Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 ÇALIŞMIYOR ACİL YARDIM

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21615
Tarih: 10 Haziran 2025 Saat 06:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 ÇALIŞMIYOR ACİL YARDIM
Mesajı Yazan: SMMMCIHAN
Konu: 206 ÇALIŞMIYOR ACİL YARDIM
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2012 Saat 18:59
2000 MODEL 206 OTOMATİK VİTES ARACIM VAR. ARAÇ İLK ÇALIŞMADA ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYOR VE SONRA PARK EDİNCE TEKRAR MARJA BASIYORUM HİÇ SES YOK YANİ ÇALIŞMIYOR. DARBE SENSÖRÜNE BASIYORUM YİNE ÇALIŞMIYOR. YAKLAŞIK 10-12 SAAT SONRA TEKRAR BASIYORUM VE ÇALIYOR. AMA STOP EDİİNCE AYNI SORUN. KİMİSİ BEYİN DEDŞ KİMİSİ ATEŞLEME DEDİ, DARBE SENSÖRÜ DEDİLER VE KAFAM DURDU ARTIK ARABADAN İYİCE SOĞUDUM ŞUAN ÇALIŞMIYOR 2 GÜNDÜR. LÜTFEN BAŞINA BÖYLE BİR DURUM GELEN VARSA NE YAPTI NASIL HALLETTİ LÜTFEN YARDIMCI OLUN YOKSA BENZİN DÖKÜP YAKACAĞIM ARTIK BU ARABAYI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2012 Saat 19:44
öncelikle hoşgeldiniz ailemize.. büyük harf kullanmayınız forum kurallarına aykırı bir hareket bilginize.. kendinizi de üyelerimizi tanıyalım bölümünde tanıtırsanız seviniriz.. geçmiş olsun.. araçla ilgili olarak ise bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.. tekrar geçmiş olsun..

Mesajı Yazan: ES-41
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2012 Saat 23:53

Sorunu biraz açarmısın? arıza nasıl oluyor ateşleme var almıyormu yoksa hiç ses soluk yokmu?

Mesajı Yazan: aslan7333
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2012 Saat 01:53
Bence de çalışmama sebebini tam tesbit edin,yani o anda ateşlememi yapmıyor,yakıtmı gelmiyor?Bir motorun çalışmaması için hava-yakıt ve ateşleme üçlüsünden birinin eksik olması gerekir.

Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2012 Saat 13:56
MARJ BASIYOR AMA MOTOR ÖALIŞMIYOR. KİMİ USTA ATEŞLEME VE BENZİN POMPASININ ELEKTRİĞİNİ KESMİŞ DİYOR, KİMİSİ DARBE SENSÖRÜ TAKILI KALMIŞ DİYOR. DARBE SENSÖRÜNE DE BASTIM RESETLEDİM GENE ÇALIŞMADI. MARŞ BSMASINDA HERHANGİ BİR PROBLEM YOK ARACIN. ÖNCEDEN İLK BASMAMDA ÇALIŞIR BİR YERE PAR ETTİKTEN SONRA  çalışmazdı. 3-4 saat sonra tekrar bastığımda çalışırdı. Şİmdi marş basıyor ama 3 gündür araç çalışmıyor

Mesajı Yazan: okankrgz
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2012 Saat 15:21
1. benzin pompanız yarım marş yaptığınızda "vınn" sesi vererek açıyor mu?
2. pompanızda sorun yoksa sıcaklık müşürünüze baktırın, müşür bozuksa ne kadarda uğrassanız araba çalışmaz ki şu şekilde olur. 
müşür bozulunca aracınızın motor sıcaklığını en üst seviyede algılar, beyne bunu iletir ve beyinde motoru korumaya alır çalışmamasını sağlayarak... 106 gti da bizzat başımıza geldi.

-------------
Koceli/İZMİT

1982

Mesajı Yazan: aslan7333
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2012 Saat 21:57
Orjinalini yazan: okankrgz okankrgz Yazdı:

1. benzin pompanız yarım marş yaptığınızda "vınn" sesi vererek açıyor mu?
2. pompanızda sorun yoksa sıcaklık müşürünüze baktırın, müşür bozuksa ne kadarda uğrassanız araba çalışmaz ki şu şekilde olur. 
müşür bozulunca aracınızın motor sıcaklığını en üst seviyede algılar, beyne bunu iletir ve beyinde motoru korumaya alır çalışmamasını sağlayarak... 106 gti da bizzat başımıza geldi.

+1 aynen katılıyorum.Hararet müşürü tehlike sınırı okuyorsa motoru korumaya alır.

