Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

deppolty systm folut

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21164
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 06:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: deppolty systm folut
Mesajı Yazan: blalick
Konu: deppolty systm folut
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 02:04
şeklinde bir uyarı bişlgi ekranın da ara sıra gözüküyor arabanın çekiş ve gidişinde hiçbir değişiklik olmuyor herşey normal bi sıkıntı olurmu şimdiden teşekkürler

-------------
Peugeot 307 1.6 HDI Premium 2006



Cevaplar:
Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 02:48
Dünyaca meşhur antipollution foult (hava kirliliği) arızasıdır. Aradabir yapar sıkıntı olmaz kendiliğinden geçer.

-------------

01 COA 084 ARh(+)


Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 02:53
pardon sizinki farklı sanırım onu da biraz araştırdım.

Dizel motorlarda 'Depollution system faulty' hatası Partikül filtresinin her iki tarafındaki basınıcın izin verilenden daha fazla farklı olmasının beyin tarafında tespit edilmesiyle oluşur. Motor koruma modune geçer ve 2000 devirin üzerinde çok az güç üretir. Sanki partükül filtresi bloke oluş gibi bir durum oluşur.

Çözümü filtreyi söküp temizlemektir. Yada zenginseniz komplede değiştirebilirsiz. Filtre katalitik konvektörün arkasında dır.Sökerken dikkat edin , seramikten yapılmıştır. Eğer fitre katkısı (sıvısı) çalışıyorsa filtre içerisinin gri kül ile dolu olması ve suyla kolayca temizlenmesi gerekir.

Eğer yukarıdakileri yapamayacak kadar tembelseniz , Redex gibi bir motor temizleyicisini bir ka kez uygulayarak ta şansınızı denemekte fayda var.

Gelelim işin pratiğine aynı arıza benim önceki araçta 150.000 Km ler civarında olmuştu. Bende egre valfi arızalanmıştı. Egr valfi sanırım 250TL civarı birşeydi. Az önce ustamla konuştum EGR olabileceği gibi katalitikte olabilir ve  1500-2000TL gibi bir şeyde tutabilir dedi.

Ancak son söz olarak aracı makineye bağlamadan (test için) bir şey söylemek doğru olmaz diye de ekledi.

Alıntıdır.


-------------

01 COA 084 ARh(+)


Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 02:56
"Depollution System Fault"  aracınız çok eski gözükmüyor. Bakımlarını düzgün yapıyorsanız aldığınız yakıttan kaynaklı olabilir.


-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013



Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 03:14
Bir alıntı da benden :

PSA grubu m http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - - ol bi http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - - ile ri yabancı forumlardan ve arkadaşımın başına geldiği http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - - daha ç http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - - var sa hemen http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - - kadar bekleyiniz (motoru durdurunuz). Tekrar çalıştırdığınızda aynı arızayı veriyorsa servisi arayın ve yardım isteyin.

3. Eğer 10 dk sonra arıza ışığı sönerse yola devam ediniz ancak otomobilin gaz yemesinde bir problem olup olmadığını kontrol ediniz. Aynı zamanda sabit gazla giderken tekleme yapıp yapmadığını da kontrol ediniz. Eğer bir problem yoksa devam edebilirsiniz. Bu durumda lamba yansa bile eğer motorun çalışma karakteristiğinde bir problem yoksa yola devam edebilirsiniz. Çünkü ECU bu arızayı hafızaya alıyor ve bazen hata düzelse bile hafızadan geri okuyarak bildirimde bulunabiliyor.

4. Peki bu arıza bildirimini niye yapıyor. PSA grubun en sık karşılaşılan bildirimlerinden biri bu. Eğer sürekli soğuk motoru çalıştırıp fazla km. yapmadan stop eder sonra tekrar çalıştırıp yine motor ısınmadan durup stop eder http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - - et erli ısıya ulaşmadığından temizleme yapılamıyor. Neyin temizliği diye sorarsanız dizel partikül filtresinin. Filtredeki zararlı partiküllerin temizlenebilmesi için yani egzosdan dışarı atılabilmesi için motorun yeterli ısıya ulaşması gerekiyor. Bu sağlanmadığında ve sürekli soğukken stop edildiğinde biriken partiküllerin temizlenememesi sonucu ECU bu hata bildiriminde bulunabiliyor.

5. Tabiki tek nedeni bu değil. Hava debisini ölçen sensörün bir anlık yanlış ölçümü turbo basıncının geçici olarak yükselmesi ya da azalmasına neden olabilir. Bu temizleme sistemiyle alakalı olmasa da enjeksiyon sistemiyle alakalı olduğundan bu arıza bildirimine neden olabilir.

6. Kalitesiz http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_13175356/tm.htm#" rel="nofollow - - hd I motorunu kullanan otomobil kullanıcılarını bilgilendirmek istedim.

Saygı ve sevgilerimle.


