Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Roland GARROS 2002

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20946
Tarih: 15 Haziran 2025 Saat 07:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Roland GARROS 2002
Mesajı Yazan: şevkituruç
Konu: 206 Roland GARROS 2002
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 22:26
Merhabalar

1.6 motor 

ARACIMDA LPG BULUNMAKTA 

ARABA SOĞUKKEN - yada Normal ısıda iken 
birden bire hararet ibresi  tavan yapıp "ıstop" alarmı yanıp fan deli gibi dönüyor.

bu konu için 4 sefer yetkili Peugeot Yetkili servisne götürdüm.

bilgisayara bağlandığında muşur  - ısı sensörü düşük akım hatası alıyoruz.

muşurda sensörde değişti ( 3 sefer) 

araçta beyin ve elektirk denetlemesi yapıldı ..  hiç bir hata bulunamadı 

bilgisayarda hata kodu silindiğinde araç normale dönüyor b ir süre aynı arıza yı yapmıyor bazen 1 saat bazen 1 hafta ..  bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ..
teşekürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 23:04
mrblar aynı sorun benim başımada geldi rolland garros aracımda sorunun devir daim den kaynaklandıgını bulduk ustamla.devir daim in pervaneleri fiber oldugu için sıcaktan eriyor bi süre sonra değiştirdiğimizde hararet sorunu ortadan kalktı.şimdi 90 dereceyi en zor koşullarda bile geçmiyor.devir daiminizi kontrol ediniz.tekrardan geçmiş. olsun.saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 23:40
su soğukken hararet gösteriyormuydu ??? 

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 23:43
arabam sorunlu oldugu zamanlarda havalar soğuktu kış mevsimindeydik çalıştırıyordum evimden 200 metre uzağa gitmeden hararet 100 110 dereceleri buluyordu.saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2012 Saat 23:49
aracınızın kaloriferinden gelen ısı nasıl sıcak mı yoksa ılık mı üflüyor.aracınızda tüp var mı varsa yolda giderken kendiliğinden benzine geçip tekrar tüpe geçtiği oluyor mu?

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 02:47
benimki  öğle  değil..  araç soğuk yada sıcak farketmiyor .. ayrıca fan saatlerce çalıssada hararet göstergesi düşmüyor.. bilgisayar şart ..yada aküyü söküp 2 saat beklersen hararet normale dönüyor.. hararet  ibresi sona dayanıyor...

kalorifer ise normal .. 

Dediğiniz gibi kendikendine gazdan benzine dönüş yapmıyor.

Teknik servis araca bilgisayar bağlı olarak yaklaşık 60 km şehir içi kullandı 
bilgisayar sonucunda motorda beyinde hiç bir arıza tespit edilmedi.. yaşına göre aracın çok iyi durumda olduğu söylendi. tek hatası hava yastığında çıktı.

yapmadığım şey kalmadı ama bir sonuç alamadım
ilginiz için teşekkürler

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 02:59
rica ederim inş. sorunu bulabilir ve çözebilirsiniz saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 04:57
Teşekkür ederim. inşallah çözeceğim.. yoksa benzin döküp yakacağım 

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 05:05
bendede var 2001 model rolland garros aldıgımdan beri şurda aracı alalı bi yıl oluyo.tablaları rot başları z rotları trigeri devir daimi amortisörleri debriyaj seti aküsü bujileri filtreleri yağı suyu teker foryası derken hala bitmek bilmedi şimdide amortisörleri değiştirdim hala küt küt vuruyo onla devam ediyorum yaptırmaya.anlamadıgım tek şey özene bezene yaptırıyorum sanayide yaptırırken başından ayrılmıyorum el bebek gül bebek bakıyorum araca ama bu kadar bakıma rağmen banamısın demiyo hala aynı.benim ilk aracım peugeot 206 sevdalısıyım bu kadar sorun çıkarmasına ragmen hala seviyorum peugeot ama aracımı sevmiyorum artık .bunu satıp kendime sıfır peugeot 206 + alacağım inş.saygılarımla.

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 09:09
okadar bakım yapmışsınız yazık olur biraz daha binin sorun çıkarmaya devam ederse satarsınız.

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 12:34
gerçekten  peugeot tan başkasına binmeyeceğim lakin bu arabamı sevmiyorum artık.206 plus+ alacağım inş. sıfır.bu arabamı satayım inş.saygılarımla.

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 14:39
sıfır almayın 208 çıkacak ilkbaharda o paraya faklı alternatifler arayın yada .

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2012 Saat 15:41
aracımı erken satarsam alırım satılmazsa beklerim öyle alırım.saygılarımla.208 de çok güsel araç gerçekten maşallah

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net