Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ön kapı pandizotu ve otomatik cam arızası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22155
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 02:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ön kapı pandizotu ve otomatik cam arızası
Mesajı Yazan: kiracoglu
Konu: Ön kapı pandizotu ve otomatik cam arızası
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 12:21
Arkadaşlar. ön sağ cam bozulacagını önceden belli ederek, açıp kapatırken sanki içinde birşeyler kırılır gibi sesler cıkarıyodu ama açılıp kaoanıyodu, sanırım bu halatlarla ilgili bir problem oldu. ve şimdi cam ne açılıyor nede kapanıyyor. fakat acama kapama tusuna bastıgımda içindeki halat sarıyo ses geliyo ama camda hiç kıpırdama yok. 

birkaç yere gösterdim ve cam ayaklarının kırıldıgını ve bana 100-120 tl lik bir fiyata yapacaklarını söylediler. bende forumda arastırdım aynı olay basına gelen arkadaslar var kendileri cözmeye calısmıslar.. bende kendim yapmayı en azından açıp ne oldugunu gormeyı istiyorm..

Fkat pandizotu bir türlü açamadım bir iki civatayı actım ama bir yerden tırnaklı galiba fazla zorlamadım zarar veririm diye. bunu resimli veya baska sekilde anlatacak yardımcı olacak olunursa çok sevinirim.??
(kusura bakmayın ufak birşey için bu kadar uzun bir yazı  oldu ama Approve )

-------------
2006 307 1.6HDİ KARABASAN

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 12:41

Vidalari soktukten sonra cam acma modulunu yerinden cikarin ve kablosunu sokun. Kapi acma mandalini sokun. Sonra ust kisimdan yukariya dogru ve alt kisimdan da kendinize dogru cekerek cikartin. Klipslerden bir veya birkaci bu cikarma islemi esnasinda kirilabilir. Yedekleri ile degistirmeniz gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 12:47
Anladım dediklernizi uygulaycm. En yakın boş zamanımda acıp ugrasıcam. Teşekkür ederim.

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 12:54
Orjinalini yazan: kiracoglu kiracoglu Yazdı:

Anladım dediklernizi uygulaycm. En yakın boş zamanımda acıp ugrasıcam. Teşekkür ederim.

Ben tesekkur ederim. 308 icin bir video buldum ama saniyorum cok farkli degiller. Bir bakin, fikir verecektir. Kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 13:04
İşte ben de böyle bir şey arıyodum. bu çok işime yarayacak. zaten bizim kapılarla aynı çok bir fark yok. Çok sağolun.

-------------

Mesajı Yazan: lyna
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 14:20
Aracınızın cam motoru çalışıyor fakat içindeki teli boşa sarıyor aynı şey bizim puntoda başımıza gelmişti makara benzeri birşey vardı onda sıkıntı oluşmuş değiştirdi çalışıyor şuan ama 50 tl gibi bir fiyata yaptırmıştık.

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 15:47
Orjinalini yazan: lyna lyna Yazdı:

Aracınızın cam motoru çalışıyor fakat içindeki teli boşa sarıyor aynı şey bizim puntoda başımıza gelmişti makara benzeri birşey vardı onda sıkıntı oluşmuş değiştirdi çalışıyor şuan ama 50 tl gibi bir fiyata yaptırmıştık.

Evet benimde aynı problem.. Bakalım önce bi kendim uğraşayım olmadı mecbur yaptırıcam bir yere Smile

-------------

Mesajı Yazan: ndm01
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 18:48
benim aracımda da sağ cam iki hafta önce indikten sonra sabit kaldı kalkmadı geri kapının kaplamsını söküp cam motoruna temas edip vurp kalktı ama sıkıntılı olduğu için ben soketi çıkarıp sağ camı iptal ettim yazın bakacam artık şuan kullanmıyorum tek cam yetior umarı fazla masraf çıkarmaz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net