Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 406 Coupe Otomatik Vites Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21603
Tarih: 28 Kasım 2024 Saat 06:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 406 Coupe Otomatik Vites Sorunu
Mesajı Yazan: selenge
Konu: Peugeot 406 Coupe Otomatik Vites Sorunu
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2012 Saat 00:13
Arkadaşlar bugün sabah arabamı çalıştırdığımda D ye takıp ilerlemek istediğimde aracım hareket etmedi,karda patinaj yaptığını zannedim komşuların yardımıyla kar zeminden sıyrılıp düze çıktığımda arabam düzenli bir şekilde gaz yemedi. Gazı verdiğimde devir saati normal seyrinde yükselirken araba çok yavaş hareket etti. yokuş sayılamayacak bir rampada araba kaldı gazı yemiyor. Stop edip tekrar çalıştırıyorum ilk başta bi sorun yok gayet iyi sonrasında devir yükselttiğimde aniden bir boşlama oluyor araba verdiğim gazı yemiyor gitmiyor. Sorun ne olabilir... Bunu arada bir yapardı ama hiç böyle olmadı stop edip çalıştırdığımda normale binerdi ama bu sefer çok farklı ne yapmalıyım,canımı sıkıyor bu durum.

-------------
Peugeot 406 Coupe

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2012 Saat 05:16
Orjinalini yazan: selenge selenge Yazdı:

Arkadaşlar bugün sabah arabamı çalıştırdığımda D ye takıp ilerlemek istediğimde aracım hareket etmedi,karda patinaj yaptığını zannedim komşuların yardımıyla kar zeminden sıyrılıp düze çıktığımda arabam düzenli bir şekilde gaz yemedi. Gazı verdiğimde devir saati normal seyrinde yükselirken araba çok yavaş hareket etti. yokuş sayılamayacak bir rampada araba kaldı gazı yemiyor. Stop edip tekrar çalıştırıyorum ilk başta bi sorun yok gayet iyi sonrasında devir yükselttiğimde aniden bir boşlama oluyor araba verdiğim gazı yemiyor gitmiyor. Sorun ne olabilir... Bunu arada bir yapardı ama hiç böyle olmadı stop edip çalıştırdığımda normale binerdi ama bu sefer çok farklı ne yapmalıyım,canımı sıkıyor bu durum.

Bu sorunu bir an once yaptirmazsaniz ve oylece kullanirsaniz sanzimaninizdan olabilirsiniz. Bu sorunun bir kac nedeni olabilir ama en belirgin iki tanesi:
1. Dusuk sanziman yagi seviyesi,
2. Tork konvertorun islevini yitirmesi.

Gecmis olsun.

Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2012 Saat 17:37
Tork konvertoru işlevini yitirmesi dediğiniz seyden olabilir. Çünkü sanziman yağını değiştirme işini yapali Çok olmadı 2 ay geçmedi daha. O dediğiniz şey çok zahmeti bişeymı ne demek biraz aciklarmisiniz .

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesajı Yazan: yigiteroglu
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2012 Saat 20:04
Öncelikle geçmiş olsun. Enjektörler tıkanmış olabilir. Aracınız dizel ise mazot filtresini benzinli ise benzin filtresini mutlaka temizlettirin. Tabi bunun yanında enjektör temizliğide şart. Yakıtı tamamen kullandıktan sonra yakıt alıyorsanız depodaki pislikler enjektörleri tikamis olabileceği gibi pis yakıttanda kaynaklanabilir. Bunlar benim tahminlerim. Tekrar geçmiş olsun

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 01:48
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: selenge selenge Yazdı:

Bu sorunu bir an once yaptirmazsaniz ve oylece kullanirsaniz sanzimaninizdan olabilirsiniz. Bu sorunun bir kac nedeni olabilir ama en belirgin iki tanesi:
1. Dusuk sanziman yagi seviyesi,
2. Tork konvertorun islevini yitirmesi.

Gecmis olsun.

