Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 için sis farı yapılırmı? yoksa yeni tampon mu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21120
Tarih: 25 Haziran 2025 Saat 17:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 için sis farı yapılırmı? yoksa yeni tampon mu
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 206 için sis farı yapılırmı? yoksa yeni tampon mu
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 20:47

Selam;

fotoğraf koyacaktım olmadı. sanırım ımageshack de sorun var. tamponlarımda sis farı yok ve yaptırmak istiyorum. Ama benim üzerinde bulunan tamponlara mı işlem yapılır yoksa sis farlı tampon mu almak lazım. Bu işlerden de hiç anlamadığım için sormak istedim. fotoğraf yükleyebilen varsa adıma yükleyebilir. umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 21:10
abim sis farı kesilebiliyor.Ama şık olmuyor ne kadar uğraşırsan uğraş.Çerçeve falan gerkiyor.en iyisi çıkma orjinalden sisli bir tamponla kendi tamponunu takas etmen olur en iyi.

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 21:13
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

abim sis farı kesilebiliyor.Ama şık olmuyor ne kadar uğraşırsan uğraş.Çerçeve falan gerkiyor.en iyisi çıkma orjinalden sisli bir tamponla kendi tamponunu takas etmen olur en iyi.

anladım. kesin olmaz yani. peki öyle hazır tamponları maliyeti ne olur?

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 21:18
Orjinalini yazan: bycem bycem Yazdı:

anladım. kesin olmaz yani. peki öyle hazır tamponları maliyeti ne olur?

kesin olmaz değil,olur ama çok hoş olmaz.WinkÇıkmacıdan temiz bir tampon bulup takas edeceğini söyleyip fiyat alırsın.Ama önce mutlaka fiyatını sor abim.WinkSonra takas işinden bahset.Sonrada boyattıınmı tamadır.Wink10 numara imaj.Tongue

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 21:20
fiyat konusunda ne desem yalan olur.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 21:25
tamam teşkkler saol...

Mesajı Yazan: MemoTech
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:03
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16362" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16362

Konuyu üste aldım. İncelemek istersen.

-------------
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:07
Orjinalini yazan: MemoTech MemoTech Yazdı:

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16362" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16362

Güzel olmuş.Ancak çerçevesiz başka görünmüş.Winksisli Orjinal tampon  bulamadınızmı?

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:11
ayrıca ;

Çeçeve çok önemli.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:12

Güzel olmuş.Ancak çerçevesiz başka görünmüş.Winksisli Orjinal tampon  bulamadınızmı?

Çerçevesiz derken? Orijinal sisli tampondan bir farkı varmı?

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:13

Çerçevesiz derken? Orijinal sisli tampondan bir farkı varmı?
Orjinalle farkı varmı yokmu bilmiyorumda çerçeve olsa daha hoş görnür gibi nacizane bir tavsiyede bulundum.WinkBöyle sanki çok sadeymiş gibime geldi.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:19
Orijinal sislerini takmanın başka bir yolu yok ki zaten içerisinde tırnakları var. Dediğin gibi çerçeveli bir far takmak için tamponun modifiye edilmesi gerekir. Sislerin açısının ayarlanabilmesi büyük bir sorun. Mevcut sissiz orijinal tamponu sisli orijinal tampon haline getirdim.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:20
fotolar bayagı yardımcı oldu bana. tam olarak bütün herşeyi ile ne kadar maliyeti oldu acaba?

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:21

Orijinal sislerini takmanın başka bir yolu yok ki zaten içerisinde tırnakları var. Dediğin gibi çerçeveli bir far takmak için tamponun modifiye edilmesi gerekir. Sislerin açısının ayarlanabilmesi büyük bir sorun. Mevcut sissiz orijinal tamponu sisli orijinal tampon haline getirdim.
Büyük beceri isteyen iş abim.Clap

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:25
o zaman en iyisi hazır çıkma sis farlı bir tampon almak ve sadece montajı yaptırmak daha uygun. artık üç beş fazla olur oyle daha iyi gibi.
peki sis farlarını nasıl kuman da edeceğiz. eski aracımda başka bir model di tabi. hazır kendınde vardı. düğmeye basıyordum bunda nasıl olucak bu makanizma

