Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HDİ kendi kendine gaz verdi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20880
Tarih: 22 Mayıs 2025 Saat 13:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: HDİ kendi kendine gaz verdi
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Konu: HDİ kendi kendine gaz verdi
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 20:41

Arkadaşlar bugün araç rölantideyken ben hiç gaza basmadığım halde kendi kendine 2 kere gaz verdi bıraktı.Rölantiden 1500 devire çıkardı bıraktı çok kısa ama 1 saniye bile değil. 15-20 saniye sonra tekrar aynı şekilde 1500 devir yaptı bıraktı. Sonra bir daha yapmadı zaten sonra hareket ettim.Ben bir anlam veremedim ilk defa yaptı böyle .Big smile

Yalnız hava çok sisli ve soğuktu yani 0 derecenin altında olduğu kesin.Cama attığım su dondu hemen.

Çok soğuk olduğundan mı böyle birşey yaptı ama niye böyle birşey gerek duysun ki.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar..Smile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 20:45
Jikle vermiş gazı vermiş gazı hadi gidelim demek istemiş herlde =)

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 21:43
Rolanti dengelemk için vermiştir.Daha sonra sorun çıkmamasıda bunun bir özelliklik olduğunu gösteriyor.Sabahları bazen bendede oluyor.Çalıştırırken hiç gaz vermememe rağmen 1500e kadar çıkıp iniyor en başta çalıştığında sonrada ufak oynamalar yapıyor.Sorun yok rahat ol dostum.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 22:38
İçimi rahatlattın kardeş ya Winkacaba dedim bir sorun mu var ama dediğin gibi motor stop edicekmiş gibi oldu hemen kendi gaz verdi bıraktı.

Ayrıca da bu çok sisli havalarda aracın performansı düşük oluyor ve motor sesli çalışıyor.Ben havadaki oksijen miktarına bağlıyorum bunu.Yanma verimli olmuyor herhalde.

İlk zaman ne oluyordu biliyor musun.Mesela havası temiz olan bir yerden sisli veya havası kirli olan bir yere gelince göstergede  ışık yanıyordu araba gitmiyordu.Servise sormuştum o zaman hava kirliliğinden yapması normal dediler.Kendini korumaya alıyor herhalde motor.

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 22:41
hava nemli oluyor siste belki ondan kaynaklanıyordur.Bizlerde ve diğer araçlarda rolanti dengelemesi yapılırki araç istop etmesin.Yanlız göstergede hangi ışık yanıyordu?

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 22:46
Kare içine aldığım ışık olması lazım. Yanılmıyorsam çünkü çok başlarda 2-3 kere filan yaptı bunu bir daha hiç yapmadı.
Resim temsili.Smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 22:53
yanlış hatırlamıyorsam o OEBD kirlilik önleme sistemi.Yani eksozdan düzgün gaz çıkmadığını gösterir aynı zamanda katalitik konverter arızasınıda bildirir.Uzun yoldan geldikten sonra çalıştırdığımda 5-6 saniye yanık kalıyor.Eğer sonradan sönüyorsa sendede sıkıntı yok.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 22:58
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

yanlış hatırlamıyorsam o OEBD kirlilik önleme sistemi.Yani eksozdan düzgün gaz çıkmadığını gösterir aynı zamanda katalitik konverter arızasınıda bildirir.Uzun yoldan geldikten sonra çalıştırdığımda 5-6 saniye yanık kalıyor.Eğer sonradan sönüyorsa sendede sıkıntı yok.Wink

Şu anda sönüyor tabi dedim ya ilk  30000 km içinde 2 defa filan yaptı bir daha hiç yapmadı.Hatta kullanım kılavuzunda da yazıyor hava kirlilik uyarısı  diye. Tabi böyle bir durumda mecbur sağa çekiyosun aracı stop edip tekrar çalıştırınca herşey normale dönüyor.Smile

Ama bugün ilk defa kendi gaz verince dedim napıyor bu Big smile sağa sola bakınıyordum bir baktım kendi gaz verdi bıraktı ayağıma baktım gaz pedalında değil.Güleceğim geldi bir anLOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:02
Bizim arabalara bilmeden yapay akılmı taktılar nedir.Bazen korkmuyor değilim.Geçende yağmur yağarken silecek otomatikteydi o kadar çok damla vardı ama çalışmadı bende dedim ki " YAv önümüz görünmez oldu çalıştıraydın iyidi şu silgileri" Demeye kalmadı silecekler çalıştı.Bende şaşırdım ne oluyoz la dedim kendi kendime.LOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:02
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Şu anda sönüyor tabi dedim ya ilk  30000 km içinde 2 defa filan yaptı bir daha hiç yapmadı.Hatta kullanım kılavuzunda da yazıyor hava kirlilik uyarısı  diye. Tabi böyle bir durumda mecbur sağa çekiyosun aracı stop edip tekrar çalıştırınca herşey normale dönüyor.Smile

