Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

v kayışından gelen cıyaklama sesi (çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22684
Tarih: 22 Haziran 2025 Saat 18:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: v kayışından gelen cıyaklama sesi (çözüldü)
Mesajı Yazan: secur73
Konu: v kayışından gelen cıyaklama sesi (çözüldü)
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 00:17
arkadaşlar arbamdan ilk çalıştığında vikvikvik diye kayış sesi geliyordu usta kayış gevşekmiş düzelttim dedi az olsada hala var arabayı ilk çalıştırdığımda vitese geçirirken vikleme oluyor sonra ısınınca geçiyor arabam otomatik kaputu açıp dinlediğimde sanki hafif hafif vikleme sesi var gibi yedek parça satan arkadaş kayış yapısındanda olur dedi kiminin dış yüzeyi daha kaygan olur dedi bu doğrumu acaba????

(Not: Konu ile ilgili @secur73 tarafından açılan diğer başlıklarla birleştirilmiştir.. )

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 00:59
Bahsettiğin V kayışı ise normaldir. Orjianal ölçüsünde kayış taktır sorunun çözülür. Zaten yan sanayi 20 lira orjinali 25 lira hiç uğraşma , Taktırırkende ver 20 lira Peugeot özel serviste taktır. yani bu araçtan anlayan bir servise taktır. Sıkılığını kontrol etsinler ne gevşek ne sıkı.

Mesajı Yazan: hakan38
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 00:59
hocam benim arabadada oluyor soğuktan kaynaklanıyor. pek kafaya takılacak bir durum değil.ses rulman kayışından geliyor 25 30 tl serviste.benim arabada aşırı vardı orjinalinden değiştirdim garantisinden karsta yım iyne yapmaya başladı

Mesajı Yazan: gabriel
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 04:37
Merhaba aynı problem bendede vardı.sakın ha ihmale getirme ben ihmal ettim.bişey olmaz dediler. ön takım dağıldığında allahtan usta kayısıda görmüş. o bahsettğin ses bendede vardı.. kayışı bilyeleri ve kasnağı derken 300 lirayı geçti.nerde değişyiyolar kayısı 25 liraya sallıyolar..bence biran önce götür sanayiye sadece. kasnak 150 tl ona göre hesapla...iyi günler...

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 12:03
bende de aynı problem vardı. benımde sesınkaynagı kayıstan zannedıyordum ama ufak zannedersem kayıs gergısının(oyle oldugunu dusunuyorum) rulmanından gelıo wd 40 sıktım dun sesı kestı ama tbıkı gecıcı cozum yag bakımı yaklastı yagı degısırken onuda yaptırıcam

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2012 Saat 01:30
herkezayrı konuşuyor insanın kafası karışıyor ya bu arıza kayış değilde başka birşey olsa usta anlamazmıydı arabayı ekspertiz raporlu aldım onlarda kayıştan ses yaptığını söyledi başka bi arıza olsa ısınıcada devam eder denildi rölantideyken ses yok vitese takınca vikleme başlıyor araba hareket ettimi ses otomatikman gidiyor...

-------------
2003 peugeot 307 xt premium

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2012 Saat 06:23
Bir video cekebilir misin bu ses icin?

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2012 Saat 08:41
Kayıs gergınlıgıne bak normalse kayıs gerdırme rulmanından yapıyodur.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2012 Saat 11:05
ok en iyisi bu galiba...videoyu en kısa zamanda yüklüycem...

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 21:18
arkadaşlar daha önce açtığım konuyla ilgili kafamı kurcalayan bir durum var benim ilk kalkışlarda v kayışından araba soğukken ciyaklama oluyor belirli bir km gidince kesiliyor benim sorum)) sorun gergi rulmanından kaynaklansa araba ısınınca geçermi???yani ısınınca geçmesi ve sadece ilk kalkışlarda sesin gelmesi v kayışın orjinal olmadığınımı gösterir???birde bazen yol biraz bozulduğunda arabanın değişik yerlerinden sesler geliyor(sanki boşta birşey varmışta bir yerlere vuruyor gibi)cevaplarınız için şimdiden tşkkürlerSmile

-------------

Mesajı Yazan: impertore
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 21:49
Orjinalini yazan: secur73 secur73 Yazdı:

arkadaşlar daha önce açtığım konuyla ilgili kafamı kurcalayan bir durum var benim ilk kalkışlarda v kayışından araba soğukken ciyaklama oluyor belirli bir km gidince kesiliyor benim sorum)) sorun gergi rulmanından kaynaklansa araba ısınınca geçermi???yani ısınınca geçmesi ve sadece ilk kalkışlarda sesin gelmesi v kayışın orjinal olmadığınımı gösterir???birde bazen yol biraz bozulduğunda arabanın değişik yerlerinden sesler geliyor(sanki boşta birşey varmışta bir yerlere vuruyor gibi)cevaplarınız için şimdiden tşkkürlerSmile
Bende de aynı sorun vardı v kayısını sersiv  büyük takmış arada boluk olduğu için ses yapıyordu. Marş'a basarken birde  hareket halinde  çok ses cıkartıyordu .. Aracın numarasına göre doğru  v kayışını taktırdım düzeldi .

