Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arkadaşlar yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21080
Tarih: 24 Temmuz 2025 Saat 01:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: arkadaşlar yardım
Mesajı Yazan: cemesk
Konu: arkadaşlar yardım
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 22:10

Arkadaşlar ticari takside calışan 2008 model accent eram 1.6 var atiker lpg takıldı araca 4 yıldır sorunsuz kullanıyoruz ama son ıkı haftadır arac sabah calısırken yada stop ettıkten 30-40 dk sonra tekrar calıstırmayı istediğimizde 2 dk marşa bakıyoruz. Eskişehirde sorun ne oldugunu bulamadık bakmadığımız yer kalmadı ama çevremdem duydugum kadarıyla bu kronik bı sorunmus. Cözğmğ hakkında bilgisi olan varsa cok sevınıım . Tesekkurler herkese

-------------
2004 307 1.4 HDI XR

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 22:18
Arkadaşımdan duymuştum bu eralar tuhaf arabalar.Kendisi 4 defa era aldı sattı ama ısınamadı.En son tavsiyemle pevgeota döndü.Serviste bilgisayara bağladılarmı aracı acaba.

Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 22:26
Memnumun aslında ben en az 307 im kadar ama sorunun kımsenın cozememesı enteresan bilgisayarda tek arza var oda benzın hortumlarındakı basınc bıraz dusuk gorunuyor. Katkı maddesı falan attık denıcez bı sure arabayı ama ilk baslarda benzin otomatıgınden suphelınıyordum gerı kacırıyordur dıye otomatık yokmus pompadada sorun yok anlayamadık bı turlu

-------------
2004 307 1.4 HDI XR

Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 22:34
benzinin borudan geri gitmesini engelleyen bir sibop olması lazım.Ona baktılarmı.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 22:45
Ben yerinizde olsam alternatorunuzu olctururdum. Accent'larda cokca karsilasilan bir sorun. Bunu yaptirmadan once sunu bir kontrol edin. Aku'nun negatif kutbundan cikan kalin kablo muhtemelen ikiye ayriliyordur. Bir tanesi hemen akunun yanindan saseye bir vida yardimi ile verilmistir, digeri ise motorun mars basmasi icin motor kismina gider. Siz su saseye giden vidayi bir cikarin, gerekirse temizleyin ve yerine iyice takin. Bu noktadaki bir korozyon ya da temassizlikta ayni problemi yapar. Eger yaparsaniz sonuclari paylasmanizi rica edecegim.

Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 22:58
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Ben yerinizde olsam alternatorunuzu olctururdum. Accent'larda cokca karsilasilan bir sorun. Bunu yaptirmadan once sunu bir kontrol edin. Aku'nun negatif kutbundan cikan kalin kablo muhtemelen ikiye ayriliyordur. Bir tanesi hemen akunun yanindan saseye bir vida yardimi ile verilmistir, digeri ise motorun mars basmasi icin motor kismina gider. Siz su saseye giden vidayi bir cikarin, gerekirse temizleyin ve yerine iyice takin. Bu noktadaki bir korozyon ya da temassizlikta ayni problemi yapar. Eger yaparsaniz sonuclari paylasmanizi rica edecegim.
aykut abi öyle olsa herzaman aynı sorunu yapması gerekmezmi.Zamanla ne ilişkisi olabilrki?Ermm

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2012 Saat 23:21
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

aykut abi öyle olsa herzaman aynı sorunu yapması gerekmezmi.Zamanla ne ilişkisi olabilrki?Ermm

Sasi noktasinin bir sekilde temassizliginda BSI kendini resetler ve bildiklerini unutur. BSI'in kendine gelmesi ise biraz zaman alir. O noktada eger mars basarsaniz anahtar ile immobilizer eslestirilmesi yapilamadigindan  mars bassa da almaz. Bu tabi bir ongoru. Deneyip sonuclarini gormek gerek her zamanki gibi.

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2012 Saat 15:50
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Sasi noktasinin bir sekilde temassizliginda BSI kendini resetler ve bildiklerini unutur. BSI'in kendine gelmesi ise biraz zaman alir. O noktada eger mars basarsaniz anahtar ile immobilizer eslestirilmesi yapilamadigindan  mars bassa da almaz. Bu tabi bir ongoru. Deneyip sonuclarini gormek gerek her zamanki gibi.
teşekkürler abim.Birşey daha öğrenmiş olduk.Wink

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2012 Saat 20:48
Çok teşekkür ederim arkadaşlar yarın deneyip paylasacam banada çok mantıklı geldi

-------------
2004 307 1.4 HDI XR

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net