Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Egzos Katalizörü Olmaması araca zarar verirmi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21836
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 22:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Egzos Katalizörü Olmaması araca zarar verirmi
Mesajı Yazan: GSli 406
Konu: Egzos Katalizörü Olmaması araca zarar verirmi
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2012 Saat 17:40

Merhaba arkadaşlar,

Aracımın egzosundan ses geldiği için egzosçuya götürdüm,usta aracın altından bakınca katalizörün olmadığını söyledi.(egzostan ses gelmesinin bununla ilgisi varmı sormadım) bu yüzden aracın çok yakacağı devrinin düşeceği gibi şeyler söyledi.katalizör takmamız gerektiğini söyledi.ve fiyatı 600 tl den başlıyormuş.çıkma bulabilirse 200 tl en fazla dedi.ben şimdilik birşey yaptırmadım.sizce doğrumudur.egzost katalizörünün olmaması ne gibi sorunlara yol açar.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2012 Saat 17:52
Katalizör olmayan araçta ses bi nebze yüksek çıkar..
Yakıtta çok yaktırmaz öyle bi hesaplama yöntemi yok
Devir düşmesi nedemek anlayamadım.. Ama performans ve beygir bi nebze artar araç açılır
bi soruna yol açmaz aracınız ney bilmiyorum ama arıza lambası yaktırabilir sadece.. muayenem olmasa bend iptal edecektimde

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2012 Saat 21:17
eksoz muayenesinden bu şekilde geçemezsiniz.performasn,devir düşmez aksine bir nebze artar,bu diğer motor modifiyeleriyle birleştiğinde daha çok hissedilir,tek başına arabayı uçurmaz yani..biraz ama çok az gürültülü çalışır bunu zamanla fark bile edemezsiniz.tek fark aracınız daha fazla zehirli gaz ve CO2 salar.gelen bir gürültünün bundan dolayı olacağını sanmıyorum.

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 08:54

bilgilendirmeniz için teşekkür edrim arkadaşlar.muayeneden  geçemez ise mecburen taktıracağız.

Mesajı Yazan: cey cey
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 13:19
muayeneden gecebilmen için şart ama almanda şart deyil ödünç çıkmasını al tak eksozcudan yada elinde olan illaki vardır muayeneye gir bir daha söktür bir muayene için 600 tl verilmez herkes iptal ediyo performans için 

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 17:47
haklısın ceycey bir denerim.ama katalizörü test ediyolarmı muayenede.yani geçici takacağım bozuk ise muayenede belli olurmu acaba

Mesajı Yazan: muratoner
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 22:21
   Ya arkadaşlar bende 307 hdi 1.4 vardı.Benimde katalizatör parcalandı mecburen boşaltırdım ve sonrasında aracımı sattım.Ama satmadan önce 1 defa muayene gecirdim ve hiçbirşekilde muayenede kalmadı.Orjinali 1000tl civarındaydı.O aracım hala tanıdım arkadaşta ve hiçbir sıkıntı yok öle kullanıyor.

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 23:22
Bendede yok ama süper kaçıyo,  :)

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2012 Saat 00:17
araç muayeneden geçer arkadaşlar,eksoz muayenesinden geçemez :) eksoz muayenesi geçmiş araçları muayene istasyonlarına eksoz muayenesini yaptırıp yeniden randevu almaları için geri gönderiyorlar,yanlış bilmiyorsam.çözüm olarakta cey cey'in dediği gibi emanet bi katalizör takıp muayene sonrası kendi içi boş katalizörünüze dönebilirsiniz.tanıdık usta bu işi halledecektir sök tak parasına

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesajı Yazan: cey cey
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2012 Saat 10:25
sen tak sıkıntı olmaz kontrol etmiyorlar cogu katalizörün içini boşaltıp öyle üstüne takıyorki lerde muayeneden geçsin diye ben öyle geçiyorm kimse aç katalizörünün içine bakacam diye bir şey diyemez kapalı kutu beyine bakaçak bu kadar düşünme emanet al tak git gecersin her türlü

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net