Mesajı Yazan: scorpions_64
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 18:09
yaklaşık 2 ay önce benim 206 gti de böyle bi sorun başladı, öncelikle hararet ibresi anlık yükselip alçaldı bunu 2-3 sefer yaptı ve normale döndü ibre sonrasında aracım çalıştı, o gün akşamında aracımı stop ettim ve 15 dk. süre zarfında aracıma tekrar bindiğimde kesinlikle çalışmadı o gün bugündür yatıyor aracım o kadar konu açtım ilgilenen yada böyle arıza başına gelen arkadaş olmamış. formda 1 kişi var arıza başına gelen onuda guest (müsafir) olduğundan ulaşamadım zaten.bu arkadaş ta aracın tüm sensörlerini değiştirdiğini, enjektör ve bsi beynini değiştirdiğini ama sorun çözümlediğini yazmış ki mutlaka çözmüştür olayı ama arıza nerde? o kadar pegeout servisini falan aradım hepsi fısss. hararet müşürü değişti, tüm sigortalar elektrik aksamı kontrol edildi(hatta şu anda aracım oto elektrikçisinde) çözüm bulunamadı. işin entresan tarafı araç bilgisayarada bağlanmıyor ama benim kendi obd cihazımla bağladığım zaman p0711 hatası veriyor bu hata danda araba çalışmamazlık yapmaz diyor ustalar. bilmiyorum ne yapacaz.

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 18:15
Yedek anahtarınız varmı ? onunla deneyin.. bence sorununuz immobilizer 

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2012 Saat 16:06
aracımın ilk kontağı açtığımda benzin pompasına elektrik vermiyor. ama 1 gün gibi bekledikten sonra kontağı açar açmaz elektirik benzin pompasına geliyor ve vınnnn diye bir ses duyuluyor akabind araba çalışıyor. biraz çalışıp durdurunca tekrar bas benzin pompasında elektirk olmuyor marj basıyor ama araba çalışmıyor.

Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2012 Saat 18:21
Orjinalini yazan: SMMMCIHAN SMMMCIHAN Yazdı:

aracımın ilk kontağı açtığımda benzin pompasına elektrik vermiyor. ama 1 gün gibi bekledikten sonra kontağı açar açmaz elektirik benzin pompasına geliyor ve vınnnn diye bir ses duyuluyor akabind araba çalışıyor. biraz çalışıp durdurunca tekrar bas benzin pompasında elektirk olmuyor marj basıyor ama araba çalışmıyor.
evet dostum aynı sorun bende de var. ama benim hiç benzin pompası ve ateşleme çalışmıyor. daha önce de belirttiğim gibi hararet ibresi anlık yükselip düştü...

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2012 Saat 21:17
sevgili arkadaşım benim hararetle ilgili bir problemim olduğunu sanmıyorum, çünkü aracı eşim kullanıyor ama çok iyi bir elektrikçim var sorunun  immobilizer olduğunu söyledi bakalım ilk olarak onunla başladık bugün  inş. uğraştırmaz

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2012 Saat 00:09
Akü kutup başlarını söküp resetleme denediniz mi ? Denediyseniz Benzin borularında çatlama (mikro) olabilir bu da basınç kaybına sebep olur. Ayrıca Benzin pompası elektrik devrelerini kontrol ettirin. Elektrik gelmiyorsa BSİ resetlemesi iş görebilir. Ayrıca uç bir durum ama Triger setini kontrol ettirin.
Avans ayarları bozulmuş veya sente atlamış olabilir

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2012 Saat 17:59
kardeş bizim sorun beyinden çıktı. beyin tamiri için arkadaşlar geldi şehir dışından, kendi getirdikleri beyine program girip çalıştırdılar benim aracı. şimdi aracın kendi beyinle uğraşıyorlar bakalım ne olacak hayırlısı...

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesaj Tarihi: 29 Şubat 2012 Saat 11:56
beyinle ilgili bir problem varsa çıkma beyin bulabilirmiyiz ve bulduğumuz beyin araca uyum sağlar mı? bunubilmiyorum

Mesaj Tarihi: 29 Şubat 2012 Saat 12:37
Orjinalini yazan: SMMMCIHAN SMMMCIHAN Yazdı:

beyinle ilgili bir problem varsa çıkma beyin bulabilirmiyiz ve bulduğumuz beyin araca uyum sağlar mı? bunubilmiyorum
çıkma beyin bulman önemli değil, her aracın versiyonu değişebiliyo aynı versiyondan bulman önemli ki çıkma beyin bulduktan sonra bu imbolizeri tekrar programlaman gerekiyor.

