Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

306 ÖN TARAFTAN GELEN SES ACİL YARDIM

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21157
Tarih: 03 Ekim 2025 Saat 16:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 306 ÖN TARAFTAN GELEN SES ACİL YARDIM
Mesajı Yazan: baphomett
Konu: 306 ÖN TARAFTAN GELEN SES ACİL YARDIM
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 17:58
Merhaba arkadaşlar 99 model 306 xs aracım var normal seyir halindeyken birden ön alt tarafdan(şanzumanın o taraftan) böyle bi sürtme gibi uğultu gelmeye başladı aşırı derecede ertesi günü sabah kısa mesafe kullandım yapmadı sesi sonra tekrar bindiğimde bi 10-15 km yapıyorum ses tekrar gelmeye başlıyor.tamircime gittim sol aks bilyası dedi tekerleğin içindeki körükleriyle birlikte değiştirdim fakat fayda etmedi sorunum hala tekrarlamakta lütfen yardımcı olun işin içinden çıkamıyorum Dead

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:14
biraz daha bilgi ve video olsa daha iyi olur.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:20
ya gerçekten çok farklı bi ses ilk defa başıma geliyor böyle sanki lastik çamurluğa sürtüyormuş gibi ama şanzumanın o taraftan geliyor.videoyu da en kısa zamanda çekmeye çalışırım

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:22
Diferansiyel olabilir gibi geldi bana diferansiyel yağına baktırmanızı tavsiye ederim.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:33
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Diferansiyel olabilir gibi geldi bana diferansiyel yağına baktırmanızı tavsiye ederim.
önden çekişli arabalarda difransiyel şanzumana entegredir ve sanzumanla ortak yağ kullandığı için şanzuman yağının kontrol edilmesi gerekir.Ama eğer şanzumandan olsa uğultu falan gelirdi önce.Biraz daha bilgiye ihtiiyaç var bence çözüm için.LOL

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:35
ve ses yapmaya başladığında hem vitesde giderken hemde boşa aldığımda yapıyor hatta vitesde yüklenirken böyle azalıyor boşa aldığımda daha çok artıyor

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:37
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

önden çekişli arabalarda difransiyel şanzumana entegredir ve sanzumanla ortak yağ kullandığı için şanzuman yağının kontrol edilmesi gerekir.Ama eğer şanzumandan olsa uğultu falan gelirdi önce.Biraz daha bilgiye ihtiiyaç var bence çözüm için.LOL

şanzuman yağını yeni değiştirdim şuan o da tam uğultu derken nasıl bi uğultu bu ses hem vitesde hem boşta giderken yapıyor mesela 40 la 80 arası çok fazla ama 80 den sonra azalıyor 100-110 a geldğimde kesiliyor

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:38
Orjinalini yazan: baphomett baphomett Yazdı:

şanzuman yağını yeni değiştirdim şuan o da tam uğultu derken nasıl bi uğultu bu ses hem vitesde hem boşta giderken yapıyor mesela 40 la 80 arası çok fazla ama 80 den sonra azalıyor 100-110 a geldğimde kesiliyor
dönen bir parçada sorun var ama hangisi?Ermm

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:40
bencede benim aklıma aks lar geldi ama bilya değişirken aksda çıktı baktım tamiriye gösterdim akslar temiz dedi yani o üçgen bilyaları falan güzeldi

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:41

ve ses yapmaya başladığında hem vitesde giderken hemde boşa aldığımda yapıyor hatta vitesde yüklenirken böyle azalıyor boşa aldığımda daha çok artıyor
abi sen o sesin net belli olduğu ve hangi durumda artıp azaldığını gösteren bir video koysan çok daha iyi olur.WinkNe desem yalan olur.

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:44

LOL Sorunun kaynağı diferansiyel olabilir demek istemiştim.LOLEmbarrassed

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:45
tamam videoyu çekicem en kısa zamanda ama o ses yaparkende bişey kitler dağılır flan diyede korkuyorum açıkçası

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 19:07

tamam videoyu çekicem en kısa zamanda ama o ses yaparkende bişey kitler dağılır flan diyede korkuyorum açıkçası
şimdi sesin nerden geldiğini bilemediğim için birşey söyleyemem.Bilyalardansa mesela,otoyolda yüksek hızda kitlerse faciaya sebep olur.WinkFazla hız yapmayın.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 19:08

LOL Sorunun kaynağı diferansiyel olabilir demek istemiştim.LOLEmbarrassed

abi sorun karışık olunca çözüm arakende ufak tefek karışıklıklar oluyor artık.LOLLOLLOL

Mesajı Yazan: maykil20
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2013 Saat 22:52
merhaba arkaşaım senın şikayetinin aynısı bende var bende çözemedim
senin sorunun çözüldüümü

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net