Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

406 hdi bva YAĞ SOĞUTUCU?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22805
Tarih: 18 Mayıs 2025 Saat 18:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 406 hdi bva YAĞ SOĞUTUCU?
Mesajı Yazan: toga406
Konu: 406 hdi bva YAĞ SOĞUTUCU?
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 00:25
herkese mrb. aracım yağ sıcaklık göstergesi en solda 140 lara çıkıyor ve motor kendini korumaya alıyor. kar ve spor ışıklarını yakarak. yetkili serbviste ustaya götürdüm. tanıdık ustaya yağ müşürünü iptal edelim sorun olmaz dedi. ama gel gör ki,
araç yokuşta sıkıştırılınca yine kendini korumaya aldı. yani sorunum çözülmedi.
forumlara bakıyorum yağ suğutucudan olabilir deniliyor.
406 otomatik viteslerde bu yağ soğutucu nedir? nerededir? nasıl değiştirilir, bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
birde bu yağ soğutucu motor yağını otomatik şanzıman yağını mı soğutuyor. Ankara dan usta bilen var mı birde merhametli olsun ama!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 08:33
Sanzimanin yagini sogutur. Sanzimanin hemen yaninda ya da uzerinde bulunur. Modele gore degisir. Degistirilmesi o kadar zor degildir. Ancak sorunun onda oldugunu kestirmek zordur. Yani isiniz biraz sansa kalmis gibi gozukuyor. Iyi bir usta bulmaniz sart.

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 09:08
koliva kardeş, motor yağı su devirdaim sistemi ile soğur biliyorum. söylediğin aklıma yattı. acaba araçtaki yerini kesin biliyorsan resmini google dan gösterebilir misin. veya bugün motorun resmini çekeyim. aracım 2003 406 bva. sıkışınca yapıyor bunu araç yokuslarda. ama yağ sıcaklık göstergesi yükseliyor. daha önce konuyu açmıştım. müşür iptal edince geçti sanmıştım. ancak şehirlerarasında yine oldu yokusta. aklıma yatıyor yağ soğutucudan olması ihtimali. aracı 3 ay oldu alalı. ilk olarak şanzuman yağını değiştim. az eksikmiş zaten.
fiyatı da ucuz ise araca binmek istiyorum bir süre daha. masraf yapmak istemiyorum açıkcası.
normalde vites geçişleri mükemmel.
saolasın

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 10:05
O kadar sıcaklığa çıkıyorsa ne conta kalır ne bişey , şaşmaz sanayi asır oto , ivedik sanayi ikizler oto benim gittiğim iki yerdir . ikizler daha insaflı ve sadece peugeot ya bakıyor . 

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 11:19
Orjinalini yazan: toga406 toga406 Yazdı:

koliva kardeş, motor yağı su devirdaim sistemi ile soğur biliyorum. söylediğin aklıma yattı. acaba araçtaki yerini kesin biliyorsan resmini google dan gösterebilir misin. veya bugün motorun resmini çekeyim. aracım 2003 406 bva. sıkışınca yapıyor bunu araç yokuslarda. ama yağ sıcaklık göstergesi yükseliyor. daha önce konuyu açmıştım. müşür iptal edince geçti sanmıştım. ancak şehirlerarasında yine oldu yokusta. aklıma yatıyor yağ soğutucudan olması ihtimali. aracı 3 ay oldu alalı. ilk olarak şanzuman yağını değiştim. az eksikmiş zaten.
fiyatı da ucuz ise araca binmek istiyorum bir süre daha. masraf yapmak istemiyorum açıkcası.
normalde vites geçişleri mükemmel.
saolasın

Eger degisimi kendin yapmayi planliyorsan hic tavsiye etmem. Resmini bulur cikartirim sasi numarandan o hic sorun degil ama isine yaramaz. Dedigim gibi iyi bir usta bulmalisin ve guvenmelisin. Tavsiyelerde bulunulmus, oncelikle bir git gorus bakalim ne diyecekler.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 11:45
ilk önce şanzımanın yapına bakılmalı bence. Yağın amacı sürtünmey azaltmaktır. Sürtünme çok oluyor ki sıcaklık artıyor bence.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 15:15
şanzıman yağını yeni değiştim. bana da tek sorun sanki yağ soğutucu gibi geliyor. selenoid diyenlerde var. ama normalde vites geçişlerim gayet akıcı ve sorunsuz. tam gaz yüklenince elbette sarsıntı oluyor bir miktar.amasakin kullanırken vitesin geçtiğini bile hissetmiyorum.
soğutucuyu kendi değiştirme niyetim asla yok.
yaklaşık maliyeti ne tutar bilgisi olan var mıdır?
şehirlerarası da gittim. giderken sorun olmadı. dönüşşte yokuşta nüksetti. mola verdim 10 dakka sorun kalmadı.
birde belki önemlidir. şanzuman korumaya geçince, vites çalışıyor sanırım araba 80-90 yapıyor ama son vitese geçmiyor ve ayağını gazdan çekince yokuş aşağı felan gelince sanki araç boşta gidiyor. devir saati 1000 in altına düşüyor. normal sorunsuz hallerde motor freni işi görüyor malum. devir saati 2000 lerde geziyor ve yokuş aşağıda olsa boş gibi düşmüyor.
şu sorunu halletsem keyfi süper aracın. biraz fazla yakıyor ama hakkını veriyor kerata...

Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2012 Saat 18:06
fikri olan yok mu yardımcı olacak yok mu.
ankara dan ikizler oto denilen yerin telefonu var mı adresi
please help!...

Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2012 Saat 15:36
yok mu yanıtı olan

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2012 Saat 12:30
şanzıman yağının sıcaklığı normal değerlerde çıktı ustaya baktırdım sanzımancıya cihaza bagladı. o yağ ısı sorunu motor yağından kaynaklı dedi. oda benim dedğil mekanikcinin problemi dedi

Mesajı Yazan: Birkan61
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2016 Saat 15:02
Dizel 406'ların hastalığıdır yağ soğutucu

Aracı çalıştırırken ekranda yağ ölçüm seviyesi bitip kilometre ekrana gelmeden aracı çalıştırmayın

Çalıştırıp 1 dakika bekleyip öyle hareket edin

Stop etmedende 1 dakika rölantide çalışsın öyle stop edin

En güzel koruma yönteminiz bu olacaktır

-------------
~ Bize Her Yer TRABZON ~

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net