Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206+ on konsol cercevelerı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21847
Tarih: 25 Haziran 2025 Saat 11:10
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206+ on konsol cercevelerı
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 206+ on konsol cercevelerı
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 12:15
arkdaslar bildiginiz gibi 206+ confort modelınde on cerceveler siyah ben kendı aracımda bunu 206+ envy dekı gıbı yaptım . malıyetide 20 tl civarında oldu el yatkınlıgınız varsa sız de yapabılrısınız forumda okudum bazı arkdaslar 195 tl verıp yenısını almıslar eger zengınd egılsenız hıc gerek yok :D sadece sprey boya ve sprey vernık almanız yeterlı resımlerde de goruldugu uzere arabanın havası degıstı .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 16:07
harikasın bende söküp gri folyo kaplamayı düşünuyodum.
bu plastikleri nasıl söktügünüde paylasırsan süper olucak arkadasım çok saol

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 16:23
Orjinalini yazan: spearo spearo Yazdı:

harikasın bende söküp gri folyo kaplamayı düşünuyodum.
bu plastikleri nasıl söktügünüde paylasırsan süper olucak arkadasım çok saol
sokmekte sorun yok hepsını dısler tutuyor az bır guzle cıakrtırsın duz bır tornavıdanın ucuna bez yada derı parcası ıle arasında cektınmı atıyor zaten az bır guc uygula ama dıkkat et zarar verme ayrıca boyadıktan sonra kapı kolarına dıkakt et bende oldu bu hata once arka kısmını tak cuk acılan kol surtuyor ve boya gıdıyorr :( ben tekrar boyaman zorunda kaldımm 

Mesajı Yazan: savi_206
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 16:48
çok güzel olmuş. Acaba plastiklere zımpara falan yaptınız mı? Boya atma sorunu olur mu acaba ileri de?

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 20:01
eline saglık hoş olmuş.umarım boyası atmaz.

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 20:08
zımpara felan atmadım boya atma sorunu sımdıye kadar olmadı  sprey vernık atarsanız kesınlıkle atmaz ... 

Mesajı Yazan: engin
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 21:52

güzel olmuş bende yapmayı düşünüyordum, ön bilgi almış oldum.

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2012 Saat 09:26
Ayrıca renk gostergelerdekı ıle aynı bu rengı bulana kadar cok ugrastım ısteyen olursa numarasına bakıp paylasabılırımm . . .

Mesajı Yazan: black_rock
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2012 Saat 11:12
Güzel olmuş ellerinize sağlık..

-------------
206 X-Line 2004 benzin+lpg

Mesajı Yazan: heycan
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2012 Saat 23:49
elinize sağlık güzel olmuş boyanın renk kodunu ve markasını yazarmısınız 

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2012 Saat 18:03
Orjinalini yazan: heycan heycan Yazdı:

elinize sağlık güzel olmuş boyanın renk kodunu ve markasını yazarmısınız 
renk kodu yok kardsım ben sana resmını ve ısmını paylasayım casati gumus dıye gecıyor resımded e gorursun boyarken cekmıstım .

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2012 Saat 18:23
boyamadan önce sprey vernik mi attın?

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2012 Saat 18:30
boyandıkdan sonra sprey vernik atılır. boya numaralarını alabilirmiyim.

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2012 Saat 19:01
Aynen boyadıktan sonra attım tabıkıde boya nuamrası yok resımdekı marka zaten tekzen gıbı yereler debulrusun 802 gumuş rengı yazıyor ustunde dıger boyalar gıbı deıgl yanı . . .

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2012 Saat 19:42
bilmediğim için soruyorum. kurutma işlemi ne kadar sürer. şimdi dışarıda yapılsa toz v.s durumları olur. dışarıda boyadıkdan sonra evde mi tutsak acaba. hemen kururmu. Kurudu diye alıpda takmaya kalktığımızda elimize yada boyalı parçaya zarar vermeyelim...

