Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 cc almayı düşünüyorum.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22129
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 00:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 cc almayı düşünüyorum.
Mesajı Yazan: lyna
Konu: 206 cc almayı düşünüyorum.
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 21:11
Merhaba 206 cc almayı düşünüyorum 1.6 motor birkaç sorum var.Arka koltuk alanının dar olması konusunda sıkıntı yaşarmıyım? Üstü açıldığı zaman bagaj tamamen kapanıyormu yoksa 1 2 eşyalıkta olsa yer kalıyormu ?Üstünü açtığımız zaman tavanın ses yaptığı kilidinin açıldığı söyleniyor ne kadar doğrudur engellemenin yolu varmıdır ? Tazzikli su ile yıkandığında içeriye su damlattığını duydum çözümü varmıdır ?Son olarak aldığımda ne gibi değişiklikler yapmam gerekir kullanımı kolaylaştırmak adına yol bilgisayarı falan okudum nasıl yapabilirizde bu tarz şeyleri soruyorum.Biliyorum çok sorum var ama ilk arabam olucak biraz heycanlıyım o yüzden.Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 21:31
Bi ara arkadaşta vardı birkaç yıl önce binmiştik ben o kadar tavanı basık araba görmedim bence dizaynında bi problem var 206 cc lerin..Eğer ön koltuk normal bi ayarda ortada durursa kfam resmen ön cama yada tavana değiyor en geriye çekince koltuğu anca normal durabiliyordum koltukta boyumda öyle uzun değil 1.80..Ama koltuğu arkaya çekincede arkada oturacak yer kalmıyo..2.si arka koltuğa oturmayı denedim ama oturamadım iki büklüm durmak zorunda kalıyo insan..Ayrıca bu 1.6 110bg lik motorda vasat bi performans sergiliyodu o cc de..Açıkçası ben hiç beğenmemiştim cc yi ayrıca üstü açtığınızda bagaj iptal!!

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 21:36
Ben almayı düşünyordum ancak o fiyata o kadar sıkıntıyı bende duyduktan ve arabayı detaylı inceledikten sonra ne gereği var Gti alırım aynı özellikler ve 200 motor keyfini sürerim diye düşündüm hiç te haksız değilmişim şu an bakımda ve aracımı çok özledim 1-2 güne çıkar.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 22:50
dostum ben 1.6 cc kullanıcısıyım sana sorularını özetliyeyim. arka koltukları unut bu araba 2+2 dir yani arka koltuklar ancak zor durumda kalınca birisi 5dk. binsin diye yapılmıstır bacakları sıgmaz senin koltugunu öne cekmen gerekiyor. ( ben iki kisilik araba baktıgım icin bu benim icin problem olmadı).
ust acıkken bagaja esya yerlestiremezsin ancak güvenlik brandası var arkada ust kapalı iken esyanı yerlestirip brandasını uzerine cekip aracın ustunu kapatabilirsin bahsettigim yerde ses sistemim var düsün yani ne kadar genis bir alan.
üstünü actıgın zaman tavan ses yapamaz cunku bagajda uyuyor olacak kendisi. mandallarda zaten tavan esliginde bagaja giriyor soyleyen bilmeden attırmıs ust acıkken ortada mandal kalmıyor.
tazikli su bu araca bi skıntı vermez cunku ust tente kumas vs. değil bilgidin araba kaportasıdır. hardtop da denebiliyor. ben yıllardır yıkıyorum boyle bir sorunla karsılasmadım.
aldıgın zaman önlere spor yay almanı öneririm biraz yuksek cunku onun dısında zaten spor araba sekli itibari ile dısına bi cam filmi xenon koysan yeter. sana tavsiyem insanların meraklı bakıslarından rahatsız oluyorsan bu arabadan uzak dur. yazın ust acıkken magazin yıldızından bir pop stardan farkın kalmıyor herkez sana bakar :)) çok araştır temizini bul fazlada vakit kaybetme yaz geldi fiyatları tavan yapar 1 ay icinde.

