Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 sunroff cami tikirti yardim

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22816
Tarih: 06 Kasım 2025 Saat 00:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 sunroff cami tikirti yardim
Mesajı Yazan: ozaannn
Konu: 206 sunroff cami tikirti yardim
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 20:03
Merhaba arkadaslar genellikle yeni konu acmamaya acilan konulardan faydalanmaya calisiyorum aradigim konuyu bulamadim onun icin onceden acilmissa ozur dilerim benim sonrunum sunrofftan gelen sesle ilgili daha once forumdan buldugum bi konuyla sunroffumdan cok cok ince gelen sesten dolayi sunroff tamir seri alip kendim takmistim daha yapali 1 ay olmadi yaparkende gelen ses yok denilecek kadar azdi bendrn baska kimsede fark etmiyordu sesi zaten simdi sorunuma gelelim taktim sadece cami geriye oturtamadim ve gidip sunroff cuya taktirdim ses kesilmisti simdi bi garip ses geliyor boyle cam catlarda tikir tikir catlmaya devam edermis gibi bi ses geliyor sunrooftan hemde dumduz yolda giderken cok az sunroofu acayim ses kesiliyor kapaninca yine geliyor ama degisik bi ses cozemedim gitti sunroofu acinca baktim sunroof arka tarafindan ileri geri saga sola sallaniyor neden olabilirki acaba kafayi yemek uzereyim mutlaka bilgisi olan arkadaslar vardir aramizda yardimlariniz bekliyorum en kisa zamanda

-------------
ozaann

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ateke
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 20:42
Merhaba Ozan;

Başlığı google da gezerken rastgele gördüm ve sırf sana yardımcı olabilmek için siteye üye oldum :)
Aynı problemi ben de yaşadım ve sorunu küçük bir parça ile çözdüm.
Benim aracımda ses sunroof tamamen kapandığında birleşen 2 sert plastiğin araç esnediği zaman birbirine sürterek gıcırdamasından kaynaklıydı.
Çözüm için çok sert ve çok da yumuşak olmayan bir lastiğe ihtiyaç var. Ben kapı kollarına (ev oda kapısı) takılan duvara kapı kolunun çarpmaması içi kullanılan lastik bir aparatı ortadan ikiye böldüm ve sunroof un kilitlendiği parçalardan birine yerleştirdim ve ses tamamen kesildi.
Senin için üşenmeyip az önce 5 kat merdiven indim ve bir kaç fotoğraf çektim. Umarım bu şekilde senin problemin de hallolur. :)
Hava karardığı için ve cep telefonuyla çektiğimden dolayı fotoğraf kalitesi oldukça düşük fakat görüntü anlaşılır durumda.

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 21:00
Ah camı bulsam da tıkırdasa Smile

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 21:11
Orjinalini yazan: ateke ateke Yazdı:

Merhaba Ozan;

Başlığı google da gezerken rastgele gördüm ve sırf sana yardımcı olabilmek için siteye üye oldum :)

Aynı problemi ben de yaşadım ve sorunu küçük bir parça ile çözdüm.

Benim aracımda ses sunroof tamamen kapandığında birleşen 2 sert plastiğin araç esnediği zaman birbirine sürterek gıcırdamasından kaynaklıydı.

Çözüm için çok sert ve çok da yumuşak olmayan bir lastiğe ihtiyaç var. Ben kapı kollarına (ev oda kapısı) takılan duvara kapı kolunun çarpmaması içi kullanılan lastik bir aparatı ortadan ikiye böldüm ve sunroof un kilitlendiği parçalardan birine yerleştirdim ve ses tamamen kesildi.

Senin için üşenmeyip az önce 5 kat merdiven indim ve bir kaç fotoğraf çektim. Umarım bu şekilde senin problemin de hallolur. :)

Hava karardığı için ve cep telefonuyla çektiğimden dolayı fotoğraf kalitesi oldukça düşük fakat görüntü anlaşılır durumda.

Oncelikle duyarliliginiz icin tesekkur ederim dediginiz islemi yapicam hemen ama sanki benim ses arka taraftan geliormus gibi geldi dediginizi uygulucam yarin hemen cevabinida buraya yazarim tekrar tesekkur ederim

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: ateke
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 21:19
Ozan kesildi mi ses?

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 21:29
Kesilmedi ben baya bi arastirdim arka taraftan geliyor demistim size hatirlarsaniz arkadaki ayaga sunger koydum yine geliyor aslinda vaktim olmadi olsa tavan dosemesini sokup tam bakicam uygun bi zamanda cunku arka taraftan gelior kesin eminim

-------------
ozaann

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net