Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Süspansiyon Sesi ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21158
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 23:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Süspansiyon Sesi ?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 307 Süspansiyon Sesi ?
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:20
Arkadaşlar Merhaba. birşey sorucam bu setlerden geçerken farkettim yüksek olanlardan ve geniş olanlarından geçerken araba tam üstüne çıkıyor inerken '' HAŞŞŞIRTT '' diye ses geliyor. Sanki alt kısmı sürtermiş gibi oluyor. amortisörlerin nesi olabilir ? ufak setlerden geçerken olmuyor normal süspansiyon sesi geliyor tıısstt tıssstt diye. Ama büyüklerinden böyle geliyor

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 20:50
amortsiörü eğmiş olabilirsin.Tekerlek sürtüyor olabilir.Bak bakalım davlunbazın içine tekerin sürttüğü yer bellimi diye.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 20:54
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

amortsiörü eğmiş olabilirsin.Tekerlek sürtüyor olabilir.Bak bakalım davlunbazın içine tekerin sürttüğü yer bellimi diye.
amanınnnnn korktuğum cevaplardan sakın beni yarabbii... :) Dur şimdi dur nasıl yani lastik nasıl deycek yahu davlumbaza ? düz giderken sorun yok setlerden geçerken oluyor yani.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 20:59
Orjinalini yazan: xSOLOx xSOLOx Yazdı:

amanınnnnn korktuğum cevaplardan sakın beni yarabbii... :) Dur şimdi dur nasıl yani lastik nasıl deycek yahu davlumbaza ? düz giderken sorun yok setlerden geçerken oluyor yani.
amatrsiörü kasiste eğmişsen setlerden geçerken amartsiöre tekerlek sürter.Bir konrol et bakalım sürttüğü yer bellimi.Wink

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 21:14
amortisöremi davlumbazamı sürter ??

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 21:15

amortisöremi davlumbazamı sürter ??
amatsiör körüğüne sürter.sürterse izi belli olur zaten.Wink

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 21:16
davlunbazın oradan bakacaksın diye öyle dedim.Wink

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 21:44
vallahi kardeşim inceledim fakat sürtme izi bulamadım... başka ne olabilir ? bu arada bu setlere çıkarken arabanın altı vurmadan önce tampon sürter dimi ? yani altınımı vuruyo acaba diye düşünüyorum ama önce tamponu vurması gerekmezmi ? tampondada bişey yok :S

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 21:48

vallahi kardeşim inceledim fakat sürtme izi bulamadım... başka ne olabilir ? bu arada bu setlere çıkarken arabanın altı vurmadan önce tampon sürter dimi ? yani altınımı vuruyo acaba diye düşünüyorum ama önce tamponu vurması gerekmezmi ? tampondada bişey yok :S
sürtme sesi dediğim yerden geliyordur oraları iyi kontrol et.Daha önce başımıza geldi oradan biliyoruz.WinkDiğer bir husus eğer araç alçaksa ve yüksek bir setten geçeceksen çapraz gir bir taraf düşsün sonra diğer taraf düşsün.Altını vurmaz.Wink

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 22:07

sürtme sesi dediğim yerden geliyordur oraları iyi kontrol et.Daha önce başımıza geldi oradan biliyoruz.WinkDiğer bir husus eğer araç alçaksa ve yüksek bir setten geçeceksen çapraz gir bir taraf düşsün sonra diğer taraf düşsün.Altını vurmaz.Wink
yok alçak değil normal orjinal boyutlarında. dokunmadım hiç. yerden geliyor derken nasıl yani yerden anlamadım ya:S:S kusurabakma :S

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 22:09

yok alçak değil normal orjinal boyutlarında. dokunmadım hiç. yerden geliyor derken nasıl yani yerden anlamadım ya:S:S kusurabakma :S
amartsiör dış körüğüne sürtüyordur.Başka birşey olmaz diye düşünüyorum.WinkÖnemli değil .Wink

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 22:23

amartsiör dış körüğüne sürtüyordur.Başka birşey olmaz diye düşünüyorum.WinkÖnemli değil .Wink
baktım yok oralardada :S ışıkla baktım. yarın tekrar bir göz atayım bari. Teşekkürler. Başkada seçenek yokmudur peki ? böyle haşıırrtt gıcırrttt ediyo ya:S

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 22:39

baktım yok oralardada :S ışıkla baktım. yarın tekrar bir göz atayım bari. Teşekkürler. Başkada seçenek yokmudur peki ? böyle haşıırrtt gıcırrttt ediyo ya:S
bak gıcırtı dedinmi başka yerler de karışır olaya kara ver nasıl bir ses?Smile

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 22:40
Gıcırtı diyelim sürtme sesini aştık sürtme göremedim :)

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:05
aracın önündeki lips olabilir, direksiyonu çevirikende ses geliyorsa gıcır gıcır diye amortisör üst takozlarıda olabilir,z rotlarıda ses yapar lakır lakır diye ses eğer arkadan geliyorsa arka takozlar gitmiştir aracın yaylarınaa baktır amorsitör al takozlarınada bu böyle uzayıp gider dostum sesin geldiği yeri tam olarak belirle iyi bir ustaya götür ve ustaya aracı test ettir.

Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:11
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

aracın önündeki lips olabilir, direksiyonu çevirikende ses geliyorsa gıcır gıcır diye amortisör üst takozlarıda olabilir,z rotlarıda ses yapar lakır lakır diye ses eğer arkadan geliyorsa arka takozlar gitmiştir aracın yaylarınaa baktır amorsitör al takozlarınada bu böyle uzayıp gider dostum sesin geldiği yeri tam olarak belirle iyi bir ustaya götür ve ustaya aracı test ettir.
Teşekkürler arkadaşlar. Servise gidelim bakalım. masrafım tahminen ne olur ?

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:28
dostum servis ise birşey diyemem ama gördüğüm kadarı ile pugların alt atkımı okadar pahalı değil orta şeker ben sağ sol z rotlarını değiştirdim orjinali 40 45 tl arası rotiller orjinali 20 25 tl arası eğer ufak bir sorunsa 100 tl en fazla ama seni yanıltmak istemem aşağısıda tutabilir yukarısıda parça için forumun sponsoru ile iletişime geç hem uygun fiyat hem orjinal parçalar

Şahin Peugeot
Orjinal Yedek Parça
0216 631 10 80
0216 631 18 12
0533 301 88 06
http://www.peugeotmarket.com/" rel="nofollow - www.peugeotmarket.com

Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:29
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

dostum servis ise birşey diyemem ama gördüğüm kadarı ile pugların alt atkımı okadar pahalı değil orta şeker ben sağ sol z rotlarını değiştirdim orjinali 40 45 tl arası rotiller orjinali 20 25 tl arası eğer ufak bir sorunsa 100 tl en fazla ama seni yanıltmak istemem aşağısıda tutabilir yukarısıda parça için forumun sponsoru ile iletişime geç hem uygun fiyat hem orjinal parçalar

Şahin Peugeot
Orjinal Yedek Parça
0216 631 10 80
0216 631 18 12
0533 301 88 06
http://www.peugeotmarket.com/" rel="nofollow - www.peugeotmarket.com
Peki öyle yapayim. ilk önce sorunu bulalım hangi parçalar değişecekse parçaları şahin oto dan temin ederim işçilik öderim servise.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net