Ama bugün ilk defa kendi gaz verince dedim napıyor bu Big smile sağa sola bakınıyordum bir baktım kendi gaz verdi bıraktı ayağıma baktım gaz pedalında değil.Güleceğim geldi bir anLOL
Akıllı araçlar başka oluyor.Big smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:05

Bizim arabalara bilmeden yapay akılmı taktılar nedir.Bazen korkmuyor değilim.Geçende yağmur yağarken silecek otomatikteydi o kadar çok damla vardı ama çalışmadı bende dedim ki " YAv önümüz görünmez oldu çalıştıraydın iyidi şu silgileri" Demeye kalmadı silecekler çalıştı.Bende şaşırdım ne oluyoz la dedim kendi kendime.LOL

Bazen konuşuyor bu arabalar bizimle az gözünü korkutucan arabanın tehdit filan edicen kuzu gibi oluyorLOLBig smile

İşin şakası akıllı arabalar ya kendi işlerini kendileri hallediyorlar MaşallahBig smile 

Bazen de kafalarına göre takılıyorlar biz de ses çıkarmıyoruzLOLBig smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:07

Bazen konuşuyor bu arabalar bizimle az gözünü korkutucan arabanın tehdit filan edicen kuzu gibi oluyorLOLBig smile

İşin şakası akıllı arabalar ya kendi işlerini kendileri hallediyorlar MaşallahBig smile 

belki saçma ama çocukluktan beri arabaların ruhları olduğuna inanırım hakeza şimdide böyle.Bazen arabamla konuşurum.Bilmiyorum takıntımı nedir.?Big smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:12

belki saçma ama çocukluktan beri arabaların ruhları olduğuna inanırım hakeza şimdide böyle.Bazen arabamla konuşurum.Bilmiyorum takıntımı nedir.?Big smile

Takıntı olur mu ya Big smileonlarla konuşmak lazım ilgiye ihtiyaçları oluyor bazen.Moral lazım oluyorLOLBig smile

Çocukken ben de derdim  bu arabalarda sihir büyü filan var herhalde diye olabilir.LOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:14
Çocukluk huyları devam ediyor işte.Big smileLOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:16

Çocukluğumuzdaki hayallerimizi yaşıyoruz abi Big smileLOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:20

Biraz eksik ama ne yapalım.ŞÜkürler olsun tabiki.Big smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:25

Biraz eksik ama ne yapalım.ŞÜkürler olsun tabiki.Big smile

Olduğu kadar artık  Allaha şükür Smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:26
öyle kesinlikle bende birşey demiyorum.Allah'a binlerce şükürler olsun.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:33
yarım kalan hayallerde gönül işleri malum Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:33
Abi var ya sen de olmasan bu konuyu çözemezdim.Ya da kafamda soru işareti kalırdı.Zaten konuya pek cevap veren de olmadı.

Bunun için de ayrıca teşekkür ederim.Smile

Eeee partnercinin halinden partnerci anlar.LOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:35

O konuya girme gözünü seveyim.Sonu gelmez konuyu durduramayızBig smileLOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:35

Abi var ya sen de olmasan bu konuyu çözemezdim.Ya da kafamda soru işareti kalırdı.Zaten konuya pek cevap veren de olmadı.

Abim sonuçta burada dostluk ve yardım için bulunuyoruz.Wink
Abim teşekkür bizden.Sözlerimize güvenipte inanman ayrı bir teşekkür gerektiren birşey.
Arabalarımız araç, esas olan amaç dostluk ve yardım etme.Wink

Mesajı Yazan: furkan
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:36
umarım pedalsensörü arıza ya başlamıştır

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:36

O konuya girme gözünü seveyim.Sonu gelmez konuyu durduramayızBig smileLOL
Bir dokun bin ah işit diyorsun yani peki.Smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:37
Orjinalini yazan: furkan furkan Yazdı:

pedal sensörü olsa her zaman yapar sonuçta kendinimi tedavi edecek araç.WinkArtı olarak o kadar kolay bozulmaz o parça abim.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:38

Abim sonuçta burada dostluk ve yardım için bulunuyoruz.Wink
Abim teşekkür bizden.Sözlerimize güvenipte inanman ayrı bir teşekkür gerektiren birşey.
Arabalarımız araç, esas olan amaç dostluk ve yardım etme.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:40