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:33

o zaman en iyisi hazır çıkma sis farlı bir tampon almak ve sadece montajı yaptırmak daha uygun. artık üç beş fazla olur oyle daha iyi gibi.
peki sis farlarını nasıl kuman da edeceğiz. eski aracımda başka bir model di tabi. hazır kendınde vardı. düğmeye basıyordum bunda nasıl olucak bu makanizma
koldan yapılıyorda.Aktifleştirme falan yapılması lazım serviste.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:36
tamam işin içine servis giriyorsaTongue para demek. tamam bu işler para işi ama. niye bunda da sis farı yokkı. bu modeller sisde araç kullanmasın diyemı nedir ya Smile aslında bende siste ne kadar yararı olur benım için fark etmez de görüntü olsun diye istiyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:38

tamam işin içine servis giriyorsaTongue para demek. tamam bu işler para işi ama. niye bunda da sis farı yokkı. bu modeller sisde araç kullanmasın diyemı nedir ya Smile aslında bende siste ne kadar yararı olur benım için fark etmez de görüntü olsun diye istiyorum.
siste çok yararlı oluyor.Hem görünürlük için hemde şöförün görüşü için çok faydalı.Donanım farkı her markada var abi yapacak birşey yok farklı ayda üretilen araçta bile donanım farkı olabilir.Servis değilde bu iş için gerekli bilgi ve ekipmana sahip biri 10-20 liraya halleder diye düşünüyorum.Wink

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2012 Saat 22:49
Aslında modifiyenin merkezindeyim, ama tanıdık olmadıkdan sonra yada yol gösteren eline yüzüne bulaşıyor bu işler. Benimde öyle fazla araçlar hakkımda bir bilgim yoktur. Tanıdık varsa buralarda bir yardımcı olsanız. ondan sonra da cam filmler var sırada Smile  1 ay sonra muayene var. o geçsin ondan sonra artık oda.
bu aracıda yeni  aldığım için yeni yeni birseyler yapıyorum. eskiden fiat bravo vardı. tek kapıydı. kafayı taktım peugeot ya eninde sonunda aldım. 1.4 eski araç gibi fazla perfs. yok ama iadere eder. diyelim eski aracım 1.6 dı arada cok cok fark var bana göre.

Mesajı Yazan: hema123
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2012 Saat 10:35
selamlar

lüzumsuz sis farı kullanımı yıllardır beni rahatsız eder durur. sisli havalarda veya boş köy yolları haricinde kullanmamak gerekli. ön veya arka sis lambaları açık havalarda hem öndeki ve hem de arkadaki sürücüleri oldukça rahatsız ediyor. üstelik lüzumsuz sis farı kullanımı zaten cezaya tabi. bir de açık havada sisleri gözümüze dayayıp da sisli-puslu zamanlarda kullanmayanlara rastlıyorum ki, emin olun içimden geçenleri bilmek istemezsiniz.

saygılarımla.

-------------
2006 206 hdi x-design beyaz

Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2012 Saat 15:46
Orjinalini yazan: hema123 hema123 Yazdı:

selamlar

lüzumsuz sis farı kullanımı yıllardır beni rahatsız eder durur. sisli havalarda veya boş köy yolları haricinde kullanmamak gerekli. ön veya arka sis lambaları açık havalarda hem öndeki ve hem de arkadaki sürücüleri oldukça rahatsız ediyor. üstelik lüzumsuz sis farı kullanımı zaten cezaya tabi. bir de açık havada sisleri gözümüze dayayıp da sisli-puslu zamanlarda kullanmayanlara rastlıyorum ki, emin olun içimden geçenleri bilmek istemezsiniz.

