Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çakar Yapımı - 206 Arka Sis İçi - Resim + Video

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21716
Tarih: 25 Kasım 2024 Saat 01:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Çakar Yapımı - 206 Arka Sis İçi - Resim + Video
Mesajı Yazan: tlp
Konu: Çakar Yapımı - 206 Arka Sis İçi - Resim + Video
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 18:50
Merhaba arkadaşlar

uzun zamandır yapmak istediğim uygulamayı az önce tamamlamış durumdayım.

Daha önce bir konu vardı "led sis yapımı" diye fakat sadece video idi.Bende adım adım resimlerini çektim ve yardımcı olması adına paylaşıyorum.

Yukarıda bahsettiğim konuya http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12375&title=ledl-arka-ss" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12375&title=ledl-arka-ss  buradan ulaşabilirsiniz.

Adım 1 : Arka sis lambasını düz ve ince bir tornavida (boya çizilmemesi için ince daha iyi oluyor) ile sağ tarafta bulunan tırnak yardımı ile çıkardım.

Adım 2 : Saç kurutma makinası ile doğrudan dış kabın bağlantı yerlerine sabit tutarak ısıttım.Burada biraz sabır gerekiyor , çıkmaz demeyin eninde sonunda çıkıyor.Zaten ısıtınca anlayacaksınız yumuşuyor.

Daha sonra ısıttığım yerden falçata yardımı ile çizgi çizgi çekerek yer açtım.Yanlız yaparken 3 dk da bir ısıtıp falçata ile açmaya çalıştımki daha rahat çıksın diye.

Yaklaşık 15-20 dk süre sonra falçata ile kolayca ve güzelce kabını ayırdım.Burada dikkat edin birden asılmayın kırılabilir.Sonuçta mika bir kapak kullanılıyor cam niyetine.

Adım 3 : Parçaları ayırdıktan sonra silikonlu kısmı (az önce ısıttığımız) güzelce temizledim.Tekrar yapıştırırken kalıntılar nedeniyle yapışmamazlık yada hava alma olmasın diye.

Adım 4 : Hepsiburada.com dan kargo dahil 21,87 TL ye aldığım ( http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otev56440&categoryId=20024662" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otev56440&categoryId=20024662 ) çakar lambanın bir tanesini (monte etmeden önce deneyin , bir tanesi kırmızı bir tanesi mavi yanıyor.Yanlışlıkla mavi yananı takmayın.) vidalarından sökerek (arkada ayakları var , 4 adet vida ile tutuyor.Söktünüzmü hemen çıkıyor zaten) ledlerin monte edildiği plakayı bulana kadar parçalarına ayırdım.

Plakayı çıkarmak için yumuşak bir malzeme ile (led kırılmasın diye) ledlere yavaş yavaş bastırırsanız nikelaj kabından kolayca ayırabilirsiniz.

Ayırdıktan sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi , sis lambasının içerisine güzelce ortalayarak slikonladım.Özel bir slikon kullanmadım Koçtaştan 5,00 TL ye (personel indirimi ile :) ) şeffaf ve çabuk kuruyan bir slikon aldım.(Çabuk kuruyan yazdığına bakmayın , ben biraz saç kurutma makinası üzerine kuruması için tuttum sonra sabaha kadar dışarıda beklettim)

Adım 5 : Adım 3 yazdığım gibi temizlediğim yerlere hafifçe slikon geçtim ve kapağı üzerine yerleştirdim.İyice bastırarak çevresini bantladım (ayrılmasın diye) daha sonra dışarıya kuruması için bıraktım.Kuruduktan sonra sis lambasını arka tampona yerleştirdim.

Adım 6 : 5 adımda ledleri sis lambasına yerleştirdim , gerisi elektriğini bağlamaya geldi.

İlk etapta arka sis lambasından elektrik alıcaktım.Fakat çakarı kullanabilmek için haliyle sürekli arka sise elektrik verebilmek adına ön sisleride kullanmak zorunda kalıcaktım.Bu nedenle parklardan almaya karar verdim.