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 23:48
Sağlık sıkıntım yüzünden temmuzdan önce alma şansım yok malesef. ön farları karartıp siyah mat kaplatıcam yada siyah bulmaya çalışıcam. xenon far + jant taktımmı yeterli olacağını düşünüyorum.Hep cabrio araba isterdim ama fiyatları malum.Uygun fiyatlı ve güzel olduğu için cc almaya karar verdim.Çok yüksek görünmüyor ama spor yay önerinizi değerlendiricem.

Emrah bey 1,70 boyum olduğundan sizin kadar sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 08:23
sorularınızı cevaplayacaktım herry arkadaşımız hepsini cevaplamış katılıyorum.. sonuç olarak fiyatına göre hardtoplu bir cabrio ? daha ucuzu yok türkiyede ben şahsen alınır diye düşünüyorum denemeye değer 2 kişi bindikten sonra zevk alınır gti ile bir tutma gti sonuçta 2.0 normal bir coupe  2.0 cc al ozaman gti yerine kullan aradada üstü açılır :) 

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: cey cey
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 17:02
bende 206 cc kullanıcısıyım herry dedigine katılıyorum bende sorun yaşamadım cok güzel bir araç şekli yeter ben baya bir ugraştım modladım bomba oldu

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 03:24
Piyasa araştırmalarım sürüyor temmuzu bulucak almam fakat alıcam kararlıyım.

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 03:46
Kafam karıştı biraz angel ve xenon konusunda.Sonar angel far almayı düşünüyorum fakat muayene olayı kafamı karıştırıyor.

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 08:19
hocam önce arabayı alın muayenesi bile beli değil sonra düşünürsünüz :) 

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 14:19
Arabayı almadan herşeyi bilmeliyim ona göre kendimi ayarlamalıyım :)

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2012 Saat 02:07
1.6 ile 2.0 motor arasında kmde ne kadarlık bir tüketim farkı olur tahminen ?

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2012 Saat 18:14
3 hafta önceki ölçümümda benim GTI 2.0 motor benzinde 33-35krş yakıyodu karma...Daha dün akşam arkadaşla konuştum 1.6 90bg 206sı var 4 kapı tüpte ş.içi 38-40krş lar hesapladım deli oldum diyodu..Bide normal sakin kullanımda muhtemelen onda bi sorun var.Ş.içinde biraz daha az yakabilir 1.6 ama ş.dışı ve karmada kayda değer bi fark yaratacağını sanmıyorum..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2012 Saat 21:54
benim 2001 1.6 cc sehir ici 40 kuruşdan fazla yakıyor, bakımları testleri herseyi yapıldı eksigi yok fakat çözemedik uzun zamandır ama bana çok geliyor.

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2012 Saat 01:40
çok fark yoksa 1.6 yerine 2.0 motorda düşünebilirim.

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2012 Saat 08:43
arkadşlar 1.6 motor benzinden 35-40 kuruş yakamaz şehir içinde yakıyosa eğer o şehir içi değildir :)
benzinde 0.50 kuruş bir depo ile en fazla 600 km gittim.. 500 bin yakıyor kısacassı benzin 4.70 zaten...
lpg de ise 300-350 arası kullanıma bağlı olarak değişmekte..

bu oranları 2.0 motor için düzenlersem şehir içinde  biraz daha fazla yakabilir  ama şehir dışında 1.6 dan  daha fazla yakmayacağı kesin :)

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: LEVENT206
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 00:04
Arkadaşlar 206 full modifiyeli aracımı satıp nasip olursa 206 CC almayı düşünüyorum normal 206 ya gre daha masraflı olur diyolar ama olsun CC hatırına katlanacaz artık aracımın alıcısıda hazır yani iyi bir 206 cc bulursam hemen almayı düşünüyorum tavsiyesi olan veya aracının temizliğine güvenen varsa bana resimlerini bi mail atabilirmi yada buradan yayınlasın :)
mersinli3314@hotmail.com  

-------------
HER GÜZELİN GÖNLÜNDE BİR ASLAN YATAR :)