Mesaj Tarihi: 04 Mart 2012 Saat 19:54
havalandırma ızgaralarının yönlendirme tuşlarınıda boyasan nasıl olur?

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesajı Yazan: ertugrulll
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2012 Saat 14:20
Orjinalini yazan: Yazdı:

arkdaslar bildiginiz gibi 206+ confort modelınde on cerceveler siyah ben kendı aracımda bunu 206+ envy dekı gıbı yaptım . malıyetide 20 tl civarında oldu el yatkınlıgınız varsa sız de yapabılrısınız forumda okudum bazı arkdaslar 195 tl verıp yenısını almıslar eger zengınd egılsenız hıc gerek yok :D sadece sprey boya ve sprey vernık almanız yeterlı resımlerde de goruldugu uzere arabanın havası degıstı .

Gerçekten çok canlı olmuş. Çok Beğendim ben. Yalnız bir kaç kafamda soru işareti oluştu. Bu soru işaretlerini silersen sevinirim.

1- Sprey Boyanın ve sprey cilanın marka model veya kodunu yazar mısın.
2- Sprey Boyayı o plastiğe uyguladığımızda hava kabarcıkları oluşmakta üstünde veya boyadığım kısımlarda olmasa da kenarlarda akma izleri oluşmakta yahutta dalgalı bir yüzey oluşmakta bunları nasıl gideririz, sprey sıkma mesafesi nedir ? nasıl bir yol izleyeceğiz spreyi sıkarken.
3- Kurutma işlemi sırasında üstüne toz, saç kılı, binimum yabancı madde geliyor kururken. bunları nasıl engelledin ?
4- Birde yan havalandırma çıtalarını sökme şekli nasıl ? Önce tornavidayı nereden sokup attıracağız.? (Ön konsol hemen çıktı yanlar çıkmadı)

-------------
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..

Mesajı Yazan: heycan
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2012 Saat 16:02
boyanın hem ileride onarımı zor hemde zamanla atma yapacağını düşünüyorum onun yerine fırçalı metalle kaplatmayı düşünüyorum fakat folyoyu bulmak biraz sıkıntı

Mesajı Yazan: cey cey
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2012 Saat 17:29
güzel işcilik emek tşk ler paylaşim icin bende aracımın içini komple 26 parca söktüm ve boyadım bomba oldu degişiklik iyidir Clap

Mesajı Yazan: HUN
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2012 Saat 20:57
Ellerinize sağlık güzel olmuş.Yalnız altına astar atmadıysanız plastik malzeme eninde sonunda üzerindeki boyayı atacaktır.Zira üzerine kullandığınız vernik boyayı sertleştirip dış etkilere karşı korur.Ama plastik malzemede asıl sorun malzemenin üzerine boyayı tutturmaktır.Emeğinize sağlık 0 gibi duruyor ama.

