Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

cam film ve muayene

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22675
Tarih: 09 Ekim 2025 Saat 01:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: cam film ve muayene
Mesajı Yazan: dsonat
Konu: cam film ve muayene
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 02:24
arkadaşlar merhaba,
arabayı satın aldığım kişi arabada 1 numara siyah film var,en düşüğü sorun çıkarmaz demişti ama yine de bir sorayım dedim sizlere,gerçi bakınca öyle kolay kolay içeriyi göremiyorsun,,,bana sanki sorun çıkarırlar gibi geliyor muayenede..en yakın zamanda da resim koymaya çalışıcam doğru tespit için..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: impertore
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 08:58

Cam film le muayeneden geçen varsa yazsın arkadaşlar.. Bende de film var muayene yakın .. sökmek zorunda kalmayalımConfused

-------------
308 T9 Allure 1.6 eHdi

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 09:11
cam filmi hafif kusur olarak geçiyor. herhangibir sorun olmaz

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 15:10
ben de aracı aldığımda filmli idi ön de arka da, elemana sordum son muayeneden böyle geçti hafif kusurlu sayılıyor sorun çıkmadı dedi, sökmedim ben de hala duruyor

.< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 15:16
Bende 2'numara cam filmi vardı daha yeni muayne girdim hafif kusurlu olarak geçdi pek sorun yapmıyolar ince olanları

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: efe1988
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 18:05
aracın ön camında film olmadığı sürece muayene sorun çıkmaz hafif kusur yaparlar... 

Mesajı Yazan: ömer_tarsus
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 19:37
hafif kusurla muayeneden geçiyor, geçmese bile 1 ay biner öyle söktürürsün. Muayenede ağır kusur olduğu zaman 1 ay içinde yaptırmanız gerekiyor ve 2 sene sonraki muayene tarihide ileri gitmiş oluyor. Mesela ticari bir aracınız varsa ve her muayenede ağır kusur alıp 1 ay ileri tarihe atarsanız bu araca 6 sene binseniz 6 ay karınız olur :)

-------------
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik

Mesajı Yazan: senol73
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 21:08
Cam filmleri çok koyu olmadığı sürece ve muayenedeki adamın insiyatifine bağlı olarak hafif kusur diye geçiyor.
Ancak herhangi bir çevirmedeki polisin insiyatifi uygun olmaz ise size ceza kesebiliyor :)

-------------
2004 1.4 HDI LOOK 206

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 23:02
ben yeni geçtim hafif kusur bile yazmamışlar :)

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 23:43
En son durum şu arkadaşım siyah cam  her şekilde YASAK. bir numrasına ikisine de bakmıyorlar. ama öğrendiğim kadarıyla son duruma göre polisler trafikde çevirdimi artık tutanak tutuyorlar ve 1 hafta içinde söküküp tekrar trafik şubeye aracını gösteriyorsun. olduda gitmedin aracın trafikden MEN oluyor :))

ayrıca üst tavan kaplamalarıda da ruhsata işletme zorunluluğu varMIŞŞŞ. (yeni öğrendim) 23.04.2012 de gerçekleşen gerçek bir olaydan alıntıdır :)) bunuda ruhsata işletmek 135 tl civaraymış. (sonuç da aracın engi değişiyormuş) ben film taktırmak için gittiğimde başına gelen bir müşteride başka birine anlatırken duydum :)

muayeneden de hafif kusurlu olarak geçiyor...

not: paran bolsa yaptır. bende yok ama göz alarak cmrtsi yaptıracağım :))

iyi günler.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2012 Saat 23:57
evet bende öyle biliyordum. o anlatan kişinin başıan gelmiş. bende yaptırmak için oradaydım. sonra bir düşüneyime döndüm. iyi ce bir araştıracağım. ama cam filmde göze aldım herşeyi. (bakalım trafikde arkdaşım var sorup iyi ce öğreneceğim) sonra buradan net bir bilgi yarın geçerim.

Mesajı Yazan: dsonat
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2012 Saat 23:13
geçen günlerde polisten kırmızı ışık cezası yedim ayrıca filmler için de ceza kesicekti bilmiyordum dedim ki gerçekten bilmiyordum,neyse inandılar,söktürmek gerekiyormuş,film tamamen yasakmış ..bilginize..cezası da 154 tl miş...yahu aslında arabanın dış görüntüsünü tanınmayacak hale getirmedikten sonra istediğini yapabilmelisin..yurtdışında nasıl bilmiyorum..bence modifiye aksesuar sektörü canlanır...yasak olduğu için çekinen çok...

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2012 Saat 23:30
Hocam sormayın burda AP plakaya bile ceza kesiliyor yasak, yurtdışında herkesin böyle, o yasak bu yasak şu yasak, yahu kimseye zararın dokunmayacaksa neden yasaklıyosun anlamıyorumki, tavanın mavi olmuş kırmızı olmuş siyah olmuş kime ne zararı var? arabanın rengi komple değişmedikçe neden ruhsat değiştirtiyosun polis bakınca tavanı siyah araba kırmızı, acaba araba siyahtı da diğer yerlerini kırmızı mı boyattı yoksa kırmızıydı da tavanı siyah mı yaptı diye tereddüte mi düşüyor???

çok doluyum bu yasaklar konusunda zıvanadan çıkmadan susayım en iyisi LOL

.< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2012 Saat 23:46
yeni yaptırdım muayeneyi. hafif filmli hafif kusur verdiler. ama içerisi görünmüyorsa agır kusur da verebilirler bence

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2012 Saat 06:42
Orjinalini yazan: dsonat dsonat Yazdı:

geçen günlerde polisten kırmızı ışık cezası yedim ayrıca filmler için de ceza kesicekti bilmiyordum dedim ki gerçekten bilmiyordum,neyse inandılar,söktürmek gerekiyormuş,film tamamen yasakmış ..bilginize..cezası da 154 tl miş...yahu aslında arabanın dış görüntüsünü tanınmayacak hale getirmedikten sonra istediğini yapabilmelisin..yurtdışında nasıl bilmiyorum..bence modifiye aksesuar sektörü canlanır...yasak olduğu için çekinen çok...

Burada (Belcika), arka camlara ve bagaj camina film cekmek serbest. Onlere cekmek yasak. Ayrica AP plaka diye birsey burada yok.

Mesajı Yazan: YETKİN
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2012 Saat 09:17
Benim arabada 2 hafta önce 3 numara filmle geçmiş muayene raporuna baktım hafif kusur olarak geçiyor. Herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ama şöyle bir çelişki var TÜV ün onayladığını polis onaylamıyor malesef. Yani muayeneden çok polisten korkarım ben. 2 sefer ağzım yandı çünkü sorgusuz sualsiz men ediyor aracı trafikten

Mesajı Yazan: yakupf
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 16:30
cam filmi hafif kusur olarak geçiyor. herhangibir sorun olmaz

Mesajı Yazan: svgkhn
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2012 Saat 19:41
hafif kusur olarak geçer.

peki arkadaşlar spor yayla geçermi muayneden.

5 cm lik yay

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net