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 00:32
Orjinalini yazan: LEVENT206 LEVENT206 Yazdı:

Arkadaşlar 206 full modifiyeli aracımı satıp nasip olursa 206 CC almayı düşünüyorum normal 206 ya gre daha masraflı olur diyolar ama olsun CC hatırına katlanacaz artık aracımın alıcısıda hazır yani iyi bir 206 cc bulursam hemen almayı düşünüyorum tavsiyesi olan veya aracının temizliğine güvenen varsa bana resimlerini bi mail atabilirmi yada buradan yayınlasın :)
mersinli3314@hotmail.com  

normal 206 ya gore daha masraflı olur derken neyi kastetmisler onu bilmek gerek. satıs fiyatı mı bakım mı arıza mı. satıssa eger soncuta hardtoplu cabrio alıyorsun pahalı olması normal. bakım ucreti pahalı diyorlarsa yanlıs, normal 1.6 benzinli 206 bakımı ne ise 1.6 206 cc bakımı da aynıdır. masraftan kasıtları cabrio sistemidir muhtemelen. sizde tavan sistemi ölmüş bir araç almayın mumkunse.

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 18:53
Haklısın neden belirtmedim :) hardtop masrafını söylediler haklılarda ama şöyle bişey var kime sorsam hardtopta en ufak arıza yok diyor.Yetkili serviste tanıdıklara sordum onlarda bize getirdiğinde ne görürsek onu söyleriz ama 1 hafta sonra arıza çıkarabilir kesin bişey söyleyemeyiz diyolar hardtop tamiride ortalama 700-1000 lira arası tutuyomuş doğru mu sizce ?

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 19:20
şimdi bu size solenenler hep havadan laflar, istanbulda pejo servislerinin adam gibi cc mekanizmasından anladıklarını sanmıyorum, çogunun çalısanları ya elektronik aksam isi ya da mekanik motor isinden anlıyanlar. cc mekanizmasında en ufak bisi cıktımı cogu fransadan parca, ya da komple degisim laflarından bahseder ben cok iyi bilirim. ama bu isin ustaları yok mu var maslak sanayide o ayrı. simdi sizin konuya gelirsek tekrar. herkes tavan sistemim eksiksiz super der, zaten arızalı derse satamaz arabanın butun olayı tavan yani. alıcagınız arabayı servise gotureceksiniz, aracın motoruna baktırmadan once ilk is olarak tavanın baglantılarına vidalarına fln baktırın eger tornavida dahi degmisse uzak durun, basınız agrımasın. arkadan kazalı ya da elle kapamaya calısıp da kurcalanmamıs ise bu cabrio sistemi arıza vermez. işlem gormus sistemi satın almayın. hardtop masraflı araba almayın yani Wink

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 19:24
hardtop tamiri 700 1000 neye gore solemisler bunuda? arkadasımın cc de, servisin komple degisim olacak dedigi sistemi ustama goturdum, sadece bi swicth degisimi oldu. 50 tl ye cıktık dukkandan. ilk gunku haline dondu sistem gıcır gıcır Big smile