Mesajı Yazan: senol73
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2012 Saat 23:43
Bu uygulamayı bende 206 aracıma yaptım gayette hoş durdu diyebilirim, hatta havalar biraz daha ısınsın kırmızı rengini denemeyi düşünüyorum.
Aslında uygulama çok basit.
Parçaları söktükten sonra ince bir zımpara yada scotch brite gibi bir tarafı sert olan bir bulaşık süngeride zımparalama işini görüyor (boyayı aldığım yerdeki usta söyledi).Yeşil olan tarafını zımparalamada, diğer tarafınıda plastik boya astarını atarken kullanabileceğimi söyledi.
boyayı iyice çalkaladıktan sonra 25-30 cm uzaklıktan püskürttüm.
5-10 dk sonra da tekrar yaptım.en son katı attıktan sonrada yaklaşık 1 saat bekledim tam kuruması için daha sonrada aynı yöntemle sprey verniğini attım.
Boyanın yada sprey verniğinin bir kodu yok.Boyacıdan gümüş gri sprey, plastik astar ve şeffaf sprey verniği istiyorum dedikten sonra, o zaten size seçenekleri söylüyor.Tavsiyem kaliteli bir marka almanızdır.
boyama yaparken püf noktası sprey kutusunu eşit uzaklıkta ve bir ahenk içerisinde kullanmanızdır.
Aynı yere uzun süre tutarsanız boyanız akma yapabilir.Hemen paniğe kapılmayın akan boyalı parçayı tinerle tekrar silip aynı işlemleri tekrar yapabilirsiniz.
boya işlemini güneşli bir günde açık havada yapmanız çok iyi olur.hem kuruma süresi hemde sağlık açısından.
sprey verniğini uygulamaya başladığınız zaman boyanan parçalardaki renk biraz matlaşacaktır. Bu uyarı zaten kutu üzerindede yazıyor zaten.Telaş etmeye gerek yok yani :)
boyanan parça üzerine kıl tüy v.b şeylerin yapışmamasını istiyorsanız; boya işleminden hemen sonra üzerlerini karton kutu veya bulaşık leğeni gibi bir şeylede kapatabilirsiniz.Yanlız bu yöntem de boya kuruma süresi uzayacaktır bunuda hesaba katmanız iyi olur.

-------------
2004 1.4 HDI LOOK 206

Mesaj Tarihi: 18 Mart 2012 Saat 21:52
beyler elimde 207 komple havalandırma ızgaraları,gümüş çerçeveleri ve ön göğüs var.nokta leke yok.
eğer orjinal olsun boyamakla uğraşmak istemem diyen varsa özel mesaj atabilir.
207 den cıkma.

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2012 Saat 10:41
207 havalandırmalarının sag ve soldaki 206+  uymuyo 207 ninkiler uzun diye duydum,
fiyat ne istediginizi özelden atarmısınız _?

Mesajı Yazan: umitgun
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2016 Saat 16:39
Merhaba,

Aracını bu şekilde boyayan arkadaşlarımız varmı başka ?

Mesajı Yazan: ertugrulll
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2016 Saat 17:42
Hiç girişme boyama işine. Ben kapı kollarını göğüsü yan çıtaları boyadım zamanla en ufak çarpma tırnak temasında pert oluyor. Boyarsanda bu resimdekiler gibi harika durmuyor. Bu kişi nasıl öyle boyamış 4 senedir hala şaşırmaktayım. Defalarca farklı renkler denedim tekzen koçtaş bauhouse praktiker gibi yerlerden aldığım gümüş renk boyalarla babannemin mabadına döndü boyanan parça. Üstünde boya izleri damlama toz hava kesecikleride cabası. Kurutma işlemini özel bi fanus alarak yapmama rağmen oluştu. Birde boya bu sonuçta ufakta olsa damlama hava kabarcığı olmakta. Renk ton tutması orjinali gibi olmadı.
Gittim servisten takımını aldım 2012 yılında. Verdiğin harcadığım paranın yarı fiyatına. Orjinallerinide kırdım attım. İllaha gri yada renkli olsun dersen boya işine sakın girme derim ben. Git folya kaplattır 20 25 e. Hemde iatediğin renklerde. Çokta güzel duruyor.
Boya işine girmiş birisi olarak söylüyorum. Denedim boyanın en kralını aldım. Verniğin en iyisini aldım olmadı yine olmadı.

-------------
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..

Mesajı Yazan: umitgun
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2016 Saat 19:46
Şimdi ben bu boyama işini fırında yapıcam toz alması imkansız birazda arkadaş gösterge renginde CASATİ GÜMÜŞ GRİ boya kullandım demiş ne kadar tutuyor artık bilmiyorumda boyatıktan sonra üstüne vernik atmışmı atmamışmı çünkü başka bir forumdada aynı paylaşımı yapmış orda vernik atmadım yazmış üstüne burdada attım yazmış :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net