Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vites Geçişleri Hakkında Acil (Çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21390
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 01:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Vites Geçişleri Hakkında Acil (Çözüldü)
Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Konu: Vites Geçişleri Hakkında Acil (Çözüldü)
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2012 Saat 21:49
Arkadaşlar herkese merhaba 1 haftadır araçla uğraşıyorum sizden acil yardım talep ediyorum.   Dün şanzumanda oluşan arıza yüzünden aracı servise bırakmıştım. Şanzuman söküldü tamir arızalı dişliler ve bilyalar değişti sonra ilk tamirci yeni alığım debriyaj seti ile birlikte bunu yerine taktı.  aracı teslim aldım ilk başta 1-2 normaldi ama az önce fark ettim. 1-2 ve geri vitese çok zor geçiyor. Aracı stop ediyorum vitesler debriyaja basmasam biel çok kolay geçiyor. Bunun sebebi ne olabilir. ? vites topuzu bile yerinden oynayacak şekilde çok sert lütfen yardımlarınızı bekliyorum çıldırmak üzereyim. 

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2012 Saat 22:13
Senkromenç takımında da sorun olabilir.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2012 Saat 22:15
ayarıyla ilgilidir

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2012 Saat 22:21
Şunu da fark ettim arkadaşlar 1 nci viteste iken aracı ayağım debriyaja basılı ile çalıştırdım araç hafif titredi sanki gitmek istiyormuş gibi.  Acaba yeni takılan debriyaj setinde unutulan bişey mi oldu.  bilyası ve kendi değişti.  

-------------

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2012 Saat 23:08
senkromençlerden olabilir şanzuman yağına bakın eksik olabilir

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2012 Saat 23:24
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

senkromençlerden olabilir şanzuman yağına bakın eksik olabilir

Yağı bugun yeni değişti, sekromençlerde sorun gözükmedi. Debriyaj ve bilyası set olarak değişti.  Acaba tam ayırma yapamıyomu,  debriyaj teli vs. gerdirme ayarı varmı bunlarda ?

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2012 Saat 23:25
Bu arada araç çalışmıyorken kolay geçiş çalışınca zor geçmesi neden olur ? Araç çalışınca içeride olan biten nedir acaba yani vites geçmiyor diyorum ya aracı stop edip kolaylıkla vitesi istediğim şekilde oynayabiliyorum hiç takılma vs olmuyor ? 

-------------

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2012 Saat 00:03
ilginç yağı tamam senkromençler tamam aracın şanzuman komple bakımdan geçmiş servise tekrar götürün alışma devresi diyebilirler ama sorun devam ederse kesinlikle sorununuzu bildirin.

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2012 Saat 13:45
Orjinalini yazan: ibrahim YILDIZAK ibrahim YILDIZAK Yazdı:

Senkromenç takımında da sorun olabilir.

++

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2012 Saat 18:20
Arkadaşlar aklın yolu bir ben aslında teşhisimi koyamıyorum ama az çok mantıklı düşününce aynı şeyler çıkıyor .  Debriyaj tam ayırma yapamıyorum demiştim ya  deb. teli ve uzundaki birtakım zamaningolar değişti.  Sorun kökten halledildi.  Artık sıfır şanzuman + Debriyaj Set ve Teli var.  Araba süper oldu tüy gibi oldu.  :)     Tabi bu işlemlerler toplam da 800 Tl ' ye mal oldu.    

-------------

Mesajı Yazan: kudret_yildirim
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2012 Saat 23:05
geçmiş olsun.

-------------
PEUGEOT 306 XR platinum BVA (2001) http://imageshack.us/photo/my-images/27/dsc06616e.jpg/" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2012 Saat 12:58
Orjinalini yazan: aspirinxlarge aspirinxlarge Yazdı:

Arkadaşlar aklın yolu bir ben aslında teşhisimi koyamıyorum ama az çok mantıklı düşününce aynı şeyler çıkıyor .  Debriyaj tam ayırma yapamıyorum demiştim ya  deb. teli ve uzundaki birtakım zamaningolar değişti.  Sorun kökten halledildi.  Artık sıfır şanzuman + Debriyaj Set ve Teli var.  Araba süper oldu tüy gibi oldu.  :)     Tabi bu işlemlerler toplam da 800 Tl ' ye mal oldu.    

hocam nerede yaptırdın? benim şanzımandan da hafif bir ses geliyor devire bağlı olarak. şanzıman dişlilieri alakalı olabilir diye düşünüyorum. en ucuz yollu nerede halledebilirim acaba...?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net