-------------
308 T9 Allure 1.6 eHdi

Mesajı Yazan: muratoner
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 22:03
   Ses olayı kayışın kendisinden kaynaklanıyor.Ona adım gibi eminim.Bozuk yolda gelen seslere gelince ya z rotlardan yada rot başlarından kaynaklanır.Emin olmak için bir rot balancıya cek baktır şak diye söyler hangisinde sıkıntı olduğunu kardeşim.

Mesajı Yazan: Night
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2012 Saat 00:13
gelen ses cık cık cık şeklinde ise krank kasnağındanda olabilir 

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2012 Saat 11:08
arkadaşlar v kayışından gelen ciyaklama sesi krank kasnağının değişmesiyle çözüldü 115 lira kasnak işçilik 15 lira 130 liraya patladı ama sesten kurtuldum şükürler olsun. şimdi araç saat gibi çalıştıdığında tık ses yapmıyor .cevaplar için tşekkürler... 

-------------

Mesajı Yazan: safrane23
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2012 Saat 11:27
parçayı aldığınız dükkanın tel. varmı acaba

-------------
http://img2.netcarshow.com/Peugeot-206_Sedan_2006_800x600_wallpaper_06.jpg

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2012 Saat 14:44
ben soma pejo yedek parçadan teymin ettim sende 206 varsa fort fiesta krank kasnağı bire bir uyuyormuş ...

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 16:01
o ses için 400 tl ye yakın bi para harcadım kesilmedi. sonrasında serviste taktırdığım orjinal kayışla ses gitti.

Mesajı Yazan: marjinal44
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 22:02
aynı ses bendede vardı ve sorunun rulmanlardaki pislikten oldugunu söyledi bizim usta söküp temizleyip yerine taktı ses falan yok gelen ses sorunu yaşayan arkadaşla aynısı

diğer boştaki gelen ses içinse amortisörleri bir kontrol ettirmeni öneririm o ses bendede vardı sanki boşlukta bir şey var oraya buraya vuruyormuş gibi amartisörlerin birinde bozukluk vardı değiştirdiğimde düzeldi oda .....

bide çok saçma olabilir ama arka emniyet kemerine dikkat et kapı kenarına doğru kayınca sarsıntıdan oda vuruyor ses çıkarıyor 2 gün beynimi yemiştim ses yüzünden emniyet kemerlerine baktığımda anladım :DDDD

-------------
2004 307 tecnoplus

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2012 Saat 10:44
arkadaşlar benim araçta 2005 307 1.4 16v 5k benzinli ve çok memnunum peugeotların birtek kötü tarafını buldum oda motor içindeki kablo soketleri su geçiriyor buda olur olmaz elektronik göstergelerinde lambaların yanmasını sizede arızalandı diye şüphe uyandırıyor. peugeotların motorunu yıkarsanız kablo soketlerini beynini beyin kutusunu çok iyi kapatmalısınızki size kalıcı arızalar cıkarmasın herşeyin bir ömrü vardır vaktinde yenisiyle değiştirin kayıştan ses geliyorsa değiştirin hareketli parçalar ilk günkü gibi çalışmaz zamanla aşınır . benim aracımdaki bir kaç sorunu ve nasıl giderdiğimi paylaşayım direksiyon tarafından sağ ön camı zamanla düğme açmaz oldu hemen söküp baktım içine toz girmiş temizledim taktım süper çalışıyor gene sağ kapı içeriden arkadaş açarken dısarıdanda başka bir arkadaş zorladı iç kolun kapı açma teli çıktı  soktüm taktım geçen ay 65.000 de tiriger v kayışı bujiler vs. herşeyini yaptırdım aracın basındaydım nasıl yapıyorlardıye bırdakı sefere kendım değiştireceğim  :))))) hepsını

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2012 Saat 10:52
arka ve ön lambalarıda kendim değiştiriyorum yay tutucu bulursam birinden amosorleride kendim değiştirecem arızalanınca tabiki

Mesajı Yazan: rhcpeppers
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2012 Saat 11:28
aynı şekilde vıyak vıyak bagırıyodu gittim tamirciye 2 bilye değişti 60 60 60da işçilik 180 lira . 1 gün sonra yine aynı. tekrar git kayış değiştik 30 civarı ona verdim çakmamıydı neydi bilmiyorum pek umrumda değildi. 1 hafta sonra tekrar ötmeye başladı. daha saldım ugrasmadım. ilk 2 3 dakika ötüyor. hatta bu hafta duymadım bile düzeldi sanırım. havalar tam  ısınınca  muhakkak düzelir diye düşünüyorum