ustanın dediğini söylüyorum.. öncelikle yağ eksiğini tamamladık ama herhangi bi değişiklik olmadı, bi tanesi dediki içinde mantarlar varmı onlar ilevini yitirmiştir onlar değişecek selenoidler falan değişecek dedi minimum içini açtığımızda 800-1200 arası bi masrafın olur dedi,bi tanesi şansıman kiitlemiştir en az 2500-3500 arası çıkar dedi ki bu dediği bana pek mantıklı gelmedi şanzıman kitlenmiş olsa ne bilim arabanın hiç yürümemesi lazım yada ses çıkarması lazım..Forumda Şahin Peugeot tan bi arkadaşla tlf da konuştum saolsun beni dinledi. Vuruntu varsa arabanda ben araba ilk başta yürüyorsa eğer şansıman kutusunun hemen altındaki elektronik valfler var onlar arızalanmıştır büyük ihtimallede onları değiştirdiğinde sorun çözülür dedi,bu bana mantıklı geldi,çünkü onlar arızalandığında vites geçisi olmaz araba boşlar dedi ne kadar doğru bilmiyorum.. Ya kafayı yiyecem arabayı sanayiye attım öle ustanın dükkanında duruyor,yakın çevrede yakını geç yakın illerde şanzıman tamiri yapan kimse yok,şanzımanı söküp biyerlere yollayacam ufak da bi malzeme değilki 5-10 lira kargo ücreti verip içinde sıyrılayım nerden baksan 150-200 tl sırf tek yön kargo tutar bi o kadar parayada gelse ohoo,arabayı sat gitsin.. Hep derdim arkadaşlara bazen onlar kullanırken dikkat et D de iken R te atma bak aha şuradan şanzımanı elimize verir araba derdim:) öle bişey olmadı ama sonuçta araba şanzımanı tuttu elime verdi nerden tutarsan tut hadi.. Bana yardım eden arkadaşa ne isterse yaparım :)) ister yaz ayında Maraş fıstık ezmesi ve maraş dondurması yollar serinlemesini,yada kışın Maraş biberi yollar ısınmasını sağlarım:) sorunu tekrar edeyim de anlaşılsın,arabayı çalıştırıp 15 -20 metre gittiğimde araç birden boşluyor gitmiyor,hani normal şanzıman araçlarda viteste iken debriyaja bastığında arabaya ne kadar gaz da versen gitmez ya,çünkü araba boşlamıştır,aynısının tıpkısı benim otomatik şanzımanımda çıktı,olay bu :) hadi bi yardım edin arkadaşlar lütfen

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 10:31
ya bu bahsettiğin şey bendede oluyo ama sadece hava sıcaklığı -10un altında kullandıgımda ve ılk calıstıgında hareket edıyorum gaz verıyorum ama anı hızlanma yapmıyo durdugumdada arac d den bosa cıkıyomus gıbı oluyo fakat bıraz kullanıp arac ısındıgında yada hava -10un ustunde oldugunda bu sorun olmuyo bende soguktan olduguna kanaat getırdım :)

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 18:01
Bugün de araba hiç gitmiyor hava sıfırın altında , ben anlamadım kafayı yiyecem. Bu seferde yağ degisikligine gidecez yarın dur bakalım nolacak. Ağlamak istiyorum o kadar, benim mavi coupem şimdi sanayi sitesinde yatıyor garibim

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 19:50
Bugün üçüncü gün bı arpa boyu yol almis değilim. Yağ degisimi yapıldı iki kez sıfır yağ koyup çıkardık. Bugün bir bilgisayara bağlayalım dedik motoru görüyor sanzimani görmüyor baglanamiyoruz. Artı araba bir miktar yürüyüşü vardı şimdi oda yok tertemiz oldu. Benim bu sorunuma yardım edebilecek basına böyle bı is gelen kimse yokmu. Bulunduğum yerde sanziman ustasıda yok arabayı yükleyip en yakın yere 350 km yol gitmem lazım çekici üstünde. Biriniz okuyun ya ;((

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 23:53
çok geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 00:14
saol kardeş Allah kimsenin başına vermesin,işten anlamayan ustaların arasındaki ben, belki forumun faydası olur bi yol gösterirler diyerekten deva arıyoruz :) yoksa arabayı yakacamm,bugün araştırdımda biri aracını yaktı diye 5 yıl hapis yatmışş öle saçmalıkmı olur diyodum ben de mal benim para benim  yargının nesine gerek benim arabam yakarımda kırarımda ..

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 00:17
Hala bı çözüm yolu bulamadım ;(    Arabayı bu haliyle satacam alan olursa

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesaj Tarihi: 01 Mart 2012 Saat 17:48
Thumbs Down  Disapprove  Cry  

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2012 Saat 18:45
Arabam yapildi arkadaslar, Adana da Seyhan Oto Sanziman' da Seyhan usta ve Halil Usta saolsun aracimin sanzimanini eski haline getirdiler. Sanzimanda balata adina hic bisey kalmamis hepsi simsiyah olmus, yagi degistirmeme ragmen onu bile yakmis. Tamir kiti iptal. Tribun yanmis kitlemis, o tamir edildi. Yagi degistirildi, elektronik valfler degisti, icinde balatalari tutan kelepceler varmis onlar degisti, yag filtresi degisti. Bunlarin toplami iscilik dahil 1560 TL ucret aldilar. Ama hakikaten cok.memnun kaldim, arabam sanki onceden hic gitmiyormus, performans artti, cekisi yokuslarda dusuyordu o tamamen ortadan kalkti, ve en onemlisi gazi sonuna kadar bastigimda bi alt vitese gecerken arabayi sarsan bir vuruntu vardi o da gitti. 20 gun aradan sonra arabama tekrar kavustum        Ustayi kesinlikle tavsiye ediyorum..

-------------
Peugeot 406 Coupe

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 11 Mart 2012 Saat 20:07
Hadi gecmis olsun Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net