Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

peugeot 307 orjinal teyp değişimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21682
Tarih: 17 Nisan 2025 Saat 23:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: peugeot 307 orjinal teyp değişimi
Mesajı Yazan: salihata
Konu: peugeot 307 orjinal teyp değişimi
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 11:55
arkadaşlar 2003 model 307 aracım var, sormak istediğim orjinal teybinden randıman alamıyorum hani çok gürültülü müzik dinlemeyi seven biri de değilim benim derdim müzik kaliteli gelsin işte ne bileyim son ses açtığımda bass sesi şarkıyı boğmasın istiyorum ,bunun için sadece oto teybi almak işimi görürmü yoksa kolonları da değiştirmem gerekir mi ? düşündüğüm teyp 2350ub pioneer ? yardımcı olabilirmisiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 12:00
Aracındaki teyp kalitesiz bir teyp degil,kolonlar yetersiz senin ön ve arkalara kompenant hoparlör seti al degişimi görürsün.Pıoneer teyp daha kaliteli ses vermeye yaramaz sadece çıkışları güçlü oldugu için yüksek ses alırsın.Bence teyp almadan hoparlörleri degiştir,tatmin olmazsan teyp degiştirLOL

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 12:04
Hoparlörleri degiştirmeden Pıoneer teyp takarsan hiç bir sonuç alamazsın sadece cazır cazır oter hoparlörler.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesajı Yazan: erkerd5429
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 12:04
benimde aynı sıkıntım vardı usb/sd kart okuyuculu teyp aldım 85 liraydı galiba çok memnunum ses kaliteside iyi tavsiye ederim

-------------
2003 1,6 xr benzin/lpg
54 tk 977 0 Rh (+) pozitif

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 12:14
aslında zaten değiştiricem teybi çünkü cd çaları yok, mp 3 leri kaset adaptörüyle dinliyorum Big smile eee peki bu teybe önerebileceğiniz kolon varmı ,yabancıyım ses sistemlerine Smile 

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 13:08
Kardeşim parana göre malzeme var.Tahmini normal bir düzey teyp+hoparlörler 400 TL civarını bulur.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 14:22
Orjinalini yazan: Cmoss06 Cmoss06 Yazdı:

Aracındaki teyp kalitesiz bir teyp degil,kolonlar yetersiz senin ön ve arkalara kompenant hoparlör seti al degişimi görürsün.Pıoneer teyp daha kaliteli ses vermeye yaramaz sadece çıkışları güçlü oldugu için yüksek ses alırsın.Bence teyp almadan hoparlörleri degiştir,tatmin olmazsan teyp degiştirLOL

Orjinal teybi RD3 sanırsam ve çıkışları 40w bile değil.
Kendi aracım için konuşuyorum;
Fabrika çıkışı RD3 cd çalar vardı. Önlerde normal coax. vardı 165mmlik. Markası fln yazmıyor.
Öncelikli ön hoparlörü değiştirdim. Pioneer tek yollu 16cm ile. Ses biarz değişti.Arka kapılarad tesisat olmadığı için Mdf pandizot yaptırdım ve Pİoneer oval koydurttum. Sesi yükseltince boğma olmaya başladı.
Pioneer deh-2300UB aldım ve direk değiştirdim kablo v.s sorun olmuyor kendim yaptım. Sesteki değişim cidden tatminkardı.

Şimdi Deh 9350 kullanıyorum xetec 5 kanal anfim var önlerde anfiden kicker ds 650.2 besliyorum arka pandizotu teypten ve jbl 1100lük bass var inanın araba yerinde durmuyor. Yine herşeyini kendim yaptım tesisatında.

Teyp değişimi bişiler değiştirecektir. Ama hoparlör değiştirilip imkana göre de anfi kullanılırsa o zaman tadından yenmiyor. Ben ses seviyesi 62ye kadar çıkmasına rağmen 30larda arabanın içinde duramıyorum 50lerde bile çok net tiz ses alınıyor.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 14:37
Konuyu okumadın galiba yüksek performans sesinden bahsetmemiş

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 15:11

Konuyu okumadın galiba yüksek performans sesinden bahsetmemiş

Ben de değişimlerimi belirttim.

