peugeot 406 oil pressure insufficient
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21151
Tarih: 21 Mayıs 2025 Saat 01:00 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: peugeot 406 oil pressure insufficient
Mesajı Yazan: HuSeNN
Konu: peugeot 406 oil pressure insufficient
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 12:34
Arkadaşlar merhabalar, Dün akşam saat 19:00da antarese gittim, saat 20:20 gibi evin önüne geldim aracı parkettim arabadan indim (buraya kadar hiçbir sorun yoktu.)Daha sonra tekrar arabaya gittim kontagı açtım yağ lambası yanıyor+stop lambası yanıp sönmeye başladı ve uyarı sesi veriyordu dııtt dııttttt diye.yolbilgisayarı ekranında da bu yazı çıkıyor (yetersiz yağ basıncı(oil pressure insufficient)aracım 406 2.0 motor. Bu arızayı nasıl giderebilirim neden dolayı bu arızayı vermiş olabilir.yağıda var.Yardımlarınızı ve çözüm önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim saygılar.       
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 16:00
pompada filtrede sıkıntı olabilir.Aracı çalıştırmadan bir ustaya gösterin.
|
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 18:03
yavuz25 Yazdı:
pompada filtrede sıkıntı olabilir.Aracı çalıştırmadan bir ustaya gösterin. |
Aynen .Filtre bakımı geldiyse ihmal etmeyin.Ayrıca filtreleri mutlaka orjinal kullanın Yan sanayi kullanmak her zaman riskli.
|
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2012 Saat 23:11
Teşekkür ederim yarın ustaya kurtarıcı ile götürcem. inşallah söylediğiniz yerlerinde sorun vardır ve düzelir :)))
|
Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 00:07
orjinal parça harici yan sanayilerden kesinlikle kaçının unutmayın 3 kuruşun hesabını yaparak 5 kuruştan olmayın ve aracınızı bilgisayara bağlatmayı unutmayın arıza başka bir şeyden dolayıda olmuş olabilir
|
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2012 Saat 00:20
Akü sökülüp takıldı (oil pressure insufficient)sorun düzeldi ama şimdide başka bir sorun oluştu.Bugün kurtarıcı ile ustaya götürdüm arabaya benzin gelmiyordu bu sebepten dolayı çalışmıyordu,usta benzin pompasını değiştirdi ve düzeldi şamandırayı taktı,denemek amaçlı kontağı açtım birden benzin ibresi hızlı birşekilde full gösterdi aynı hızla sıfıra indi sarı ışık yanıp sönmeye başladı gittim 50tl lik benzin aldım değişen birşey olmadı,sıfır şamandıra aldık onda da aynısını yaptı :S acaba bu sorun ne sebepten kaynaklanıyor olabilir.Böyle birşey yapmıyordu normal hali yvaş yavaş ibre hareket ediyordu ama şimdi Her kontağı açtığımda hızlı birşekilde ibre full gösterip hemen geri düşüyor :S offffffffff offfffffffffff
|
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2012 Saat 02:38
HuSeNN Yazdı:
Akü sökülüp takıldı (oil pressure insufficient)sorun düzeldi ama şimdide başka bir sorun oluştu.Bugün kurtarıcı ile ustaya götürdüm arabaya benzin gelmiyordu bu sebepten dolayı çalışmıyordu,usta benzin pompasını değiştirdi ve düzeldi şamandırayı taktı,denemek amaçlı kontağı açtım birden benzin ibresi hızlı birşekilde full gösterdi aynı hızla sıfıra indi sarı ışık yanıp sönmeye başladı gittim 50tl lik benzin aldım değişen birşey olmadı,sıfır şamandıra aldık onda da aynısını yaptı :S acaba bu sorun ne sebepten kaynaklanıyor olabilir.Böyle birşey yapmıyordu normal hali yvaş yavaş ibre hareket ediyordu ama şimdi Her kontağı açtığımda hızlı birşekilde ibre full gösterip hemen geri düşüyor :S offffffffff offfffffffffff
|
Parça değişiminden sonra bağlantılarda kopukluk ya da temasssızlık olabilir.
Tekrardan bir oto elektrikçiye gösterin isterseniz.Aracı bilgisayara bağlatıp kayıtlı arıza
kodlarını da sildirebilirsiniz.
|
|