Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

potansiyel metre arızası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22128
Tarih: 05 Ağustos 2025 Saat 21:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: potansiyel metre arızası
Mesajı Yazan: estair
Konu: potansiyel metre arızası
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 20:20
ya arkadas ne uyuz bı araba bu pejolar bı turlu adam gibi binipte gezemedık ya ne zaman nıyetlensek uzun yola yolda kalıyoz pc potansiyel metre arızası verdi orjınalını alıp taktım sonra baglamadım pc kendım taktım ama araba kendı kendıne gaz varıyo 3000 kadar cıkıyor bunu nasıl çöze bılırım

-------------
106 xr 1994

Cevaplar:
Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 21:23
"potansiyometre" yani rolanti ayarlayıcısı denen nalet alet oluyo ..Bende de şu an aynı problem mevcut bende değiştircem hatta komple boğaz kelebeğini de değiştirebilirim eğer potansiyometreyi değiştirince düzelmezse..Ama kendin taktıysan ayarını yapamadın haliyle normal olarak farklı bi devirde tutuyo aracı ayar yaptırman lazım adı üsütnde potansiyometre demek zaten ayarlı olduğunu gösterirki rolanti ayarlayıcısı deniyo ..Beni de çok kıl etmeye başladı araba..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 21:41
kardes ben rolantı ayarlayıcıdan bahsetmıyorum sen karıstırdın heralde potansıyel metre kelebegin konumunu ecuya yollar ecuda ona göre  yakıt yollar

-------------
106 xr 1994

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2012 Saat 22:48
dostum bu konuyuyla alakalı ciddi ciddi sorunlar yaşadım ilk adım adım rolanti devresi denılıyor onu değiştirdim:yetmedi potansiyelmetre değişti adaptasyon yapıldı boğaz kelebeği temizlendi felan ancak düzeldi:
potansiyelmetreyi takıldıktan sonra hala kendı kendıne gaz veriyorsa şayet eliyle manuel kurup tekrar takıcak..

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 19:14

nasıl yanı elle manuel ayarlamak oluyokı nasıl ayarlaya bılırım

-------------
106 xr 1994

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 23:27
sende ayaralyabılırsın gaza bastığında ucundakı metal oval ufak çıkıntı içeri girer gazı bıraktığında dışarı çıkar elinle oynarsan içeri doğru girer tam sonuna kadar değilde orta halli elinle kurmasını yap tak bide oyle dene: 
araç kendi kurar normalde ancak ilk takılımda orj de olsa kurmayabılır benım aracım kurmadı elle manuel kurulup takıldı azda çokta olsa o kenıne göre ayarlar. sonuçları bıldır..

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2012 Saat 23:51
bu arada potansıyel metre değil kuracagın rolanti devresi: sonra potansiyel metre normale döner kardeşim 
http://www.sistemotoparca.com/images/urun/big/12122011170529.jpg bu fotodakını elle kurucaksın 

-------------
      Peugeot 106 XR..
          KONYA

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 01:00
Bu potansiyel metre tam olarak ne oluyo ve nerde? Bende de rolanti stop etme sorunu var cumartesi tekrar sanayiye gidicem sırayla boğaz kelebeği konum sensörü- ısı sensörü ve rolanti ayarlayıcısına bakıcaz dedi usta..Ama bu potansiyel metre de bununla ilgili bişeyse ona da bak diyeyimde nette potansiyel metre diye bi yedek parça bulamadım 206 GTI m için...Bu gaz kelebeği konum sensörü olan potansiyometre değil mi yani farklı bişey mi? Bide kaptor basınç sensörü diye bişey çıkıyo yedek parçalarda ama..Usta birde komple gaz kelebeği al değiştirelim düzelir o zaman muhtemelen dedi bu parçaların hepsi onun üzerinde oluyomuş heralde

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2012 Saat 06:18
Potansiyel metre denilen sey aslinda bogaz kelebegi konum sensoru.

Eger bu sensorde sorun var ise su sorunlar bas gosterebilir:
1. Duzensiz rolanti
2. Sarsintili calisma
3. Rolantide stop etme
4. Kotu performans

Bunlarin yaninda arac tam gaz giderken herhangi bir sorun gostermez.

Resmi:

Mesajı Yazan: Patronn
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2016 Saat 22:42
Peki usta gazeteci kelebeginin önündeki gri soketi parçanın adı ne ne ise yarar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net