Pioneer, Alpine,Sony,Clarion üretimi alt seviye bile olsa bir teyp ile değişim muhakkak fark yaratıyor. Hoparlörler çok eski değilse kalabilir.

Kumanda koluda bu marka cihazların Wired remote girişi olanlarına uyarlanabiliyor.

RD3 teyple ses 25/32 den sonra bozuluyor halbuki pioneer da 45/62 de bile bu sesin nerdeyse 1.5 katını alıyorsunuz ve bozukluk yok. 45in üstüne çıkarsanız ve eq ayarlı değilse illaki ses baş ağrıtıyor.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 15:32
Dogru soyluyosun tabi zaten pıoneerle clarıon farklı biri 4x50 digeri 4x15 fark bu olmalı Rd3 lerde max ses seviyesi 30 pıoneerde ıkı hatta üç katı peugeot lardaki hp ler koni olarak iyi ama mıknatıs zayıf mid ve tiz seslerinin harıka suruyor fakat bass lar cok kotu.

Bu arada setin anlattıgına göre güzelmiş güle güle kullanClapAraç 206+ galiba Allah kaza bela vermesin.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 15:46

Alıntı Dogru soyluyosun tabi zaten pıoneerle clarıon farklı biri 4x50 digeri 4x15 fark bu olmalı Rd3 lerde max ses seviyesi 30 pıoneerde ıkı hatta üç katı peugeot lardaki hp ler koni olarak iyi ama mıknatıs zayıf mid ve tiz seslerinin harıka suruyor fakat bass lar cok kotu.

Araçtan çıkardığım hp dediğiniz gibi yüksek frekanslarda sesi iyi veriyordu. Pioneer bassları biraz daha hissetirdi. Ovaller zaten arkayı oynatıyordu. Ama işte insan oğlu yetinmeyi bilmiyor LOL

Alıntı

Bu arada setin anlattıgına göre güzelmiş güle güle kullanClapAraç 206+ galiba Allah kaza bela vermesin.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah cümlemize kaza bela vermesin.Ele emeği göz nuru ses sistemim var. Parçaları aldım bütün tesisatı kendim çektim. yakın zamanda yalıtım işine de gireceğim. Okul ve iş den zaman kalırsa arabamla ilgileniyorum.

Aralıklarla ankara da pejocu arkadaşlarla toplanıyoruz. Sizi de görmek isteriz.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 15:46
ben ce orjinal teyibi degiştirme çünkü aracı bilgisayara bagladıgında iletişimi orjinal tejibin üzerinden kuruyor bi orjinal cd çalar al onu tak yada o teype ayarlanmış kart usb okuyucular var onlardan al ben öyle yaptım fakat onlardada ses çok güzel olmuyor

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 15:56
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

ben ce orjinal teyibi degiştirme çünkü aracı bilgisayara bagladıgında iletişimi orjinal tejibin üzerinden kuruyor bi orjinal cd çalar al onu tak yada o teype ayarlanmış kart usb okuyucular var onlardan al ben öyle yaptım fakat onlardada ses çok güzel olmuyor

Bu olay her araç için geçerli mi ?

Çevremde orjinal teybi kullanan 307 sahibi yok çünkü serviste de sorun olmadı henüz.

Sadece 407lerde bütün sistem teybe de bağlı olduğu için teyp değişmedi ona da torpido gözüne teybi monte ettik gayet stabil kullanıyor.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 15:58
Kısmetse İnşallahLOL

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 16:11
Ben sır gogusteki gorunum bozulmasın dıye cd player kullanıyom orgınal rd 3Cry

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 16:58

Ben sır gogusteki gorunum bozulmasın dıye cd player kullanıyom orgınal rd 3Cry

Ben de tek satır vardı o varken sistemi değiştirmiştim. Sonra 3 satır taktım ekran boştu. Bir ara orjinal teybi taktım orta ekran şenlendi baya da hoşuma gitti ama işte ses kalitesi olmuyordu. Bir ara pioneerı bende torpido gözüne koymayı düşündüm ama sonra gerek yok dedim kaldı öyle ekranda biraz bişi görecem diye o kadr uğraşa değmez . Önemli olan derece ve yol bilgisayarını görmek onlarıda görüyorum yetiyor.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 17:02

