Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BAKIM HAKKINDAKİ TECRÜBELİ BİLGİLERİNİZ!!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22178
Tarih: 17 Ağustos 2025 Saat 19:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: BAKIM HAKKINDAKİ TECRÜBELİ BİLGİLERİNİZ!!!
Mesajı Yazan: OZ---KING
Konu: BAKIM HAKKINDAKİ TECRÜBELİ BİLGİLERİNİZ!!!
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 18:57

Öncelikle herkese merhabalar hayırlı cumalar dilerim.

Bugün aracımın bakımı için fiyatlar aldım ve sizce nasıl uygunmudur diye fikielerinizi almak isterim.
1. Yağ değişimi (Castrol 10-40w) 4 litre = 70 tl.
2. Yağ filtresi + hava filtresi + benzin filtresi = 30 tl.
3. Ön balatalar = 45tl.
4. Arka balatalar = 45tl.
5. Şanzıman Yağı = 65tl.
6. Üst kapak contası =10tl.
7. İşçilik = 150tl.
Üst kapak contasını çok az yağ kaçağı olduğu için değiştiriyorum.Sizce fiyatlar nasıl uygunmudur.Bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

-------------
Peugeot 106 xs 98 model

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:10
Bu listedekiler orjinal yedek parcalar mi? Isterseniz birde sponsorumuz Sahin Peugeot'tan bir fiyat alin.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:29
Muhtemelen orjinal parçalar değil.Yağın fiyatı uygun.Filtrelerde orjinallik pek önemlili değil.Yalnız balatalarda orjinal parça seçmenizi tavsiye ederim.İşçilik de normal.

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:39

Balatalar TRV marka nasıl sizce?

-------------
Peugeot 106 xs 98 model

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:41
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Muhtemelen orjinal parçalar değil.Yağın fiyatı uygun.Filtrelerde orjinallik pek önemlili değil.Yalnız balatalarda orjinal parça seçmenizi tavsiye ederim.İşçilik de normal.

Yok hocam aman diyim filtrelerde ozellikle yag+benzin filtresinde kesinlikle orjinal kullanilmasi gerek.

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:47
Orjinal  yani marka olarak bir ismi yokmu?

-------------
Peugeot 106 xs 98 model

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:59
Orjinalini yazan: OZ---KING OZ---KING Yazdı:

Orjinal  yani marka olarak bir ismi yokmu?

Bu konu cok yanlis biliniyor. Soyle aciklayayim.

Siz diyelimki bir peugeot yetkili servisine gittiniz ve aracinizin sasi numarasini vererek ornegin yag filtresi aldiniz. Kutusunu eline aldiginizda kutunun uzerinde peugeot amblemini goreceksiniz. Icini acip baktiginizda ise ornegin Purflux marka bir filtre oldugunu gordunuzu varsayalim.
Simdi baska bir ornegi ele alalim. Siz biliyorsunuz ki peugeot purflux marka yag filtresi kullaniyor. Gidiyorsunuz siradan bir yedek parcaciya ve araciniza uyan bir purflux marka yag filtresi aliyorsunuz.
Bu iki durumu karsilastirdiginizda ilk ornektekine orjinal yedek parca, ikincisine ise orjinal olmayan yedek parca denilir. Yani sunu demek istiyorum, peugeot amblemli kutunun icerisinden cikan markanin bizzat gidip kendi urununu aldiginizda orjinal urun almis sayilmazsiniz. Aralarinda kalite farki olabilir. O yuzden her zaman bu tarz kilit rol oynayan parcalarda ben orjinal peugeot amblemli yedek parca almanizi oneririm. Isterseniz bu konuyu yillardir orjinal ve yan sanayi yedek parca satan ve isini iyi bilen sponsorumuz Sahin peugeot'a bizzat sorabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 20:08
Açıklama için gerçekten çok teşekkür ederim.Çok iyi oldu benim için.

-------------
Peugeot 106 xs 98 model

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 20:27
Filtre konusunda Türk markalarına güveniyorum.Tabi her zaman orjinal iyidir ama özellikle Fil filtre konusunda uzman diyebilirim. Thumbs Up

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 21:03
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Filtre konusunda Türk markalarına güveniyorum.Tabi her zaman orjinal iyidir ama özellikle Fil filtre konusunda uzman diyebilirim. Thumbs Up
kardeşim hava filitresi çok önemli kaliteli bi marka al muhakkkak aracın çekişi ve yakıt bile farkediyor bizzat denedim

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net