Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

torsiyon sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20951
Tarih: 02 Şubat 2025 Saat 07:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: torsiyon sorunu
Mesajı Yazan: semih
Konu: torsiyon sorunu
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 01:37
aracımın arka iki amortisörü patlamıştı küt küt vuruyordu bende orjinal iki amortisör aldım taktım ve hala küt küt vurmaya devam ediyor sebebi ne olabilir.bide sağ arka tekerdeki foryanın bilyası bozulmuştu değiştirdim ses kesildi lakin arka sağ tekere ayağımla sert bi şekilde vurdugum zaman oynuyor bi boşluk var sanki.bilyayı kontrol ettirdim tekrar mı bozuldu diye bilyede sorun yok.sol arka tekerde böle bi sorun yok.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 01:55
çukura falan gelince böyle '' Luk ! '' diye bi sesmi geliyo ?

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 02:08

çok küçük yol bozukluklarında bile geliyor kütür patır sanki arka çerçi dükkanı gibi oluyo.yani normal bi aracın 50 km hızla rahatlıkla çekinmeden geçtiği yerlerden ben duruyorum birinci vitese takıyorum tekrardan yol düselene kadar yavaş yavaş geçiorum.saygılarımla.

Mesajı Yazan: hallowman2005
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 03:11
ön amortisör değişiminde Z rotları (viraj demiri kolu) kontrol ettiniz mi? Eğer etmediyseniz muhakkak  bi kontrolden geçirin. Montajı ve parça masrafı çok cüz i dir keşke onlarıda yenileseydiniz.

-------------
Ömer ERESEN ABRh+ 1981
PEUGEOT 307 1.6 HDI LOOK - 110 Bg. Siyah

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 03:32
ön takımı tablaları rot başları z rotları hepsini değiştirdim ön iki amortisörde değişti orinal taktım.benim derdim rkadan gelen sesler.saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 03:44

Evet ya bu arka taraf benimde öyle :S lak luk pat küt ediyo geçerken :S

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 03:48
sanırım torsiyondan yapıo benim sorun amortisör işi değil

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 04:12
Orjinalini yazan: xSOLOx xSOLOx Yazdı:

Arka salıncaklara ve salıncak burçlarına baktır.Boşluk olabilir burçlarda. Amortisör lastikleri de aşınmıştır boşluk olabilir.Smile

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 08:56
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Orjinalini yazan: xSOLOx xSOLOx Yazdı:

Arka salıncaklara ve salıncak burçlarına baktır.Boşluk olabilir burçlarda. Amortisör lastikleri de aşınmıştır boşluk olabilir.Smile
Yüksek ihtimal :S

Mesajı Yazan: ares2626
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 11:41
Orjinalini yazan: semih semih Yazdı:

sanırım torsiyondan yapıo benim sorun amortisör işi değil
aynen bendede var ayni ses torsiyondan dediler banada simdi arastiriyorum maliyetini,bilen varsa yardimci olsun lutfen

-------------
307xt

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 12:27

taşlamaya gitmezse 250 tl taşlamayada giderse 400 tl ye mal olurmuş.ama torsiyon işi önemli bi ayrıntı o yüzden servise yaptırma taraftarıyım.saygılarımla.

Mesajı Yazan: phoenix.1905
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 17:21
Şimdi yaptırdım 306'ma  torsiyonu..  Tek taraf  torsiyonu bozuldu. Parçaçıdan orjinal: 1 adet mil, 2 adet torsiyon tamir takımı=120 TL , Tornacıya= 200TL , Tamirciye= 200 TL ( Aracımda oto elektirik aksamlarında da sorun vardı onlarda içinde) 

-------------
Peugeot 306 xr platinium (2001)

Mesajı Yazan: efsanemurat
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 18:59
arkadaşlar bende ön ve arka amortisörleri değiştirdim benimde arkadan ses geliyor ama bazen virajlara girdiğimde sanki arkası atacak gibi oluyor arka lastiklerimin biri kışlık biri yazlık lastiklerden yaparmı acaba yoksa benimdemi torsiyon sorunu bide benim amortisörlerde toz lastiği yok o herhangi bi sorun yaratırmı.torsiyondansa bunu nasıl anlarım tam olarak belirtileri nelerdir

-------------
2004 model 307 hdi xr 120000 km de

Mesajı Yazan: CCC
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 22:27

-------------
ccc

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net