Tek satırken aynen bende takmıyodum ama 3 satır takınca taktım geri takdım dedıgın gıbı ekran şenleniyo valla ama bir şeyler yapmak lazımUnhappy

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 17:05
orjinal teyibe hani kaset taksam belki gerçekten de tam istediğim randımanı alabilirm=) ama kaset adaptörü aldım onu takıyorum ucundaki aparatı da mp3 playera takıyorum gelen müzik dinlenecek gibi değil tamam radyoda istediğim kaliteyi alabiliyorum, ama diyosanız ki serviste orjinal üzerinden bağlantı kuruluyor kafam karıştı peki ya servise götürmeden önce bilgisayara bağlatmadan önce orjinal teybi taksam diğer zamanlar da sonradan aldığım teybi kullansam ? gerçekten yabancıyım bu araba işine =)

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 17:15
Bildigim kadarıyla orjinal park sensörlüler teyp'baglı bir sistem büyük ihtimal bazı veri geçişleri teyp üzerinden olabilir ama emin degilim bilen arkadaşlara sormak lazımUnhappy

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 17:19
Orjinalini yazan: ScHerZo ScHerZo Yazdı:

Bu olay her araç için geçerli mi ?

Çevremde orjinal teybi kullanan 307 sahibi yok çünkü serviste de sorun olmadı henüz.

Sadece 407lerde bütün sistem teybe de bağlı olduğu için teyp değişmedi ona da torpido gözüne teybi monte ettik gayet stabil kullanıyor.
ustam bu konuda bayagı bişeler anlatmıştı teknik terimle anladıgım sadece orjinal olması gerekiyormuş

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 17:38

]ustam bu konuda bayagı bişeler anlatmıştı teknik terimle anladıgım sadece orjinal olması gerekiyormuş

Aracımda şuan kullandığım teyp kontağa bağlı. Aracı stop edince kapanmıyor ben arabadan iniyorum kitliyorum teyp 50sn sonra kapanıyor. İçerden isterseniz açarsınız ama 20-25dk dinlersiniz sonra kapanır ve hiç açılmaz arabayı çalıştırana kadar. Geri araca gelip kilidi açınca teyp kaldığı yerden çalışmaya başlıyor ve kapıyı açmazsam 1dk içinde kapanıyor kapıyı açarsam açılıyor.

PP2000 ile bir usta orjinal teybi sistemden kapattı ben her ne kadar yok desemde. Sonra teyp sapıttı. Orta ekran hiç kapanmaz oldu. ne kitleyince kapanıyor ne de marşı södürünce. Teypte kendiliğinden kapanmaz oldu . Nitekim 2-3 gün yatınca orta ekran aküyü zayıflatmış ve araba zor çalıştı. Çalışınca göstergeler hata verdi. Işıkların hepsi yanıyor göstergeler hareket etmiyor km sayacı ----- görünüyor ve stop yazısı yanıp sönüyordu. Ustayı aradım getir bakalım dedi. Gittim araba ile (çalışmasında sorun yoktu akü eski haline gelmişti) Baktı sigortaları fln kontrol etti. PP2000 ile hataları düzeltti olmadı. En son beyni güncellledi öyle açıldı. Sonra dokundurtmadım Smile

Herşey Cruise Control yaptırabilmek için di Big smile o da olmadı bir türlü Cry

307lerin Xt modellerinde Park sensörü teyple alakalı diye duyum aldım ve bu yüzden sesten veya park sensöründen feragat edenler gördüm. Yüksek donanımlılarda durum farklı olabiliyor.

Kaset kısmına takılan abuksabuk çevirici kesinlikle kullanılmayacak bişi. Onun yerine FM transmitter daha iyi olur.

Canbus lı araçlarda böyle sorunlar çıkabiliyor LOL vanbusun gözünü seviyim sade ve sorunsuz

Bu tip araçlara torpidoya hat çekilip teyp bağlanması daha kullanışlı olabilir. Çünkü isterseniz aracın kumanda kolunu isterseniz teypin yanında (veriliyorsa) verilen kumanda ile kullanabilirsiniz.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 10:58
peki şöyle bir şey yapsam orjinal teybin altında bir teyp girecek kadar bir boş yer daha var orası boş bir şekilde duruyor aldıgıım pioneer teybi oraya yerleştirsem torpidoya yerleştirmek yerine?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net