Motor Temizlik Öncesi ve Sonrası
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Nasıl Yapılır ?
Forum Tanımlaması: Araçlarınızda uygulayabileceğiniz pratik çözümler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22199
Tarih: 23 Kasım 2024 Saat 22:52 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Motor Temizlik Öncesi ve Sonrası
Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Konu: Motor Temizlik Öncesi ve Sonrası
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 00:48
Arkadaşlar bugün sabahtan akşama kadar bir arkadaşım ile birlikte motoru temizledik, sizin de yorumlarınızı bekliyorum.
http://www.yukle.tc">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: gorkemteke
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 01:31
temizlik malzemesi olarak ne kullandınız
|
Mesajı Yazan: Ali
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 09:52
Çok güzel oldu. Servise gitmeye gerek kalmadı.
------------- Tuning sitesi değil marka sitesidir.
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 10:48
Hangi islemleri uyuladiginizi ve hangi malzemeleri kullandiniz? Cok basarili olmus.
|
Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 10:56
çok güzel olmuş elinize sağlık ne kullandınız?
------------- 307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 12:37
güzel olmuş elinize sağlık, tam bir ilkbahar temizligi olmus:) bu arada hava filtreniz dikkatimi çekti, memnunmusunuz nasıl bir ses veriyor acaba?
|
Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 12:45
görünen köy kılavuz istemez. güzel olmuş bizimkine de yardımcı olsanız. sende bize arkadaş olsan diyorum :)
|
Mesajı Yazan: kiracoglu
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 12:45
Tertemiz olmuş. Hep böyle kalması dileğiyle ... Malzeme olarak ne kullandınız ve nasıl incelikler uyguladınız, püf noktalarınız nedir??
------------- 2006 307 1.6HDİ KARABASAN
|
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 13:48
Filtre simota değil ama birebir aynısı 150 TL 'ye aldım . Sesi gerçekten çok iyi simota' da var ama o biraz daha pahalı bence gerek yok. Ses olarak çok iyi diyebilirim. özellikle 3 ncü viteste 5000 devire çıktığımda olağanüstü tok bir sesi var.
------------- Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 15:25
aspirinxlarge Yazdı:
Filtre simota değil ama birebir aynısı 150 TL 'ye aldım . Sesi gerçekten çok iyi simota' da var ama o biraz daha pahalı bence gerek yok. Ses olarak çok iyi diyebilirim. özellikle 3 ncü viteste 5000 devire çıktığımda olağanüstü tok bir sesi var.
|
tahmin edebiliyorum çok da şık duruyor o model filtreler, uygun fiyata almışsınız, temizleyince de ayrı bir güzel durmuş.
|
Mesajı Yazan: furkan111
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 15:34
nazar degmesin cok güzel olmus
|
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 16:54
Arkadaşlar önce aracı oto yıkamacıda bi güzel yıkadık. Arkasından torpido parlatıcı vs. ile işlem yaptık. Sonra benzinciden 1 litre mazot aldık sprey şişesine koyduk ve itinayla tüm motoru dolaştık. Acele etmedik bolca kullandık , bu arada mazotun içindeki yağ demiri beslediği için bunu çekinmeden kullanabilirsiniz. Daha sonra tüm temizlik bittikten sonra aracı 15 dakka çalıştırdık motor ısısı yükselince motordon dumanlar çıkmaya başlıyor sakın korkmayın bu mazotun üzerinde bulunan yağın ısı sonucu buharlaşması anlamına geliyor. Biraz çalıştıktan sonra motor terlemeye geçiyor. ve tüm yağ kri pas. bi limum pislikler aşağıya akıyor. Sonrasında motoru kapatıp daha ince detayları da temizliyorsunuz sonuç olarak böyle bir görüntü çıkıyor. Bu işlerle uğraşamam diyor ve istanbulda iseniz arkadaşımı size yönlendirebilirim. Aracınızın motoruna kesnlikle su değdirmeyin du değen yerler zaman geçtikçe damla şeklinde pasa dönüşüyor ve dayanıklılığı azalıyor. Buna çok dikkat edin herkese iyi forumlar.
Bu arada benden size tavsiye mevcutta bulunan cam filmi sökmek isterseniz sökemeye başladığınız yerin arkasına bolca camsil sıkın hem filmi çekin hemde cam sili iyice cama fışkırtın aksi durumda geri de kalan artıkları jiletle tek tek sökmek zorunda kalırsınız o pis kokusu da cabası !!! :)
------------- Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
Mesajı Yazan: gorkemteke
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2012 Saat 21:00
teşekurler bilgi için bende bu hafta sonu denerim
------------- 2004 307 Hdi XR
|
Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2012 Saat 17:41
DOSTUM resmi göremiyorum birincisiikincisi. mazotu motora döküp motoru çalıştırınca duman çıkıyor dedinya yağlardan.peki ya kıvılcım felan ateş almasın sonra. malum mazot buhar halinde yanıcıdır.bilgi verde bizde yapalım kafama yattı söylediğinsu eninde sonunda paslandırır. ama son bir sey dahamazottan sonra sıvı ile yıkamazsan toz gene yapışmaz mı motoradaha beter olmaz mı
|
Mesajı Yazan: deme
Mesaj Tarihi: 09 Temmuz 2012 Saat 12:03
güncel
------------- 307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı
|
Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 09 Temmuz 2012 Saat 12:28
mazot buharlaşırken yanıcılığını kaybeder kıvılcımdan alışmaz sorun değil.. ancak bolca kullanmaktan bahsetmişsiniz de sadece kirleri akıtacak kadar uygulayın bence.bir defasında oh oh güzel temizliyo diye boolca yıkayarak şarj dinamosunun tüm yağını söktürüp bozanını duydum.ve bi ayrıntı daha beyni poşetle iyicene sarın mazot dahi olsa sıvı kaçmasın :)
güzel çalışma olmuş emeğinize sağlık
------------- harder.better.faster.stronger '04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah
|
Mesajı Yazan: _pathfinder_
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 13:01
Arkadaşlar Erzurumda gogosil adında bir temizlik maddesi var,fısfıslı camsille aynı boyda yaklasık 6 tl gibi bir fiyatı var.Motoru-elektrık kablolarını-kayısları aklınızda ne varsa hepsini inanın fabrika cıkısındaki haline getiriyor.Kullandıktan sonra PırılPırıl oluyor yok böyle bişey dersiniz.Ve metale hiç bir zararı yok 15 dk bekleyip bol suyla yıkıyorsunuz Hele birde kuruduktan sonra Wruth motor cilası atarsanız 6 ay kaputun içi fabrika cıkısındaki gibi görünüyor.Motor daha rahat calısıyormus gibi bir hissede kapılıyorsunuz :) *Bu temizlik maddesini istanbulda göremedim* Koltuklardaki Kapı içlerindeki lekeleri dahi anında cıkartıyor Yapmanız gereken tek sey Ürünü sıkıp suyla ıslatılan nemli bir bezle silmek.
------------- Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur
|
Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 14:45
konu başlığı altında herkes aynı fotoları paylaşsa hoş olur..
elinize sağlık..
------------- 2004 307 XT BVA 1.6 16v 110Hp
|
|