sivas Suşehri...

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 01:44
Orjinalini yazan: sansasyon61 sansasyon61 Yazdı:

pejo dıreksıyonları bıraz agır oluyor ustad dıger konularda bı bılgım yok ama kerem oto da bende lovata taktırdım arkadasları tanıdıgım ıcın degıl gercekten işin ehli oldukarı ıcın herkese tavsıye edebılırım benım araca ve kuzenımın araca taktılar  307 ve 2010 honda crv ıkısıde sorunsuz maşallah 

Geçen gittim Kerem otoya,yazlık ayar yaptılar,ilk çalışmada benzinle 1.5 Km gittikten sonra gaza geçiyordu.Kışın öyle olurmuş.Şimdi yazlık ayar yaptılar,100 metrede gaza geçiyor.
Yani motor 40 derece olunca gaza geçiyor.Sağ olsun ben çok memnun kaldım...

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Mesajı Yazan: 206206
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 02:02
sayın abim  , şu linkte sağ airbag  konsolunu  biri satıyor ama  kendisiyle temasa geçerseniz umarım makul  fiyat ister
http://www.yedekparca.com/6192.html" rel="nofollow - http://www.yedekparca.com/6192.html

-------------
pegeout 207 1,4 hdi trndy

Mesajı Yazan: sansasyon61
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2012 Saat 08:42
bende bujı ve bogaz kelebegı temızlıgınden sora gıdıcem yenı ayar ıcın p.tesı veya salı Smile benımkıde yaz modunda heralde cunku cabuk gecıyor Smile

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2012 Saat 12:49
Hayırlısı...

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2012 Saat 12:26
Arkadaşlar bir özel servisten arabamın bakımı için 400 TL fiyat aldım.
1-Triger seti değişecek.
2-Firen balataları değişecek.
3-Şanzuman yağı değişecek.        
4-Motor yağı ve filitresi değişecek.
5-Hava filitresi değişecek.             
6-Polen filitresi değişecek.           
Bu fiyat nasıl sizce?

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2012 Saat 22:09
Güncelleme

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2012 Saat 22:39
Orjinalini yazan: Sedat Yıldırım Sedat Yıldırım Yazdı:

1-Triger seti değişecek.
Bu fiyat nasıl sizce?

merhabalar... valla yazdığın fiyat çok iyi. bende bu sıralar triger seti değiştiricem sadece triger için 400 tl civarı tutar dediler. nerede bu servis ve ustalar işin ehli mi? daha önce gittiğiniz bir servis mi? 
bu arada km. sayacı için topkapıda kilometreciler var. aracı onlara götürüp baktırabilirsin km. sayacına. ayrıca km. düşürme yapılıp yapılmadığı konusunda da görüş bildiriyorlar. 

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2012 Saat 21:29
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

Orjinalini yazan: Sedat Yıldırım Sedat Yıldırım Yazdı:

1-Triger seti değişecek.
Bu fiyat nasıl sizce?

merhabalar... valla yazdığın fiyat çok iyi. bende bu sıralar triger seti değiştiricem sadece triger için 400 tl civarı tutar dediler. nerede bu servis ve ustalar işin ehli mi? daha önce gittiğiniz bir servis mi? 
bu arada km. sayacı için topkapıda kilometreciler var. aracı onlara götürüp baktırabilirsin km. sayacına. ayrıca km. düşürme yapılıp yapılmadığı konusunda da görüş bildiriyorlar. 

Ben şimdiye kadar hiç bir aracıma bir seferinde bu kadar bakım yaptırmadım.Bu otomatik diye biraz özen göstermek istedim.Fiyata gelince,bu özel servis abimin damadının ortağı olduğu bir servis.
Bana söylediği fiyat bu,sanırım sadece malzeme parasını söylemiş bana,işçilik almıyormuş.
Bu servis gerçekten süper güzel ve ciddi bir servis.Her alanın tecrübeli ustası var.
Mesela otomatik araçlar için özel otomatik şanzumancı ustaları var.Abimin damadı bu servise ortak oldu.Daha önce ben bu servise götürüyordum diğer araçlarımı.Bu servisin yeri İstanbul Beylikdüzü,Gürpınar yolu üzeri Beykent sanayi sitesinde.Eğer isterseniz size tam adresini ve telefonunu verebilirim...

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Mesajı Yazan: zgr
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2012 Saat 19:35

Ben şimdiye kadar hiç bir aracıma bir seferinde bu kadar bakım yaptırmadım.Bu otomatik diye biraz özen göstermek istedim.Fiyata gelince,bu özel servis abimin damadının ortağı olduğu bir servis.
Bana söylediği fiyat bu,sanırım sadece malzeme parasını söylemiş bana,işçilik almıyormuş.
Bu servis gerçekten süper güzel ve ciddi bir servis.Her alanın tecrübeli ustası var.
Mesela otomatik araçlar için özel otomatik şanzumancı ustaları var.Abimin damadı bu servise ortak oldu.Daha önce ben bu servise götürüyordum diğer araçlarımı.Bu servisin yeri İstanbul Beylikdüzü,Gürpınar yolu üzeri Beykent sanayi sitesinde.Eğer isterseniz size tam adresini ve telefonunu verebilirim...
[/QUOTE]
değiştirme vaktim geldiğinde değerlendirip sizden de telefonlarını isteyebilirim servisin . teşekkür ederim. bu arada benimde bugün itibarıyla km. sayacımda bir hane göstermemeye başladı. sanırım kilometreciye benim de yolum düşecek yine. geçen sene bu vakitler yaptırmıştım. bir sene içinde tekrar etti sorun.

Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2012 Saat 16:25
Orjinalini yazan: zgr zgr Yazdı:

değiştirme vaktim geldiğinde değerlendirip sizden de telefonlarını isteyebilirim servisin . teşekkür ederim. bu arada benimde bugün itibarıyla km. sayacımda bir hane göstermemeye başladı. sanırım kilometreciye benim de yolum düşecek yine. geçen sene bu vakitler yaptırmıştım. bir sene içinde tekrar etti sorun.
[/QUOTE]
EyvAllah kardeşim,istediğiniz zaman telefon numarasını veririm.
Rab'bim kazasız belasız yolculuklar nasip eylesin İnşaAllahurrahman.
Selam ve Dua ile...

-------------
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Sedat Yıldırım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net