Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 xr Motor Bloğu Çatlak

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22137
Tarih: 09 Ağustos 2025 Saat 00:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 xr Motor Bloğu Çatlak
Mesajı Yazan: rakasan
Konu: 206 xr Motor Bloğu Çatlak
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 13:43
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum sizden birşey öğrenmek istiyorum yeni araba aldım ben geçenlerde tamirciye götürdüm arabada yağ kaçağı vardı adam iki gün arabayı aldı snra gittim arabayı almayaa bana anlatmaaya başladı blokta çatlak var bu yüzden yağ kaçırıyor diye kaynak yaptık kaynak fazla tutmadı sonra macun mu yapıştırıcımı ne bilmiyorum onu yaptık dedi dedim peki bi sorun olurmu hayır dedi senden önceki sahibi altını vurmuş herhalde o yzden kaçak var filan dedi şimdi dün baktım hafif bi yaw vardı yerde şimdi tekrar bakıcam ben blok çatlağı için ne yapabilirm bana acil bi çözüm söyleye bilirmisiniz arabam 206 XR 2001 model 135000 km yardım edin yada yeni blok fiyatı ne kadardır tahmininizce söylermisiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 14:16
onların arasında conta olur o zamanla aşınır ve yağ lkaçırır arasındaki contada değiştimi yağ kaçağı kesilir  tahmini masraf 150 lira f,lan tutar benmi  yanlış biliyorum ben  150 liraya yaptırmıştım.. götürdüğünüz usta pejolardan anlıyomu önemli olan bu ?

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: scorpions_64
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 14:19
Orjinalini yazan: rakasan rakasan Yazdı:

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum sizden birşey öğrenmek istiyorum yeni araba aldım ben geçenlerde tamirciye götürdüm arabada yağ kaçağı vardı adam iki gün arabayı aldı snra gittim arabayı almayaa bana anlatmaaya başladı blokta çatlak var bu yüzden yağ kaçırıyor diye kaynak yaptık kaynak fazla tutmadı sonra macun mu yapıştırıcımı ne bilmiyorum onu yaptık dedi dedim peki bi sorun olurmu hayır dedi senden önceki sahibi altını vurmuş herhalde o yzden kaçak var filan dedi şimdi dün baktım hafif bi yaw vardı yerde şimdi tekrar bakıcam ben blok çatlağı için ne yapabilirm bana acil bi çözüm söyleye bilirmisiniz arabam 206 XR 2001 model 135000 km yardım edin yada yeni blok fiyatı ne kadardır tahmininizce söylermisiniz?
Motor bloğumu? karter'mi? altını vurduysa muhtemelen karterde kaçak var ve orayı tamir ettiler. lakin sıcağa dayanıklı iyi bir yapıştırıcı yaptılarsa bir sıkıntı oluşabileceğini zannetmiyorum. ama yinede imkanın sınırları altında değiştirmekte fayda var diyorum.  

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 02:44
Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

onların arasında conta olur o zamanla aşınır ve yağ lkaçırır arasındaki contada değiştimi yağ kaçağı kesilir  tahmini masraf 150 lira f,lan tutar benmi  yanlış biliyorum ben  150 liraya yaptırmıştım.. götürdüğünüz usta pejolardan anlıyomu önemli olan bu ?
Vaalla bilmiyorum Anlıyor galiba çünkü eniştemin çok yakın bir arkadaşı beni oraya yönlendiren eniştem zaten ama şuda var araba altını önceki sahibi vurmuş dediler bana .... yani contayla alakalı olcağını sanmıyorum  aslnda 

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 02:47
Orjinalini yazan: scorpions_64 scorpions_64 Yazdı:

Motor bloğumu? karter'mi? altını vurduysa muhtemelen karterde kaçak var ve orayı tamir ettiler. lakin sıcağa dayanıklı iyi bir yapıştırıcı yaptılarsa bir sıkıntı oluşabileceğini zannetmiyorum. ama yinede imkanın sınırları altında değiştirmekte fayda var diyorum.  
Yani karterde ise bunun fiyatını biliyormusun orjinal ve yan sanayi bana blokta çatlak var dedi ustanın kullandığı yapıştırıcı zaten buna göre değilmi sıcağa muhakkak dayanıklıdır onda bi sorun cıkacağını sanmıyorum ama böle bir durum canımı sıkıyor arabayı alalı 2 bucuk en fazla uc hafta oldu belki o kadarda olmamıştır...

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 14:40
blok mu? karter mi ?ikisinin arasında dağlar kadar fark var....

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 16:51
bana blok dedi yaptıran usta ....

Mesajı Yazan: scorpions_64
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 18:58
Orjinalini yazan: rakasan rakasan Yazdı:

Orjinalini yazan: scorpions_64 scorpions_64 Yazdı:

Yani karterde ise bunun fiyatını biliyormusun orjinal ve yan sanayi bana blokta çatlak var dedi ustanın kullandığı yapıştırıcı zaten buna göre değilmi sıcağa muhakkak dayanıklıdır onda bi sorun cıkacağını sanmıyorum ama böle bir durum canımı sıkıyor arabayı alalı 2 bucuk en fazla uc hafta oldu belki o kadarda olmamıştır...
bu kadar şeyleri takma kafana, aksi halde 5 litre benzine bakar aracın yok oluşu Smile. herşey hallolur yeterki yapan kişi işinde usta olsun. bilmiyorum ne yaptın ama, sorun karterse sıfır orjinallerin fiyatı 450-500 tl idi. çıkma orjinallerde 300-350 arası değişiyo diye biliyorum, tabi zam gelmediyse. 

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:16
Valla bilmiyorum ama ustalar tanıdıktı bayağı uğraştık dediler artık günahları onların boynuna:D

Mesajı Yazan: tufan yıldırım
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2012 Saat 21:15
kardeşim ben motor kaynakçısıyım denizlide qetir arabayı on numara yapalım hç bi skıntı olmaz bidaha.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net