-------------

Mesajı Yazan: TuNeR_32
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 21:17
Öncelikle Merhaba Bu aracı kullanmayanlar bilmeyenler yada almaktan çekinenler size almasın diyerek hep kötü yönlerini açıklar ilk önce keyif sizin istiyorsanız tavan bozulur fitil su alır gibi lafları  kulak arkası yapmalısınız. bu değildir ki bu aracı alırken muhakkak kontrol etmelisiniz  Benim Aracım 206 CC 2.0 GTI araç şehir içinde benzinde standart kullanımda 360 kuruş şehir dışında 260 kuruş yakmakta benzin 4.80 1.6 altı araçlar otomatik olanları vasatın altındadır bu araçlar 4 ileri vitestir. buda yakıtı olumsuz etkileyecektir. ayrıca 2.0 araç çok yakar kavramı bu araçta geçerli değildir 2.0 gti tork yüksek olduğu için alt devirlerde seri ve kasa hafif olduğu için  az yakan bir araçtır. seri kullanımlarda haliyle yakacaktır sonuçta aslanı beslersen yeminide vereceksin ama yeri geldiğinde kedi gibidir ;) kesinlikle kazalı araçlara bulaşma tavanı bakım ister her cabrio araç gibi kullanma talimatına uyduğun sürece bu araca yıllarca binersin Üstünü açtığında ışıklarda sürekli gözler üzerinde meraklılarında sorularını yanıtlyacağın için ışıkta beklerken sıkılmazsın ayrıca üstünü açık bırakırsan içine de telefon numarası yazılı kağıtlar bulmamak elde değil evliysen görmediğin bir kağıt sana büyük sorun çıkartır. eksi yönü arkası dardır ama oturulmayacak kadar değildir ben 3 kişi rahat kullanıyorum 4. kişiyi rahatımı bozmamak için almam boyum 1.95 sürücü koltuğu aşağı yukarı şekilde ayarlanabilir buda boyunuzu kısaltır arabadan inince bu adam buna nasıl sığıyor ya diyenler bile oluyor. ayrıca benim bagajda da ses sistemi olduğu için üstünü açınca iptal  
Not bu aracın sahibi değilseniz yorum yapmanız doğru bulmuyorum alacak arkadaşın kafasında soru işareti bırakmak doğru değil 

-------------
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 21:31
valla hasan'a katılmamak elde değil, yazın ust acıkken ısıklarda mini cooper fln denk geliyor ya da sirocco adamın araba 50 60 bin tl yayından egzozuna herseyi dosemis fakat ne yazıkki ısıklarda  karsıdan gecen butun insanlar benim cc ye kitleniyor. haliyle bu da yandaki 4 kapılı arkadası uzuyor, niye bana bakılmadı benim araba daha pahalı daha yeni diyor. acısını ya hemen ısıklardan hızlıca egzoza gaz vererek kalkarak cıkarıyor ya da gereksiz onumde makas atarak beni sıkıstırmaya calısarak tehlikeli bisiler yapıyor kendince ama ileriki isiklarda benden hızlı gittigi icin duruyor oluyor, ben de ust acık kol dısarda yavas yavas gittigim icin yanına piskin piskin geliyorum yine. Big smile temizini bulursan al, keyif arabası.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 01:16
Beyler çok teşekkür ederim açıklamalarınız için söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız :) kim ne derse desin almaya karar verdim ölümlü dünya en baba 1000-1500 zarar ederim onuda kullandığıma sayacam artık yanlız şöyle bi problem var alınca modifiye işlemi kesin yapacam zaten şu anki aracımda full modifiyeli acaba modifiyelimi alsam 2 tane araç var sahibinden.com'da çok güzel gözüküyor yoksa kendim mi modifiye yapsam daha iyi olur ama oda daha fazla fiyat tutuyor karar veremedim .

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 11:27
modifiyeli derken ? dış gorunum mu ? motor gücü mü ?

bence hiç birine bulaşma, temiz kullanılmış orjinalliği bozulmamış bir cc bul, sade güzel bikaç uygulama yap tadını çıkar. arabanın sade hali bile zaten fazla dikkat çekiyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 14:13
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-otomatik-206cc-154801034/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-on-numara-makina-152135412/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sizce-de-farkli-degilmi-2004-model-tup-takilmadi...video-izle-141237906/detay

Kardeş internette beğendiğim ilanlar bunlar sende bir bak sana zahmet benden daha iyi anlarsın ama dediğin gibi temiz mi orasını bilemeyiz bakalım nasip bulacaz bir tane artık :)

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 14:36
Olamaaaz :)) bu ilanlar nedir ya tam bi komedi, resmen tecavuz etmisler arabaya, uzak durun bunlardan. Siyah olan normal duruyor fakat icime sinmedi o da.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 15:04
:))

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 15:40
Max butceniz nedir, ben de bakarim sizin icin.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net