saygılarımla.
altını çizdiğim noktada size katılmıyorum.İnsan bazen unutabiliyor ve içinizden güzel şeyler geçirmenizi temenni ediyorum.Gece yolculuğunda xenon merceksiz uzunları açıp gelene bile ben içimden kötü birşey geçirmiyorsam sizin bu durumua hiç içinizden kötü şeyler geçirmemeniz gerekir.Şöförlük sabır işidir.Wink

Mesajı Yazan: hema123
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2012 Saat 22:18

selamlar

saygılarımla.
altını çizdiğim noktada size katılmıyorum.İnsan bazen unutabiliyor ve içinizden güzel şeyler geçirmenizi temenni ediyorum.Gece yolculuğunda xenon merceksiz uzunları açıp gelene bile ben içimden kötü birşey geçirmiyorsam sizin bu durumua hiç içinizden kötü şeyler geçirmemeniz gerekir.Şöförlük sabır işidir.Wink

haklısınız, sabır trafikte sığınabileceğimiz en önemli liman. ama malum bizler şoför değiliz, amatör sürücüleriz. trafikte sabır-sabretmek pasif tepkisizlik ve terbiyesizliğe boyun eğmek, fırsat buldukça da aynı saçmalıkları yapmayı doğuruyor. bu durum zincirleme reaksiyon gibi edepsizliği yaygın hale getiriyor. oysa sabırdan önce saygı gelmeli hayatımızın her noktasında, ve de trafikte. bu saygıyı bulamadığımızda da küçük de olsa tepki vererek otokontrol oluşmasına katkı yapabilmeliyiz. lüzumsuz sis kullananlar, kırmızıda geçenler, biz beklerken emniyet şeridine dalanlar vs hep türk insanının engin sabrını suistimal ediyorlar, biz boyun eğdikçe de etmeye ve uyanıklığa devam edecekler. sadece gönülden de olsa saygısızlara sabretmeyeceğim, en hafifinden içimden onlarla ilgili birçok düşünceler geçecek.

saygılarımla.

-------------
2006 206 hdi x-design beyaz

Mesaj Tarihi: 17 Ocak 2012 Saat 17:30

selamlar

saygılarımla.

haklısınız, sabır trafikte sığınabileceğimiz en önemli liman. ama malum bizler şoför değiliz, amatör sürücüleriz. trafikte sabır-sabretmek pasif tepkisizlik ve terbiyesizliğe boyun eğmek, fırsat buldukça da aynı saçmalıkları yapmayı doğuruyor. bu durum zincirleme reaksiyon gibi edepsizliği yaygın hale getiriyor. oysa sabırdan önce saygı gelmeli hayatımızın her noktasında, ve de trafikte. bu saygıyı bulamadığımızda da küçük de olsa tepki vererek otokontrol oluşmasına katkı yapabilmeliyiz. lüzumsuz sis kullananlar, kırmızıda geçenler, biz beklerken emniyet şeridine dalanlar vs hep türk insanının engin sabrını suistimal ediyorlar, biz boyun eğdikçe de etmeye ve uyanıklığa devam edecekler. sadece gönülden de olsa saygısızlara sabretmeyeceğim, en hafifinden içimden onlarla ilgili birçok düşünceler geçecek.

saygılarımla.
Bizler aslında şöförüz.Amatör sürücü değiliz.Şöför demek can taşıyan demek değilmidir ? Biz ne taşıyoruz? WinkŞöför demek sorumluluk taşıyan değilmidir?Biz ne taşıyoruz.Sabır her an yanımızda olmalı yoksa altından çıkamayacağımız işleri başımıza açabiliriz.Yakınını öldüren bir adama neden yaptığını sorarsanız: Bir anlık birşeydi,sinirlendim,SABREDEMEDİM ÖLDÜRDÜM.Cevabını alırsınız.Ben trafikte hakkım olan yolu bile bir çok magandaya veriyorum.Çünkü ben ailemi,kendimi ve arabamı seviyorum.Sizede tavsiyem budur.Her zaman içinizden iyi şeyler geçirin öndeki hata yapan şöför yakın akrabanız olur ve siz bunu öğrendiğinizde içinizden geçen şeyler için o kadar sıkılırsınızki.Wink

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net