Arka bagaj kısmından motor alanına kadar yetecek kablo temin ettim ve işe koyuldum.Şansım vardıki daha önce tesisat taktırırken izlemiştim hangi kablo nerden geçiyor , döşeme nasıl kalkıyor falan :)

Önce motordan araç içine kabloyu çektim.Bunuda şöyle yaptım:Kabloyu daha önce tesisat için aküden alınan sigorta kablosuna bantladım.Daha sonra içerden bu kabloyu kendime doğru çektim ve çakar mekanızmasi için gereken kabloyu araç içine çekmiş oldum , tabi daha sonra sigorta kablosunu yerine taktım :)
Sonra parklara kabloyu bağladım ve güzelce bantladım (aman su almasın).Bu işlemde çakar mekanızmasına elektrik verdim.

Daha sonra arka sisten ön kısıma ledlerin kablosunu çekmeye geldi sıra , tesisat kablolarının yardımıyla döşemenin aldıntan kabloyu çektim (kapı fitilini çıkarırsanız döşeme ufak tırnaklar aracılığı ile duruyor,çekerek kolayca ayırabilirsiniz.)

Araç içinde sigorta panelinin olduğu yerde kabloları iyice bantladım ve etli kalın çift taraflı bant ile uygun yere yapıştırdım.

Elektrik işimde bittikten sonra sıra geldi çalıştırmaya , tabi çalıştırırken videosunu çekmeyi unutmadım :)

Bu arada 3 fonksiyonlu yazdığına bakmayın , tek led mekanizmasını kullandığım için 2 fonksiyon olarak kullanabiliyorum.Neden derseniz 1 tanesi "4 defa hızlı yanıp sönüyor" , 1 tanesi "yanıp sonuyor" diğer bir tanesi ise yine "yanıp sonuyor" bunun farkınıda 2 ledı aynı anda bağlarsanız anlarsınız.Çünkü 3. fonksiyon 2 ledi aynı anda yakıp sonduruyor.

Tüm bu işlemleri yaparken çok eğlendiğimi özellikle belirtmek isterim , özellikle hepsi bitip sonucuna ulaşınca :)

Şimdi ise nasıl bir bağlantı yapsam ki , arka sisi açınca sabit yansa ; parkları açınca (yani çakarı çalıştırınca) çakar olarak kullansam diye düşünüyorum. Dead bulursam paylaşırım :)

Not 1 : Uygulama kesinlikle alıntı değildir , tamamiyle 41KK749'a aittir yani bana :) tüm hakları saklı değildir isteyen paylaşabilir , nede olsa plaka ortada :) , yardımcı olması temennisiyle

Not 2 : Daha önde açıldımı bilmiyorum (aradım bulamadım) eğer açıldı ise açan arkadaştan öncelikle özür dilerim fakat buda farklı bir yol olur diye düşünmekteyim :)

Keyifli uygulamalar , umarım yardımcı olur

Cevaplar:
Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 19:19
Eline sağlık iyi olmuş  Yolkenarında zorunlu bekleme durumlarında flaşörlerden dahaçok dikkat çeker.  Faydası olur.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 20:45
cok guzel bir uygulama olmus tebrikler
bu calismanla banada kucuk bir fikir vermis oldun bu islemi arka fren lambalarinda uygulamak iyi olabilir arkadan gelen bazi dalginlari uyandirmak icin

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 21:29
Orjinalini yazan: cerci07 cerci07 Yazdı:

cok guzel bir uygulama olmus tebrikler
bu calismanla banada kucuk bir fikir vermis oldun bu islemi arka fren lambalarinda uygulamak iyi olabilir arkadan gelen bazi dalginlari uyandirmak icin
olabilir,kimi araçlar özellikle fren sisteminde kullanıyor

fakat şöyleki , bu sistemi direk fren için kullanmak için yapılması gereken bir kaç bişey var.