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesajı Yazan: y4vuz
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2017 Saat 19:59
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama bu sorun şu anda benim arabamda da var

Mesajı Yazan: Slymnulusoy
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2017 Saat 15:04
Merhabalar öncelikle konu aynı ama sıkıntı farklı aracım 2002 206 gti araç marş basıyor akü sağlam benzinde kokuyor ama araç çalışmıyor. Önce beyne bağlanıp immobilizer hatası veriyordu pass programı attık olmadı beyni değiştirdik gene olmadı şimdide beyne bağlanmıyor. Araç çalışmadığı zaman biraz yerinden kımıldatıp tekrar marşa bastığınızsa çalışıyor sıkıntı nedir yardımcı olabilecek birileri var mı ? Şİmdiden teşekkür ederim

Mesajı Yazan: 206gs
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2017 Saat 00:10
kardesim ayni sorun benim arabada var arac da atesleme yok aku saglam elektrik var ama araba calimsyr sorun cuzulmu senin

Mesajı Yazan: umut1001
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2018 Saat 16:22
Slm.Benim 2008 model peugeot 206 benzinli otomatik aracim sabah sogukken yokuşta kar lambaları yaniyor.10dk gidip isininca arac yokus cikabiliyor.Vuruntu olmamasi icin isinmasi gerekiyor.Arac 140binde.Maslak paris otoda selenoid valf değişimi sordum degisiriz ama yetmeyebilir revizyon ister dedi.Yag değerlerini ölçtü şanzimanin.Yeterli dedi.Gecen araci calistirdim.Biraz isitip vitese gecirdik tak dedi istop etti 1 haftadır calistiramadim.Ne yapmalıyım.
Daha önce de birkaç kere arabayı çalıştıramadım, marş basıyordu ama araba çalışmıyordu  fakat kendi kendine düzelmişti.Şu an çalışmıyor.Aracı çekiciye vermekten başka çare yok mu?

Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2018 Saat 16:26
Acaba benzin pompasına giden elektriği mi kesti beyin ne yaptı?Araç kendini korumaya mı aldı acaba.Bunu reset filan atarak düzeltemez miyim?Akü başlarını söküp 12saat beklesem taksam düzelir mi?

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2018 Saat 00:17
Arkadaşlar bu videodaki son ses neden gelebilir? 
https://www.youtube.com/watch?v=6dCkosCY6ok&feature=youtu.be" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=6dCkosCY6ok&feature=youtu.be

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2018 Saat 09:22
Orjinalini yazan: umut1001 umut1001 Yazdı:

Arkadaşlar bu videodaki son ses neden gelebilir? 
https://www.youtube.com/watch?v=6dCkosCY6ok&feature=youtu.be" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=6dCkosCY6ok&feature=youtu.be

o ses gaz kelebeğinden geliyor hocam sanırım arızalı eğer hava geçeşi sağlamazsa araç çalışmayacaktır. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2018 Saat 01:21
Slm.Tavsiyeniz için teşekkürler.Balata spreyi ile Boğaz kelebeği yapsam kalibrasyon gerekir mi?

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2018 Saat 20:04
boğaz kelebeğini temizledim fakat yine çalışmadı.

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2018 Saat 21:07

boğaz kelebeğini temizledim fakat yine çalışmadı.
Hocam o ses  gelebilir normalde ama senin araçta  sanki elektriksel sorun var. Bazen sigorta atarsa marş  basar ama çalışmaz. sen bütün sigortaları kontrol ettir. Içerde  direksiyonun altında sigortalar var. Birde  Motor bölümünün orda sigortalar var. Hem ona bak hemde motordaki  sigorta kutusunu tırnaklarindan  kurtarıp yukarı kaldır sigortaların arka tarafında maxi yani büyük sigortalar var onlara da bak.

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2018 Saat 22:52
Slm.Motorun oradaki sigortalara multimetre ile baktım sağlam.Maksi sigorta nedir bilmiyorum.Baktığım sigortalar ufak renkli olanlardı hepsine baktım onların.
Direksiyonun oradakilere bakmadım.Onlara da bakarım yarın.Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2018 Saat 00:31

Slm.Motorun oradaki sigortalara multimetre ile baktım sağlam.Maksi sigorta nedir bilmiyorum.Baktığım sigortalar ufak renkli olanlardı hepsine baktım onların.
Direksiyonun oradakilere bakmadım.Onlara da bakarım yarın.Teşekkürler.
Maxi sigortalar motordaki sigorta kutusunun altında. Motor sigorta tablasını komple kaldırırsan alt tarafına takıldıklarını görürsün.

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2018 Saat 19:33
slm.Maxi sigortalara baktım bir sorun görülmüyor.
https://ibb.co/fu157f" rel="nofollow - https://ibb.co/fu157f
Sigortadan olduğunu düşünmüyorum çünkü bir hafta kadar daha önce aynı şekilde çalışmıyordu,ertesi gün çalıştı.Yani bir çalışıyor bir çalışmıyordu.Ama şimdi hiç çalışmıyor.

