Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22315
Tarih: 06 Nisan 2025 Saat 06:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu
Mesajı Yazan: kiracoglu
Konu: Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2012 Saat 22:22
 Arkadaşlar geçen farkettim cam açıkken aracı kilitlediğimde basılı tutuyorum kapı kiltleniyor ama camlar kapanmıyor. Baya bi ugrastım denedim ama olmuyor.. Dha önce bir sorun yoktu. Aküyü değiştim onunla ilgili birsey olabilirmi diyorum, tam hatırlamıyorm ama akü değiştikten sonrada çalışıyodu sanki..

kumandayı tanıtma gibi bununda aktif etme, kontak açıkken vs bi yöntemi varmı acepThumbs Down Smile ?

-------------
2006 307 1.6HDİ KARABASAN

Cevaplar:
Mesajı Yazan: isodogu
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2012 Saat 22:35
akü değişiminden sonra bazı özellikler iptal olabiliyor. arabanın kontağını açıp sürücü camını tamammen indirin ve cam tamamen indikten sonra 10 saniye kadar düğmeyi bırakmayın problem hallolmaz ise camı tamamen kaldırp yine 10 sn düğmeyi bırakmayın problem hallolacaktır.

-------------
2006 307 1.6 HDI premium

Mesajı Yazan: selkentli
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 16:03
isodoğu nun dediği gibi akü çıkarılıp takınca otomatik devre dışı kalır. kullanma klavuzunda da yazar.
Aküyü bağladıktan sonra camları tamamen kapat, sonra kontağı kapat ve çek, sonrasında bikaç saniye düğmeyi camları kapatacak şekilde tut, sonrasında kontrol et aktif duruma gelecektir.
eğer hala olmuyorsa tekrar yaz klavuza birdaha bakıp yazarım...

-------------
# selkentli #

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 18:19
Orjinalini yazan: selkentli selkentli Yazdı:

isodoğu nun dediği gibi akü çıkarılıp takınca otomatik devre dışı kalır. kullanma klavuzunda da yazar.
Aküyü bağladıktan sonra camları tamamen kapat, sonra kontağı kapat ve çek, sonrasında bikaç saniye düğmeyi camları kapatacak şekilde tut, sonrasında kontrol et aktif duruma gelecektir.
eğer hala olmuyorsa tekrar yaz klavuza birdaha bakıp yazarım...

hayır senkronize işlemi tamamen bitene kadar anahtarın çıkarılmaması, kontağın kapanmaması lazım.

kontak yarım açıkken camı sonuna kadar indirip cam indikten sonra da indirme düğmesine 5 saniye kadar basılacak

sonra cam tamamen kapatıldıktan sonra yine kapama düğmesine 5 saniye kadar basılı tutunca senkronize tamamdır.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2012 Saat 18:47
2003 model 406 otomatiklerde de sv modellerinde bu özellik var mı. kumandaya basıyorum kapat mıyor bilen var mı?

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2012 Saat 00:02
peugeotlarda aktif etmek istediğiniz özelliğin kumanda düğmesini bi şekilde basılı tutun aktif oluyo zatenTongue bu arada diğer modellerde nasıl bilmiyorum ama 307'lerde arabayı stop ettikten 3 dakika sonra akü kutup başlarını sökerseniz hiçbir özellik devre dışı kalmıyor, ECU standby moduna geçiyor. camlar, far sensörü vs hepsi aynen aktif kalıyor. tecrübeyle sabit:)

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesajı Yazan: kiracoglu
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2012 Saat 22:13
Teşekkür ederim arkadaşlar, yarın dediklerinizi denerim.. sorun çözülür benımde tahminimce.. sağolun, varolun  Smile

-------------
2006 307 1.6HDİ KARABASAN

Mesajı Yazan: mavituna
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 00:27
sorun çözüldü mü  nasıl yaptınız acaba?

Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 09:24
ben dediğiniz gibi yaptım 5sn basılı tuttum 2kapıdanda tık diye ses geldi ama değişen bişey olmadı yine aynı.
aslında sormam gereken benim araçta böyle bi özellik varmı acaba
2005mod. 206 x-line

-------------
www.gngtasarim.com

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 11:18
206 larda bilmiyorum ama 307 lerde otomatik cam kapanması var. 

Bilindiği gibi düğmeyi yukarı çekince cam kapanıyor, aşağı bastırınca cam açılıyor. 

İlk olarak kontağı yarım açıyoruz, akü lambası yanıyor olacak. Daha sonra camı sonuna kadar indirip cam açık olduğu halde düğmeyi camı indirmek istiyormuşuz gibi aşağıya doğru 5 saniye kadar basılı tutacağız. Sonra düğmeyi yukarı çekip camı sonuna kadar kapatıp aynı şekilde kapalı olan cama sanki açıkmış gibi düğmeyi yukarı çekerek 5 saniye kadar bekleyeceğiz ve kalibre işlemi tamamlanacaktır. 

