206 gti a yardim ...
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21415
Tarih: 21 Temmuz 2025 Saat 16:46 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 gti a yardim ...
Mesajı Yazan: lew40
Konu: 206 gti a yardim ...
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2012 Saat 13:42
slm arkadaşlar 206 gti a beygir almam için ne gerekli ? (bastan sona duz boru ve son susturucu,spor benzin pompasi,2.2 emme manifoldu,2.2 gaz kelebeği) bunların haricinde baska bişe deistirmem gerekio mu ? yardımlarınız için şimdiden tesekkurler ..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2012 Saat 13:49
Değiştirmen gerekip gerekmediğini bilmem ama chip taktırıyolar gti lere.İnternette araştırırsan detaylı bilgi bulabilirsin.
------------- 2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
Mesajı Yazan: lew40
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2012 Saat 14:02
bunları yaptımda 406 2.2 den parçalar buldum rc gibi olmasi ümidim 200 beygir düsünüorum. chiple birlikte bu rakamı alırım insallh ?
|
Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2012 Saat 20:31
benzinli araçlarda chip tuningten alacağın beygir gücü max 10 zorlasa 15 tir değmez perfonmans egzoz,açık hava filitresi,ultrasonic buji (ben tavsiye etmiyorum pistonları üstünü zamanla oyuyor ) yani ne kadar zorlarsan zorla max alacağın chip tuningle 15 18 beygir arası bakımlarının dört dörtlük olması lazım debriyaj balatası vs
|
Mesajı Yazan: racer50
Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2012 Saat 22:31
dostum vazgec o sevdadan(tecrübeyle sabit) o parayı harcayıp düzen tutturup tutturamayacagın şüpheli sat arabanı rc al
------------- KAYGAN YOLLARIN YAPIŞKAN SÖFÖRÜ
|
Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 01:34
racer50 Yazdı:
dostum vazgec o sevdadan(tecrübeyle sabit) o parayı harcayıp düzen tutturup tutturamayacagın şüpheli sat arabanı rc al |
+1 aracı yanlış ustaya verip dikiş tutturamamkta var. evdeki hesap çarşıya uymayabilir çok basit bir modifiye yaparsan açık hava filitresi emme manifoldu egzoz manifoldu komple resmus perfonmans egzoz atarsın bu saydıklarım bile 1500 2000 tl arası fazlası var eksiği yok birde chip tuning yaparsan üstüne 500 700 arası ekle aracın diğer bakımları alt takımı üst takımı derken sana en kötü 3000 tl yi bulur
|
Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 08:55
arabanı sat vazgeç olmaz diyenlere kulak asma sen :) olmuşunu ben yaptım 2.2 kelebek 2.2 emme dereceli egzantrik chip ve timing ile 190 hp aldım şimdi kapağı söktürüyorum komple taşlama ve ince conta belkide forget olayına gireceğiz hedef 220 hp atmosferik :)
2.2 emme ve kelebek arabayı canavara çeviriyor ama egzantrik takman şart standart egzantrikle devir çeviremessin benim araç şu anda 7800 rpm i rahatlıkla çeviriyor.
İmzadaki link te benim aracın specleri ve dyno verileri videoları var belki sana ışık tutar, yaptıktan sonra videolarını berkleriz :)
|
Mesajı Yazan: okankrgz
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2012 Saat 11:12
bence keyif alınacak bir çalışma olur 2.0 motor + egzantrik vs. güç artışını heyecanla hissedeceğine eminim. ama umutun dediği gibi egzantrik arabanın kış uykusundan uyanışıdır :)
------------- Koceli/İZMİT
1982
|
|