Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 - bakım - cruise control tavsiye

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22336
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 20:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 - bakım - cruise control tavsiye
Mesajı Yazan: darkdefender
Konu: 307 - bakım - cruise control tavsiye
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 13:46
Merhaba arkadaşlar. Ben ankarada oturuyorum. aracım 2005 model 1.6 hdi xt 110 hp, forumu baya bir araştırdım. gerçekten çok güzel şeyler var. yazanların eline sağlık. o yüzden teşekkür ederim bilgilerini paylaşan arkadaşlara. Benim aracımın geçen sene nisan başında serviste 55 bin bakımı yapıldı. şimdi ise 61 binde. bakım defterinde 1 yıl ya da 10 bin km sonra diye yazılmış. şimdi aradan bir yıl geçti ama 6 bin km yol yaptım. yağını suyunu geçen kontrol ettirdim iyi dediler. ben yine de bakıma girmeyi düşünüyorum. Bir de aracıma cruise control taktırmak istiyorum. Daha önce tüm bakımları yetkili serviste yapıldığı için yine servise götürmeyi düşünüyorum. ama açıkçası biraz da kararsızım. çünkü forumda okuduğum kadarıyla servislerden memnuniyet yok derecede. Şimdi ben ne yapayım. servis dışında güvenim de yok açıkçası. acaba ankarada bana tavsiye edebileceğiniz yetkili servis var mı? özellikle de cruise control için?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 13:58
Cruise control icin isini bilen herhangi bir servise gidebilirsiniz cunku yaptiklari standart bir prosedur var. Tum tecrubelerimle sunu soyleyebilirim ki cruise control icin servise gitmeden once fren pedalinin uzerinde bulunan sensoru kontrol etmelisiniz. Saniyorum sizinkinde 4 kablolu fren sensoru olmasi gerek. Eger bu 4 kablolu fren sensorunun 4 kablosu da yerinde ise cruise controlunuz kolay bir sekilde olur. Ancak eger bu 4 kablodan sadece 2 tanesi varsa o zaman servisler muhtemelen size olmaz diyeceklerdir. Ya da taksalar bile calismayacaklardir ve bosa para harcamis olacaksiniz.

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 17:35
çok teşekkür ederim koliva. mesajından sonra gidip baktım. maalesef iki tane kablo varmış. o zaman benim arabaya cruise control uygulanmıyor maalesef. boşuna taktırmakla uğraşmayım ben de.

-------------
peugeot 307 1.6 hdi xt 110 hp siyah

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 18:56
Orjinalini yazan: darkdefender darkdefender Yazdı:

çok teşekkür ederim koliva. mesajından sonra gidip baktım. maalesef iki tane kablo varmış. o zaman benim arabaya cruise control uygulanmıyor maalesef. boşuna taktırmakla uğraşmayım ben de.

Olmaz diye birsey yok. Su bir gercek ki o iki kabloyu bir sekilde ilgili yerlere kadar cekmeniz gerekiyor ki biraz mesakkatli bir is. Forumda bunu yapan bir arkadasimiz var. Ancak tabi kolayda degil Smile

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 21:49
o zaman hemen araştırayım bu arkadaş kimmiş diye. çünkü bana lazım bu cruise control.

-------------

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 22:01
zannedersem benden bahseddi koliva kardeşim

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 22:04
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

Aynen Embarrassed

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 22:11
nasılsın kardeşim 

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 22:23

nasılsın kardeşim 

Tesekkur ederim, iyiyim. Sen de iyisindir insallah. Artik cruise control denilince seni gosteriyorum referans olarak Wink

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 22:42
tşk ederim bende iyiyim  seninle beraber çok uzun zaman ugraştık cruz control işiyle inan sonucun olumlu bitmesine çok sevindim formdan bu konu ile ugrasan arkadaşlara elimden geleni yapmaya hazırım

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 22:56

Valla gökte ararken kendi açtığım başlıkta bulmak güzeldi. ben de forumda yazılanları araştırıyordum.  hız sabitleme sistemi ve 307 konusuna bakıyordum. kim acaba diye bulamamıştım.  tam okuyup şayet cevaplarımı bulabilirsem boş yere rahatsız etmeyeyim seni.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2012 Saat 23:48
formu iyi takip ediyorum senin yazdıklarınıda okudum öncelikle bilmen gereken kolay bi iş degil yapacagın işlemler onarılması pahalı sonuçlar verebilir bunu bilerek bu işi yapmaya karar vermek gerekiyor 

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2012 Saat 13:41
Forumu okuyunca açıkçası iyi bir usta bulmanın şart olduğuna kanaat getirdim. Acaba Ankara'da tavsiye edilebilecek yetkili servis var mıdır?

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2012 Saat 14:04
Ankara ümitköydeki Tekoto peugeot servisi sanırım içlerinden en iyisi gibi duruyor. 

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2012 Saat 14:56
ankaradan bu işi yaptıran arkadaşlar vardı formda fakat yaptırdıkları yerler kablo çekmeye yanasmaya bilirler

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 13:54
Arkadaşlar bu arada ben aracımın bakımını Ankarada bulunan Peugeot yetkili servislerinden Fatih Peugeot'ta yaptırdım. aracım 62 binde ve dizel. şahsen ben memnun kaldım. özellikle orada bulunan ümit bey baya ilgiliydi. tavsiye ederim.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net