Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

150.000 üzeri olup da şanzıman sorunu olmayan 307?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21654
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 10:14
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 150.000 üzeri olup da şanzıman sorunu olmayan 307?
Mesajı Yazan: kuantum
Konu: 150.000 üzeri olup da şanzıman sorunu olmayan 307?
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 15:59
Başlıktaki karakter sınırlandırması yüzünden sorumu eksik sorabildim. Sorum şu, 150.000 km ve üzeri bir pejosu olup da şanzımanı (otomatik şanzıman) hata vermeyen, revize görmeyen, sıkıntısı olmayan araç sahibi birileri var mı? bu şanzımanın ömrünün 100.000 km civarı olduğu, sonrasında revize edilmesi gerektiği söyleniyor da. merak ettim 150.000 km'yi görüp de revize istemeyen araçlar da var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 16:57
Vardır ama ne şartlarda nasıl kullanılmasına baglıdır.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesajı Yazan: altantezcan
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 22:39
benin aracım 135 bin km de şu ana kadar rutin bakımlar haricinde motorda hiç sıkıntı çıkarmadı olması gereken değişmesi gereken zamanında yapıldı o nedenle motoru sapasağlam ufak tefek sorunları oluyor tabiki ama bunlar basit şeyler muhtemelen ordan burdan dutdunuz pejolar 150 binden sonra çöptür diye inanamayın iyi kullanılan her araba hakkını verir sahibine ama hor kullanılan volvo bile patlar bu böyledir eski aracım vw golf idi 200 bindeydi motordo bi sürü sıkıntısı vardı çünkü hem ben hem de benden önceki sahibi aracı çok hor kullanmıştı ve araç 240 binde şu anda sattığım adam motor yaptırdı diye biliyorum oysaki vw grubu için en sağlam araçlardan biri denir bilirsiniz kısacası düzgün kullanırsanız hiç bir araç sahibine olmadık arızalar çıkarmaz

-------------
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003

! Kara Kedi !

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 22:42
dostum arkadaşımın aracı 168 binde 307 otomatik biraz titiz kullanıcı ve otomatik şanzımanı kullanmasını bilen biri kullanıcıdan kullanıcıya fark vardır geçen bi test sürüşü yaptım araç gerçekten yağ gibi süzülüyor şanzıman hatasız denecek kadar ses vuruntu kırıntı takıntı yoktu şu bir gerçek aracınızın bakımı ve kullanış şekli gerçekten çok önemli.

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 22:47
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

dostum arkadaşımın aracı 168 binde 307 otomatik biraz titiz kullanıcı ve otomatik şanzımanı kullanmasını bilen biri kullanıcıdan kullanıcıya fark vardır geçen bi test sürüşü yaptım araç gerçekten yağ gibi süzülüyor şanzıman hatasız denecek kadar ses vuruntu kırıntı takıntı yoktu şu bir gerçek aracınızın bakımı ve kullanış şekli gerçekten çok önemli.
aynen katılıyorum Thumbs Up otomatik araçları nazik kullanmak lazım sert kullanırsan hemen arıza çıkarıyo bil hassa peugeotları daha'da nazik kullanmak lazım.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 09:18
şimdiki aracım 150.350  km 307 cc  eski aracım 307 xt triptornik 190.000 e dayanmıştı..  çok konforluydu vites geçişleri filan sorunsuz yağ gibiydi.. sadece automatic gear fault hatası veriyordu bazen oda nadir zorladığım zamanlar istop edince zaten hata siliniyordu buda tüm otomatik pejolarda olağan bişeyler.. çok rahatsız olunursa 500 liraya çift sendolid vanalar değiştirilebilir.. ben şahsen çok memnundum ama manuel vites spor kullanıma daha uygun olduğu için bu aracımda manuel tercih ettim.. bence pejonun çok başarılı uzunömürlü bi şanzumanı zaten porsche sistem filan diyegeçiyor sorunsuz sadece sendolidler pejonun üretimi olması lazım onada artık katlanmak gerek :)

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 14:26
Ben de sizin gibi düşünüyorum, kullanım şekli önemli. Ben aracımı çok sakin ve titiz kullanıyorum. Fakat 54.000km'de aldığımda vites geçişlerinde hafif vuruntu ve şanzımandan gelen çok hafif bir ses vardı. Aracım şu an 68.000 km'de. Madem şanzıman uzun süre idare edebiliyor, biraz masraf edip aracımın sıkıntılarını gidereyim. Ve 130-140 bin km ye kadar falan kullanayım. Aracımı seviyorum. 10.000 TL fazla para verip alacağım arabalar bile içime sinmezken belki 1.000 tl masraf edip bu aracı kullanmak hem ekonomik hem de duygusal yönden daha mantıklı geliyor bana..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net