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2018 Saat 20:12

slm.Maxi sigortalara baktım bir sorun görülmüyor.
https://ibb.co/fu157f" rel="nofollow - https://ibb.co/fu157f
Sigortadan olduğunu düşünmüyorum çünkü bir hafta kadar daha önce aynı şekilde çalışmıyordu,ertesi gün çalıştı.Yani bir çalışıyor bir çalışmıyordu.Ama şimdi hiç çalışmıyor.
Hocam sigortadan eminseniz. Geriye aklıma gelenleri yazayım.
1. kontağı açın arka koltuğu kaldırın yuvarlak kapağı çıkartın.  Benzin pompasından ses geliyor mu dinleyin.
Ses gelmezse pompa ihtimali vardır.
2. Krank sensöründe arıza varsa bu şekilde olabiliyor. Otomatik vites olmasa, viteste iken biraz hareket ettirip öyle marşa basın diyeceğim ama araba otomatik.  
3. Yedek anahtar varsa onunla çalıştırmayı  deneyin. 

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2018 Saat 22:09
Hocam krank sensörü geçen sene bizi çok uğraştırdı bulana kadar,çünkü bilgisayarda belli olmuyordu bozulduğu.Soğukken güzel çalışıyordu ama araba ısınınca gaz kesme yapıyordu.1 sene olmadı değiştireli(delphi marka aldım).Sanırım o bozulmamıştır ama belli de olmaz yani.Ateşleme bobinlerini de değiştirdim 1 sene önce.Bujiler de değişti 10000km olmadı.
Araç eco mode a geçti.anahtar yarım marşta iken kapıyı açınca alarm gelmiyor.Eco modda iken de kapıyı açınca uyarı sesi gelmeli midir?Deneyen var mı?
Anahtarı da geçen sene ufak yeğenim peteğin arkasına atmış gidip yenisini yaptırdıktan sonra bulduk.Yani anahtar yeni(eski anahtarın kodu değiştiği için çalıştırmıyor zaten.Yedeğini de yaptırmadım malesef).İmmobilizer sorunu olmaz diye düşünüyorum.
Eco mode da iken de benzin pompasından ses gelir mi?Normalde araba yarım kontakta iken vızz diye sesler geliyordu,şimdi hiç bir ses gelmiyor.
Valla bu gidişle usta olup altın bilezik takacaksın koluna diyorlar,arabaların herşeyini öğretti sağolsun 206 :)

Mesajı Yazan: OguzhanKucuk61
Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2018 Saat 01:06
immobilizer sorununu da bir değerlendirmekte fayda var. Sonuçta anahtarı açıp bakabilirsiniz.

-------------
https://hizliresim.com/zjMbaB" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2018 Saat 01:47
slm.cevabınız için teşekkürler.Anahtardaki immobilizer çipi pil ile mi çalışıyor?Pek bilmiyorum bu immobilizer işini.Arabadan enerji alıyor diye biliyordum.Pili değiştirsem sorun çözülür mü?Tşk

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2018 Saat 02:17

slm.cevabınız için teşekkürler.Anahtardaki immobilizer çipi pil ile mi çalışıyor?Pek bilmiyorum bu immobilizer işini.Arabadan enerji alıyor diye biliyordum.Pili değiştirsem sorun çözülür mü?Tşk

anahtar içindeki pil kumanda için. yani aracı kilitleyip açmak için. pilin immoya bir etkisi olmadığını biliyorum. benim demek istediğim, immobilizer anahtar içindeki yuvasından çıktıysa, araç immoyu okuyamaz ve çalışmaz. anahtarı düşürdüğümde bahsettiğim olay başıma geldiği için bakmakta fayda var diyorum. bende aküden mi acaba diye dert edip, şans eseri yedek anahtarla deneyerek çözmüştüm. umarım sorununuz çözülür kolay gelsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2018 Saat 22:31
Slm.Anahtarı açtım.Karta bastırdığımda hareketli olduğunu gördüm.Yani aşağı yukarı hareket edebiliyor bir miktar.taş gibi sabit değil.

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2018 Saat 22:44
Yuvasındaysa çalışması gerekir. O halde immo seçeceğini eleyebilirsiniz.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2018 Saat 15:57
Slm.Çinden getirdiğim hata cihazını takıp  torque programı ile hatalarına baktım.Şu hataları aldım.
P0123
U1313
P1167
Sanırım gerçek sorun listelenmedi.Yine büyük ihtimalle krank sensörüne yağ bulaştı veya bozuldu.Lanet krank sensörü.
Boğaz kelebeğini kendim temizledim.Bir kalibrasyon gerekir mi?Nasıl yapılır?Tşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net