Bende genelde aküyü söktüğümde bu özellik pasif oluyordu ve bu şekilde düzeltiryordum. Kumandaya uzun bastığımda 4 cam + sunroof otomatik olarak kapanıyordu.

-------------

Mesajı Yazan: 206206
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 13:27
206  larda  yok sanırım   kumanda ile cam kapama

Mesajı Yazan: pt206
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 13:44
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Bilindiği gibi düğmeyi yukarı çekince cam kapanıyor, aşağı bastırınca cam açılıyor. 

bende 1-2 sn basılı tutnca cam tamamen açılıyor,kapanışı da aynı şekilde.aynı zamanda istediğin kadar da açıp kapatabiliyorsun.istrersen tek bir dokunuşla tamamını açıp-kapatabiliyorsun.acaba benm araçta da kumandadan kapama özelliği var mı bu durumda?

aracım 2005 model 206 XT

-------------
2005 206 1.4 HDİ XT

Mesajı Yazan: 206206
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2012 Saat 14:25

kumandada  kapı açma tusuna  mı   basılı  tutulucak camı kapama ve açma tuşu için

Mesajı Yazan: mavituna
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 07:53
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

İlk olarak kontağı yarım açıyoruz, akü lambası yanıyor olacak. Daha sonra camı sonuna kadar indirip cam açık olduğu halde düğmeyi camı indirmek istiyormuşuz gibi aşağıya doğru 5 saniye kadar basılı tutacağız. Sonra düğmeyi yukarı çekip camı sonuna kadar kapatıp aynı şekilde kapalı olan cama sanki açıkmış gibi düğmeyi yukarı çekerek 5 saniye kadar bekleyeceğiz ve kalibre işlemi tamamlanacaktır. 

Bende genelde aküyü söktüğümde bu özellik pasif oluyordu ve bu şekilde düzeltiryordum. Kumandaya uzun bastığımda 4 cam + sunroof otomatik olarak kapanıyordu.

Hocam çok güzel açıklamışsın ama denedim olmadı. 2004 model 307 XT otomatik vites var bende. Birkaç defa denedim olmadı. Kapıyı kitlerken uzun mu basmak gerekli anahtara ? Bunu denememiştim.

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2012 Saat 10:51
kapıyı kitlerken uzun basınca yani kapıyı kitlemeye basıyoruz ve kapılar kitlense bile düğmeye basmaya devam ediyoruz. Kapılar kitlendikten sonra tık diye bir ses gelicek ve camlar kapanmaya başlayacak. 

Ya da bir kere kapı kitlemeye basıyoruz, elimizi düğmeden çekip tekrar kitlemeye basıyoruz 2-3 saniye kadar ve bu şekilde de oluyor.

-------------

Mesajı Yazan: vegubaah
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2016 Saat 23:40
2013 model 2008 activ Peugeot var. arka sol cam  hafızaya alıyorum iyi  biraz sonra tekrar denediğimde  birkaç santim iniyor çıkıyor hafızaya alıyorum tamam.    biraz sonra kumanda ile kapatıyorum arka sol cam kalıyor diğerleri kapanıyor. bir var bir yok gibi. sanayide bilen yok 4 lü kumanda değişecek diyorlar başka bir yolu var mı yardımcı olur musunuz Isparta dan Veli GÜNGÖR selam ve sevgilerle

Mesajı Yazan: erdiano
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2016 Saat 18:06
Merhaba, bu kumandadan camları açıp kapatma özelliği benim 2006 model 307 1.4 comfort model aracımda da var mıdır acaba? Hiç böyle bir özellikten haberim yoktu burada okuyunca heyecan yaptım. Varsa ilk fırsatta deneyim. peki yoksa bu özelliği eklemek basit bir şey midir? 

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2016 Saat 20:34
Orjinalini yazan: erdiano erdiano Yazdı:

Merhaba, bu kumandadan camları açıp kapatma özelliği benim 2006 model 307 1.4 comfort model aracımda da var mıdır acaba? Hiç böyle bir özellikten haberim yoktu burada okuyunca heyecan yaptım. Varsa ilk fırsatta deneyim. peki yoksa bu özelliği eklemek basit bir şey midir? 

4 cam otomatik ise muhtemelen var.

anahtarı kapıya takıp kilitleme yönüne çevir, geri bırakma bekle 2 saniyede camlar kalkmaya başlıyor. ya da kapılar kapalı ama kilitli değilken kumandadan kilitleme tuşunu 2 saniye basılı tut. dene..

edit: 2003 xt de denemiştik sunroof bile kapandı

Mesajı Yazan: erdiano
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2016 Saat 20:50
Orjinalini yazan: ggitaristt ggitaristt Yazdı:

Orjinalini yazan: erdiano erdiano Yazdı:

4 cam otomatik ise muhtemelen var.

anahtarı kapıya takıp kilitleme yönüne çevir, geri bırakma bekle 2 saniyede camlar kalkmaya başlıyor. ya da kapılar kapalı ama kilitli değilken kumandadan kilitleme tuşunu 2 saniye basılı tut. dene..

edit: 2003 xt de denemiştik sunroof bile kapandı

Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Ama önce aracın sigorta kutusunu bi değiştirmem gerekiyor :) Araç çalışmıyor yatıyor şu an. 

