Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gaz kesici taaatatatata Sesi. Yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21496
Tarih: 27 Ağustos 2025 Saat 05:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Gaz kesici taaatatatata Sesi. Yardım
Mesajı Yazan: bilmem26
Konu: Gaz kesici taaatatatata Sesi. Yardım
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 19:51

Cogu aracta gordugum gaz kesici olayı nasıl oluyor bellı bı devırden sonra tatatata dıye saydırıyor extra bi parça vs biseymı gerekıyor orjınalınde olması lazımmı arac 106 Yardım lutfen

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 20:05
Ha haa bende çok seviyorum o sesi ,  ama o kadar basmıyorum,  şu blow-off  olayı daha güzel ama benim merak ettiğim bu her vites de yapıyormu ?   Dün E-5 de yanımdan geçenn araç yaptı ama bayaa hızlıydı arkadaşa sordum her debriyaja bastıgında ses çıkarıyor diyor elektronik mi basınçlamı çalılıyor bilmiyorum .

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 20:07

blow off biraz arastırdım elektronklerı var 150-200 tl arası o sesı alabiliyorsunuz da benım derdım baska:) şu yuklendıgınde gaza wuuuhuuhuhuuu sesi egsozdanmıdır nedır vanalı var aracımda kapatıp denıyorum ckmıyor acıp denıyorum cıkmıyor nedır bunun olayıı 

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 20:17
Gaz kesme olayı zaten bişey takılmadan da var diye biliyorum aracın pedalına sonana kadar basın devir en sona geldiğinde zaten bahsettiğinzi olay oluyor yani bende oluyor :)

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 20:23
işte aracımda olmuyor 7000e 7.5 basıyorum yıne yok o sesde yok devir kesme de yok anlamadım gıttı :) varmı daha detaylı bilgi verebilicek

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 20:27
sizin söylediğiniz devir kesici sanırım devir saatinde bulunan ibre, kırmızı çizgiye gelmeden hemen önce motor kesiciye girer. Kısaca bulunduğun vitesin çevirebildiği devir limitidir. Bu limit motoru korumak için bulunur kesici devreye girmeden vites atmanız motorun ömrünü uzatır

Bu limit aracın motoruna göre değişir genelde olarak 1.6, 2.0 benzinli motorlarda 6 bin devirdir sınır

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 20:35
Benım aradıgım cogu aractan gelen belli bir devire geldıgınde cıkan ses 7 bın desemde gelmıyor o ses o yuzden 

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 20:45
araç lpg li mi benim bildiğim lpg de devir kesici iptal olur bence aracınızı fazla zorlamayın o sesi almak için motorun ömrünü kısaltır

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 21:16
lpg var ama benzınde kullanıyorum o sesı almak ıcın ıptal etsem gelırmı ses :))

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 22:28
benzine al gaza sonun kadar yuklen o sesi alirsin dikkat et yakinda motoruda eline alirsinBig smile

-------------

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 22:42
http://www.youtube.com/watch?v=zaKTZ1kBGZ0   demek istediniz bu heralde

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 22:44
aynen bu ses fakat cıkmıyo?

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 22:46
gaza sonuna kadar basınca çıkması lazım ama bence yapmasanız daha iyi olur motora zarardan başka bi faydası yok :)

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 22:48
egsoz vs gerekmıyor demı arac 106 xs 

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 22:50
egsozsuz nasıl çıkıcak o ses :)) o videodaki araçda kesici var ayrıca :) ne demek istiyosunuz anlıyamadım aracınızda egsoz yokmu

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 23:09
dedıklerınızle uyusmuyorkı dedıklerını hocam her aracta olur dıyorsunuz egsoz olsun olmasın fark edıyormu egsoz var aracta

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2012 Saat 23:14
Orjinalini yazan: bilmem26 bilmem26 Yazdı:

dedıklerınızle uyusmuyorkı dedıklerını hocam her aracta olur dıyorsunuz egsoz olsun olmasın fark edıyormu egsoz var aracta
ben aracınızda kesici var ama çıkmıyo sanıyodum yoksa zaten çıkmazki o ses

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 13 Şubat 2012 Saat 02:40
o kesici nasıl oluyor sordugum o extra bı parcamıdır yoksa orjınaldenmı olucak arac peugeot 106 XSi

Mesajı Yazan: aslan7333
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2012 Saat 23:40
Devir kesici tüm enjeksiyonlu arabalarda vardır,motor belirlenen devire geldiğinde kimi ateşlemeyi keser kimi yakıtı keser,ecu yazılımıyla ilgili.Ecu da kaç devirde keseceği belirlenmiştir,örneğin 1,6 motor 306, 6250 devirde kesiciye girer.Eğer sizinki girmiyorsa önceki sahibi yazılımdan iptal ettirmiş olabilir.

Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2012 Saat 00:22
arkdaşım senin araçta lpg var mı ? var lpg li araçlarda kesici işleme girmez artı o kesici olayı sana fazla güzel görünmesin bi anlamda araç sıkıştığını motorun zorlandığını bağırıyor sen aracını zorlamadan kullan arcacının vites geçişleri için uygun olan deviri geçme ilerde masraflı iş açabilir (devir kesici egzoz,manifold ,hava filitresi ile olan bir olay değil) lpg olayına gelince aracındaki lpg beyni ile alakalı bir konu kesiciyi devre dışı bırakıyor tam bir bilgi aldığımda sana iletirim

Mesajı Yazan: aslan7333
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2012 Saat 20:10
Lpg beyinlerinin hepsi iptal etmiyor,pug da hem voltran hem zavoli kullandım,ikisinde de kesiciye giriyordu,şu anki aracımda lovato var,bu da giriyor.Eğer ateşleme keserek devir sınırlıyorsa hepsinde keser,yakıt keserek yapıyorsa lpg de kesmeyebilir.

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 16 Şubat 2012 Saat 20:36
her arac belli bir devirden sonra motoru korumak icin  kesiciye gecer 80 model 131 de bile kesici vardi
hava filtresini sokupte dene bi

-------------

Mesajı Yazan: yalcin34
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2012 Saat 22:07
4 den fazla çıkışlı Headers Takman Yeterli Olabilir.

-------------
This My Life

Mesajı Yazan: TolgaAltunsy
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2014 Saat 12:10
Merhaba Sizin bahsettiğiniz KESİCİ  LİMİTÖR DEVRESİDİR YANİ SANAYİ ORTAMINDA TİTREŞİMLİ KORNA RÖLESİ FİYATI 10 TL ARABA MOTOR HErtürlü şeye takılıyor minik kırmızı bi tuşla 2 bin 3 bin dewvirde bile kesiciye girebiliyor. ayrıntılı bilgi verebilirim facebook adresimden ulaşabilirsiniz :) http://www.facebook.com/tolga.altuny" rel="nofollow - www.facebook.com/tolga.altuny

-------------
Tolga3

Mesajı Yazan: syz33
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2014 Saat 13:03
Orjinalini yazan: bilmem26 bilmem26 Yazdı:

blow off biraz arastırdım elektronklerı var 150-200 tl arası o sesı alabiliyorsunuz da benım derdım baska:) şu yuklendıgınde gaza wuuuhuuhuhuuu sesi egsozdanmıdır nedır vanalı var aracımda kapatıp denıyorum ckmıyor acıp denıyorum cıkmıyor nedır bunun olayıı 

O jet egsoz diyolar içindeki hava ile dönenden 2 adet var biri yatay biri dikey 2 pervaneden geçince ses öyle çıkıyor egsozcu bir arkadaş öyle izah etmişti, fakat arabaya zararlıymış. o ses kalkışta fala birden çökünce süper çıkıyor ilk duyduğumda korkmuştum...

Mesajı Yazan: candanxyz
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2014 Saat 15:32
Aracın beyin yazılımı ile alakalı bi durum.Senin aracında yapması lazım fakat sonradan iptal edilmiş olabilir.

-------------
''Bay Z''

Mesajı Yazan: serdaralısan
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2014 Saat 13:37
arkdaşım aracın ney öncelikle artı enjeksiyonlu araçlarda limitöre girer karbüratörlü araçlarda sadece benzinde devir sonu bulduğunda girer yada beyine chip tuning uygulandıysa kesici iptali vardır girmez blov off turbolu araçlarda hava filtre çıkış borusuna uygulanır devir düşmesin diye elektrikli olanda gaza basılıp çekildiğinde sadece çuf diye bir ses verir bi yararı yoktur

-------------
change

Mesajı Yazan: emre_65
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2014 Saat 19:35
gaz kesici fabrika tarafından motoru koruma amaçlı koyulan bi sistemdir örneğin 2. viteste dip gaz yapın devir sattinin 7 olduğunu varsayarsak yaklaştık olar.65-6.8 arası kesik gaz yemeye başlar egzoz sesinden anlarsınız zaten

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2014 Saat 03:52
Benim dizel 206 da gaza sonuna kadar basinca ibre o redline denen yere gelip kaliyo 5bin devirmi ne yani vuuuuuu uuuu diye sabit kaliyo orda ama benzinli bi aracda yaptiginda vuuuu tutututu yapmaya basliyo kesiciye geldiginde hele bide aracda egzoz varsa bide tuneldeysen off :)
Benzinli araclarin hepsinde var sanirim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net