1.çakar mekanizması sürekli açık duracak
2.çakar mekanizmasında hangi fonksiyon yanmasını istiyorsanız o tuş sabit açık kalacak.

2.maddedeki ne yazıkkı benim aldığım üründe bulunmuyor.Yani her seferinde çakar fonksiyonu için buton tuşlaman gerekiyor.

Ama yapılmaz diye birşey yok , çakar lambasındaki istediğiniz fonksiyonu bası tutacak şekilde bantlanabilir.Bölyece her frene basıldığında direk o fonksiyon çakar olarak yanacaktır.

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 21:57
eskiden korna rolesi vardi o sekilde bir roleyi sigorta tablosunun oldugu yere baglanarak yapilabir

-------------

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 23:06
güzel olmuş eline sağlık. paylaşım için teşekkürler.

-------------

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 23:24
Bunu devire göre yapabilen varmı arkadaşlar ben de onu aryorum bulmuş değilim.  4000 devirde çakmaya başlasın felan :)))))

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesajı Yazan: cey cey
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 10:52
mükemmel olmuş eline emegıne saglık

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 14:26
ben kumandasını kültablasının üstüne yapıştırdım. extra donanım butonu gibi şık bir de görüntü verdi. güle güle kullan ama cezası war dikkat et

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 14:49
Arka sis farı nasıl çıkarılıyo bilen varmı.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 16:31
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Arka sis farı nasıl çıkarılıyo bilen varmı.

kaldırım gibi yüksek biyere aracı çekerek altına bakabilirseniz sis farını çok daha kolay çıkarabilirsiniz.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 16:57
Guzel uygulama. Tebrikler ve tesekkurler.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 17:59
güzel olmuş.. teşekkürler paylaşım için..

Mesajı Yazan: asi_black
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2012 Saat 21:14
dostum bişey sorucam öncelikle çok güzel olmuş far kolundan arka sis farını yaktığımızda eskisi gibi sabit yanıyomu ayrıca şöyle bişey daha yapsak misal firene basınca da çakar şeklinde yansa nasıl olur

-------------
ASLAN KUKREDİ DİYE KORKMA :D

Mesaj Tarihi: 05 Mart 2012 Saat 00:50
arka sıs kolunu baglamadım fakat kablosunada herhangı bırsey yapmadım.
dedıgın sey aklıma geldı ancak bunu yapmak ıcın role kullanmak gerekıyor sanırım.

şöyleki ; arka sisi acınca arka sıs kablolarından elektrık alacak
cakarı acınca cakarın kablolarından elektrık alacak
 onemlı bır nokta var burda yanlız , arka sıs kablolarını cakar mekanızmasının harıcınde baglaman lazım.cunku cakarda sabıt yanma mekanızması yok.3 fonksıyon var ve 3 ude yanıp sonen cınsten.
arka sıs kablolarını cakarı kullanmadan dırek ledlerın kablolarına baglarsan sabıt yanacaktır ama dedıgım gıbı 2 ayrı kumandayı kullanmak ıcın role gereklı sanırım.

bıraz uzerınde dusununce yapılmayacak bısı degıl aslında

fren ıcınde aynı sey gecerlı
artı uc kablolarına role baglayınca olabılıtesı var dıye dusunuyorum

bır hususta su varkı cakarın hafızası yok yanı her kapatıp acıtıgında cakar fonksıyonundan bırını calıstırman lazım.o yuzden yanmasını ıstedıgın fonksıyonun tusunu sabıtlemen gerekebılır

ben daha farklı bır yontem dusundum oda su cakarda bulunan 3 uncu fonksıyonu sabıt yanacak sekılde devrelemek.boylece arka sıs kolunada gerek kalmayacaktır

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2012 Saat 10:52
Bende aynısını yapmıştım benmi yaptım acaba dedim bakarken :) ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com