Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

E-Bay Hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22747
Tarih: 24 Aralık 2024 Saat 20:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: E-Bay Hakkında
Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Konu: E-Bay Hakkında
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 14:59
E-Bay Londra'dan aracım için sunroof buldum bunu nasıl alabilirim E-bay kullanmasını bilen ya da yurtdışında yaşayan birinin yardımına ihtiyacım var.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: xpyhre
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 16:56
E-bay'de her satici Türkiyeye gönderim yapmiyo.. E-bay'e öncelikle üye olmalisin, sonra kendine paypal hesabı acıp, kredi karti bilgilerini girmelisin. yada sanal kart cıkarmalısın bankadan sonra Saticiyla iletişime gecip, Türkiyeye gönderim yapip yapmadiğini sormalısın. www.ebaydestek.com/ detayli bilgiler fazlasi ile mevcut. bende bir iki parça alcaktım kargoda sorun oluyormuş gümrükte bazılari takılıyormuş. gümrük memurlarinin insafiyetiyle yürüyormuş bu işler. vazgeçtim. kolay gelsin.

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 19:32
Orjinalini yazan: xpyhre xpyhre Yazdı:

E-bay'de her satici Türkiyeye gönderim yapmiyo.. E-bay'e öncelikle üye olmalisin, sonra kendine paypal hesabı acıp, kredi karti bilgilerini girmelisin. yada sanal kart cıkarmalısın bankadan sonra Saticiyla iletişime gecip, Türkiyeye gönderim yapip yapmadiğini sormalısın. www.ebaydestek.com/ detayli bilgiler fazlasi ile mevcut. bende bir iki parça alcaktım kargoda sorun oluyormuş gümrükte bazılari takılıyormuş. gümrük memurlarinin insafiyetiyle yürüyormuş bu işler. vazgeçtim. kolay gelsin.

Orada tüm dünyaya gönderim yapılır şeklinde bir ibare gördüm. sanal kart'a gerek yok satışı yapan kişi PAYPAL ile ödeme alıyor. PayPal üyeliğim ve e-bay üyeliğim var ancak kişi ile irtibata nasıl geçeceğimi bilmiyorum. neyse şu verdiğin siteyi bir inceleyeyim. Teşekkürler.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 21:50
Gümrük mevzuatını okuyun ondan sonra getirtin. Autocom aldım obd2 okuyucu takıldı gümrükte. Şimdi alma yollarını arıyorum

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: m1976k
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 22:04

arkadaşım ebaydan alacağınız ürünün linkini yollayın size durumu özetliyeyim ben çok alış veriş yaptım naçizane anlarım biraz

-------------
2004 madel 307 1.4 hdı XR

Mesajı Yazan: xpyhre
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 22:40
Orjinalini yazan: ScHerZo ScHerZo Yazdı:

Gümrük mevzuatını okuyun ondan sonra getirtin. Autocom aldım obd2 okuyucu takıldı gümrükte. Şimdi alma yollarını arıyorum

Gümrükte takıldıysa aldiğin ürün, Türkiyedeki satiş fiyatından alıcaksın. KDV si dahil. Yani Türkiyeden almiş gibi olacaksın. Yaşadiğin yerde gümrük müdürlüğü varsa gidip soruşturmalısın.

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 23:37
Orjinalini yazan: m1976k m1976k Yazdı:

arkadaşım ebaydan alacağınız ürünün linkini yollayın size durumu özetliyeyim ben çok alış veriş yaptım naçizane anlarım biraz

www.ebay.com/itm/PEUGEOT-206-ELECTRIC-PANORAMIC-SUNROOF-/320750009491?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4aae30bc93&fb_source=message#ht_733wt_1059

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: m1976k
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 17:23
Arkadaşım bu ürün 2. el  ikinci bir konu türkiyeye kargo olayı yok sadece ingiltere içi belki satıcıyla kontak kurulsa türkiyeyede yollar ama zor dünya kargo ödersin ...

-------------
2004 madel 307 1.4 hdı XR

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 17:45
Arkadaşlar bilinen şeyleri söylemiş  zor gibi gözüksede sonuçta yapılmayacak bişey yok özellikle türkiyede zor bulunan ürünleri yurtdışından almak çok mantıklı..

size öncelikle bir kaç bilgi vereyim  100 dolara kadar devlet sizden hiçbir şekilde vergi almaz..
bu ürünü satıcı gönderirken akıllıdır muhtemelen düşük fatura gönderecektir 90$ gibi  o zaman sorun olamz ama gümrük memurları bu işi biliyor ürünün pahalı olduğunu anlar ve işi zora koşmak isterse gerçek değerini çıkartıp sizden o tutarüzerinden vergi çıkarabilirler...

bayramlarad 250-300$arası vergi alınmıyor ama önümüzde bayram yok tabi faydalanmanız uzun süre alır..

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 19:21
Anladığım kadarıyla sıkıntılı bir durum o yüzden raga kaldırıyorum e-bay işini.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net