Mesajı Yazan: oktay_conan
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2017 Saat 12:11
Arkadaşlar merhabalar. 
Aranıza yeni katıldım 1 hafta önce 2004 model 307 1.4 hdi xr araç aldım. Bu cam kaldırma olayını denedim fakat olmadı. Aracın orjınal kumandası yok yani sonradan yaptıralan sustalı bir kumantalı anahtar mevcut. Bundan dolayı mı olmuyor acaba yardımcı olabilir misiniz ?

Mesajı Yazan: vegubaah
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2017 Saat 23:54
2013 model 2008 activ Peugeot var. arka sol cam  hafızaya alıyorum iyi  biraz sonra tekrar denediğimde  birkaç santim iniyor çıkıyor hafızaya alıyorum tamam.    biraz sonra kumanda ile kapatıyorum arka sol cam kalıyor diğerleri kapanıyor. bir var bir yok gibi. sanayide bilen yok 4 lü kumanda değişecek diyorlar başka bir yolu var mı yardımcı olur musunuz

Isparta dan Veli GÜNGÖR selam ve sevgilerle

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2017 Saat 08:47
veli hocam akü kutup başını söküp 10-15 dk bekleyip bsı sıfırlamasını bekleyin sonra camların kodlamasını tekrar yapın. sanayideki ustalar hemen değişim derler zaten 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: pepecura
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2017 Saat 11:59
kumanda değişince kendılıgınden duzelıyor 
aku sokup takmakta ıse yarıyor.

Mesajı Yazan: kaanbey34
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2019 Saat 20:25
Benim sıkıntım  307 pejo 2004 model aracımda Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu .. Sol ön kapı camı halat makarası kırılınca tamire gittik makara değişti, açma kapama düğmesinin tırnağının kırıldığı için tek düğme de değişti. Cam normal açılıp kapanmaya başladı derken camı tam kapattığımızda geri açılmaya başladı, kumanda ile uzun basma neticesi tam kapatma yaptığımıda da yarıya kadar camın açıldığını gördüm. Usta yazılımdan kaynaklanan bir problem beyin kararsız kalıyor falan gibi absürt şeyler söyledi iki makara değişimi bir plastik çıkma düğmeye 150 lirayı alıp yolculandık. Bilgisayar a bağltmak için gittiğimde arızanın yazılımla beyinle alakasının olmadığını cam motoru arızasının olduğunu söylediler. Böyle bir arıza ile karşılaşan kullanıcı varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. 

-------------
2004 peugeot 307 XT

Mesajı Yazan: cenknet
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2020 Saat 20:51
İyi akşamlar yeni 307 1.4 HDI aldım bu otomatik cam kapatmak için orijinal kumanda olması mı gerek sonradan takılan sustalı anahtar otomatik kapatmıyor mu bu sorunu nasıl çözebilirim

Mesajı Yazan: cenknet
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2020 Saat 03:33
Arkadaşlar cevap veren yokmu ?

Mesajı Yazan: Turgut_boz
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2021 Saat 20:44
Selam kardeş
Benim aracım 2013 308 e-hdi Auto6R Sportium. Akü değiştirdikten sonra bende de aynı sorun oldu. Açık olan camlar kumandada kilitleme tuşuna uzun basınca kapanıyorken kapanmamaya başladı. Biraz araştırınca çözümü şöyle buldum: kontağı açın. Dört camı da tam indirin. Daha sonra dört cam düğmesini de aynı anda kaldırın ve camları kapatın. Ancak düğmeleri bırakmayın. Camlar kapandıktan sonra 5 6 saniye kadar basılı tutun. Sonra yine dört düğmeyi de aşağı bastırarak camları açın. Yine tuşları 5 6 saniye kadar basılı tutun. İşlem tamam. Kontağı kapatın. Kumandadan kilitleme düğmesine uzun basınca dört cam kapanacaktır. Sanayide ustalar buna cam hafızalama diyor. İhtiyacı olan kullansın. Kazasız yolculuklar herkese

Mesajı Yazan: Muhammed1983
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2025 Saat 13:17
Merhaba,
2012 model 508 1,6 e hdi aracim var
Ben de sofor tarafi kumanda kolunu degistirdim. Ondan beri aracın camlari anahtardan aciliyor, ama kapanmiyor. Aku degisimi de yaptim arada ama sebebinin kumanda mi aku degisimi kaynakli mi oldugunu bilemiyorum. Bu konu altindaki denemeleri yaptim ama duzeltemedim. Adim adim tarif etmeniz mumkun mu bu sorunu yasayip duzelten arkadaslar. En kotu tekrar kumanda kolunu degistirmek zorunda kalacagimUnhappy

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net