-------------
206 XT 2000 1.6 siyah

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2012 Saat 15:27
Valla bende gittim neme gerekse motor dış sprey temizleyici aldım. sıktım. sonra biraz sildim. görüntü güzel. ama güzelim motor sesi harikulade iken birden ciyaklamalar basladı.
sanırım o sıktığım sprey bir sekilde kayıslarda sese neden oldu. çok can sıkıcı napacam anlamadım. su mu tutsam kayışlara. güzelim aracın sesi sinir bozucu oldu inanın
çözüüm nedir bilmiyorum.masraf etme niyetim yok
kaş yapayım derken ciyaklama sesleri

Mesajı Yazan: zubeyir35
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 11:34
damla damla azcık su dök kayışa bişi kalmaz :) çok çok devam ederse birazcık pudrada iyi gelir . bendede vardı pudra çözdü ama bi süre sora gene başlayınca gergi rulmanı kayışı değiştirmiştim.

-------------
2006 307 1.6 hdi 110hp

Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 14:27
aynı sorun bende de vardı acayip sinir bozucu

orjinal kayış taktım ses kesildi fakat soğukken ilk marşta bi ciyaklıyor tekrar kesiliyor galiba gerginliği ile alakalı

-------------
www.gngtasarim.com

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 15:10
arkadaslar o cik cik sesi aynısını bende de var. kayıştan değil benim sesim .rulmanın içine würthun yaglama spreylerinden sıktıım bir sure kesti sımdı yenıden basladı. ısınınca komple geçiyor. uzun suredi böyle kullanıyorum en kısa zamanda degıstırecegım fakat degıstrene kadar bana bır sıkıntı yaratırmı .?

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesajı Yazan: msertkol
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 19:49
İlk çalıştırmada bende de var. Motor soğukken yapıyor. 1 saat sonra tekrar marsa basarsam kesiyor. Sanırım kayış tam oturmuyor. Bi de bende alt koruma kapağı yok. Sanırım su falan da giriyor ve ilk çalıştırmada vik vik ötüyor.
Zararı yoksa duymazdan gelebilirim. Ama kayış bir gün kopar mı diye endişeleniyorum.

-------------
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem

Mesajı Yazan: nucro
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 02:24
Bu tarz bir sorunu da ben yasadım. aynı  sekılde sogukken bir vıyıklama sesi ısınınca kayboluyor.

O esnada eski tip olan v kayıs gerdirme sistemini bütün rulmanları herseyı degiştirdim. kayıs gergisini yenı tıpe cevirdim. yok hala aynı

2-3 ay kadar bindim ve sorun bir yaz gunu patlak verdi. büyük kasnaktan kaynaklanıyordu krank üstündeki. ısıklarda beklerken kaputun altından dumanlar cıktıgını gorunce neler hıssettıgımı anlatamam.

krank kasnagına bakın bi ustadım. balans varmı? kasnak iki parca ve arada vuruntuyu emsin diye kaucuk bolum var. zamanla bozuluyor sorun ondan olabilir.

Mesajı Yazan: cinar87
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 16:33
motor mekaniğinde logolu orijinal kullanmakta fayda var

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 16:55
Benim araçta geçen haftaki aşırı yağmurdan sonra oluşan ve motor devri ile artıp azalan ve bazen kısa süre kesilip yine başlayan cik cik sesi var. Herkes motora kuş kaçmış diye dalga geçiyor :)

-------------
206 1.4 + LPG

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 16:59
ben de cok az bu ses..havalar sogunca aciga cikti... tamirci ye goturdum aksine ya ordada ses yapmadi isininca gidiyor.birsey olmaz dedi hayirlisi.

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: akt21895
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2014 Saat 12:51
s.a kardeşlerım bana dun aynısı oldu ben servıse goturdum v kayışı ve bılyelerden kaynaklı oldugu soylendı
maliyetı 300 tl  sanayıye gıttım tanıdık yerlere onlarda peugeodan aldıgını soyledı parcaları yabancı degıldı usta bana servısde gıt yaptır dedı bızdede 250 tutuyor dedı 50 tl ıcın rısk alma garantı verıyor adamlar dedı hıc kendını yorma kardesım dedı servısde yaptır dedı arabam 3 4 cıkıcagını soyledı 

sızde benım gıbı yapın derım 40 50 den kacmayın kafanız rahat olsun  allah kaza bela vermesın hayırlı gunler

peugeot 508 !

Mesajı Yazan: akt21895
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2014 Saat 12:56
eklemeyı unuttum zararı varmı dıyen arkadaşlara cevabım onuda sordum zararı varmıs ılerı zamanda tabı benım araba ıcın dıyorum arac yolda bırakır kalırsın ve cekıcıyle gelmek zorunda kalırsın motor arızası verıyodu ama ecoyu devre dısı bırakıp kendı kendıne devam edıyodu o ılerı bır surecde daha fazla sorunlar yaratacagını belırttıler 

peugeot 508 2012 model 83 bın de 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net