-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013



Mesajı Yazan: blalick
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2012 Saat 05:37
çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için biraz geç dönüşüm oldu kusura bakmayın verdiğiniz bilgiler doğrıltusunda arkas peugout servise gittim test sürüşü ve makina ya bağlayıp kontrollerini yaptılar sorun turbo elektro vanada imiş o değişcek dediler.Fiyat 160TL+işçilik 

-------------
Peugeot 307 1.6 HDI Premium 2006


Mesajı Yazan: baris558
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2014 Saat 20:22
Bende de 2007 pejo 1.6 dizel 407 var. Aracı yalaşık on gündür aldım. İlk depollution hatasında, ısıtma bujilerini değiştiler, egr kontrolü ve temizliği yapıldı, düzeldi. Şimdi gene verdi. Ama dikkatimi çeken ne zaman hız sabitleyiciyi devreye alsam bir kaç dakika geçmeden bu hatayı veriyor. Önce esp hatası veriyor sonra depollution hatası çokıyor. Sonra esp hatası bir daha çıkmıyor ama depol. hatası sürekli çıkıyor. Depol hatası ilk çıktığında devirden düşüyor ama sonrakilerde, devirde bir sıkıntı olmuyor. Sonra motor hatası söndü. Ben gene hız sabitleyiciyi devreye aldım bir dakika geçmeden gene motor arızası yandı ve depol. hatası verdi. Bir alakası var mıdır? Ya da volantla alakası olabilir mi?


Mesajı Yazan: baris558
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2014 Saat 17:22
Bilgilendirme için yazıyorum.

Sanayi de çok iyi dedikleri ustalara gittim. Kendimi kaptırsam aracın bir çok parçasını değiştireceklerdi. EGR den başlayıp hava debi metreye kadar.

Sonra Sivas Peugeot Yetkili servisine gittim. Bugüne kadar gördüğüm servislerden en iyisi. Kendimi evimde gibi hissettim. Hem işlerinde profosyoneller hem de esnaflar. Şunu bunu değiştirelim demediler. Komple kontrollerini yaptılar. Turbo selenoid valfinin arızalı olduğunu tespit ettiler. Sorun çözülmüş oldu. Araca genel bir bakımda yaptılar. Araç bambaşka bir araç oldu. Fişek gibi oldu.

Bence böyle bayileri teşvik etmek lazım. Başta teknik danışman Ahmet bey olmak üzere, Yusuf bey ve Bilal Beye, Damla Hanıma (ki sürecin her anında menuniyeti sorguladılar)  çok teşekkür ederim. Ahmet Bey genç ve yetenekli bir arkadaş. İşini özveriyle, bilim adamı edasıyla yapıyor.



Mesajı Yazan: baris558
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2014 Saat 17:22
Esp asr hatası, depollution arızası verdiğinde, kendiliğinden çıkıyor. Aslında esp de bir sorun olduğundan değil. Motor save konumuna geçtiğinden, or da da hata görüyor ama esp sistemi çalışmaya devam ediyor. 

Motor hata konumuna geldiğinde, sorun devam ettiği müddetçe de hız sabitleyiciyi devreye alamıyorsunuz. Hız sabitleyici sistemi de hata veriyor. Eğer bir müddet sonra hız sabitleyiciyi devreye alabiliyorsanız, sorun geçmiş demektir. Yani kısa süreli bir hatadır. Ama motor arıza ışığı sönmeyebilir.

Yani hız sabitleyeci ile motor arızasının devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

Benim, hız sabitleyici ile hata başlıyor, öngörüm yanlışmış. Sadece tesadüf.

Hatayı anlamada sadece bilgisayar önemli değil. Aracı iyi tanımak, hataları iyi okumak ve ne yapacağını bilmek lazım. Mesela ben , bu hatada, aracımı, bir kaç yerde bilgisayara taktırdım. Hepsinin çözüm önerisi farklı oldu. Ama servide ki arkadaş, yaklaşık bir saat, bilgisayara takılı bir şekilde aracı inceledi. Değişik ekranları var. Orda değerleri süreli inceledi. Denemeler yaptı. Araştırmalar yaptı.

İşte bundan dolayı bence servis, bana çok daha ucuza geldi. Yani pahalı olması, bir noktada göreceli bir kavram. Mesela dışarıda ki arkadaşlara uysam, şimdiye kadar masrafım 4 bin tl yi bulabilirdi. Birde servisin garantisini de eklerseniz bence, en mantıklı kararım servisde yaptırmak oldu.

300 Tl ye, enjektörler hava kaçırdığından söküldü, oringleri vs değişti, turbo selenoid sensörü değişti artı hava filtresinin sekmanları gibi bazı malzemeler takıldı ( 4*7.5),  ve diğer motor ekipmanlarının, egr gibi kontrolleri, testleri yapıldı.

Diğer servislerden bende çok mağdur olduğum zamanlar oldu. Bu yüzden araç markamı bile değiştiğim oldu. Veya başka bir şehirde ki servise gittiğimde...Ama servis profeyonelse ve vicdanlıysa, korkmayın gidin derim.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net