Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 307 traktör gibi çalışıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21332
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 05:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 307 traktör gibi çalışıyor
Mesajı Yazan: neo206
Konu: Peugeot 307 traktör gibi çalışıyor
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2012 Saat 23:55
İyi günler. 3 gün önce 500 km lik bir seyahatten geldim ve Peugeot 307 Xr benzinli düz vites aracımı evimin önüne park ettim.3 gün hiç çalıştırmadım.Kar falan yağdı üzerine.Bu gün üzerindeki karı temizledim ve motoru çalıştırdığımda korkunç bir motor sesi gelmeye başladı.Yani traktör sesinden bile daha yüksek bir ses. Sanki pistonlar bir şeye vuruyor gibiydi.Hatta motorun içerisine bir kedi girmiş olabileceğini bile düşündüm.Hemen kontağı kapatıım. Öğleye doğru havanın biraz ısınmasını bekledim galib 7-8 dere oldu.Gidip tekrar motoru çalıştırdım yine aynıkorkunç ses.Bu sefer biraz gaz verdim ama devir saati 30 u geçemedi ve araba stop etti. Yağ çubuğunu çekip yağını kontrol ettim, su kabını kontrol ettim her şey normal gözüküyor. Acaba sebebi nedir. Aracım 70.00 km de. Geçen sene triger kayışı koptuğundan değiştirmiştim.Kış ayına girmeden yağını,yağ filitresini vs. değiştirmiştim.Şimdi ne yapmam lazım...

-------------
neo

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:04
Araçta antifiriz varmıydı ve aracın motor hacimi nedir ?

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:06
Antifiriz var... 1.6 motor benzinli....

-------------
neo

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:08
Gaz verdiğinizde 3 bin devri geçmiyor ve sesli çalışıyor dediniz doğrumu motor yağı kesin var ?

Nasıl bi ses geliyor acaba

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:16
Yağ çubuğunu çekip baktım yağına.. Normal... Tar tar tar.......tak tak tak..... sanki birisini eline çekici almış örsün üzerinde demir döğüyor gibi sürekli korkunç ve yüksek bir ses....

-------------
neo

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:18
Yatak sesi olabilir araç kaç binde acaba gaz verdiğinizde sesde çoğalma azalma oluyormu

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:27
70.000 km de.... Ankaradan İstanbula geldim herhangi bir sorun yoktu. 3 gün çalıştırmadım sonra üzerine kar yağdı.... Park ettiğim yerde çalıştırdım böyle oldu...

-------------
neo

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:29
Ses sabit olarak çıkıyor. Gaz versemde vermesemde ses aynı oranda geliyor..Tüm komşular rahatsız oldular sesten...Yani ses okadar yüksek...

-------------
neo

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 00:30
Araçta km de yok yatak sesi olması biraz zor bir ihtimal krank kasnağına ve egzos sistemine bakılması lazım

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 07:34
Bu gibi sorularda ben olsam ilk is olarak video cekedim. Ben de merak ettim nasil birsey oldugunu.

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2012 Saat 08:58
Bobinede bakın ateşlemede sorun var bence . Gaz versende almaz ,stop eder, deli gibi tekler , motor ışığı bile yanar.

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2012 Saat 18:46
Neyse bugün tamirciye götürüp baktırdım. Sente dişlisi kırılmış dediler ve tamir ettiler. Şimdilik halledildi.. Teşekkürler

-------------
neo

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net