Pedal sensörü mü bak iyi hatırlattın abi ya bazen ayak altına karton türü birşey koyuyorum.Pedalın altında sensör var ya onun üzerini kapatmışım farkında olmadan.Bizimki yine aynı tepki. Malum sensör gaz pedalını göremeyince afalladı.Sonra kartonu çektim üzerinden kendine geldi.Big smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:42

Pedal sensörü mü bak iyi hatırlattın abi ya bazen ayak altına karton türü birşey koyuyorum.Pedalın altında sensör var ya onun üzerini kapatmışım farkında olmadan.Bizimki yine aynı tepki. Malum sensör gaz pedalını göremeyince afalladı.Sonra kartonu çektim üzerinden kendine geldi.Big smile
gaste sar deidk abim kaç defa.LOLBig smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:43
sensörü görmese araba nasıl tepki verecek?Kendi kendine gaz veremez bu sebepten.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:45

gaste sar deidk abim kaç defa.LOLBig smile

yok yok daha koymuyorum şimdi gazete var.Aslında kirlenmese koymayacam da çünkü bazen insanın ayağını kaydırıyor.Big smileLOL

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:46
gastede dayanaksız be abim.Smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:46
ben söyleyim dedim aynı sorun bizde oldu ilk zamanlar rolantide yaptı sonra hiç gazı algılamadı 650 tl sıkışmış pedala

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:49

ben söyleyim dedim aynı sorun bizde oldu ilk zamanlar rolantide yaptı sonra hiç gazı algılamadı 650 tl sıkışmış pedala

Ne yaptı  tam olarak anlatırmısın abicim korkutma beni yaaaCry

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:51

Rolantide yapması imkansız neden biliyormusunuz?Çünkü rolanti merkezi beyinden kontrol edilir.Pedalı sökseniz arabayı çalıştırsanız araba çalışmayacakmı yani?Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:52

abim sende sıkıntı yok rahat ol ya.WinkSeninki normal bir hareket yapmış.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:52
rolantide kendi kendine gaz verdi bikaç kez sonra aracı çalıştırdınmı gaza basıyon algılamyo bastını istop edip tekrar çalıştırınca algılıyodu araç 207 1.4 dizeldi 650 tl sensör değişti düzeldi

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:55

Rolantide yapması imkansız neden biliyormusunuz?Çünkü rolanti merkezi beyinden kontrol edilir.Pedalı sökseniz arabayı çalıştırsanız araba çalışmayacakmı yani?Wink

Abicim ben de ihtimal vermiyorum çünkü normal durumlarda gaz pedalını gayet iyi algılıyor.Sıkıntı olmadı hiç.(Karton koymam dışındaSmile)

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:56

Abicim ben de ihtimal vermiyorum çünkü normal durumlarda gaz pedalını gayet iyi algılıyor.Sıkıntı olmadı hiç.(Karton koymam dışındaSmile)

karton pedalın hareketini engelliyordur ondan yapmıştır.Rahat ol.Wink

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:57

rolantide kendi kendine gaz verdi bikaç kez sonra aracı çalıştırdınmı gaza basıyon algılamyo bastını istop edip tekrar çalıştırınca algılıyodu araç 207 1.4 dizeldi 650 tl sensör değişti düzeldi

Yok abi ya öyle olmadı hiç  hele ki gaza basıp da stop ettiği hiç olmadı yani.

Yok yok bence beyin verdi gazı çünkü o kendisi gaz verdikten sonra ben de gaza dokundum algıladı yani sonra basıp gittim.Smile

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 23:59
ilk çalıştır gaza bas eğer gaza bastını araç algılamıyorsa pedal sensörü arızalıdır

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 00:02

ilk çalıştır gaza bas eğer gaza bastını araç algılamıyorsa pedal sensörü arızalıdır
Sonrasını algılarsada arızalımı oluyor?Ermm

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 00:04
tam bilmiyorum ama pedala sonuna kadar basıyon amaa raçta tık yok

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 00:05

Abi şimdi ilk yazdıklarımı okursan bu olay sadece ilk zamanlar hatta arabayı aldığımız gün sıfırken yaptı bunu arabayı plaza dan aldık geliyoruz 40 km filan  sonra bunu yaptı.Hemen açtım kullanma kılavuzunu baktım hava kirliliği uyarısıymış.Hakikatende hava acayip kirliydi. Sonrasında da yaptı bir kere yine hava kirliydi.

Fakat şu son 35000 km içerisinde hiç yapmadı bozuk olsa şimdiye kadar yapmaz mıydı.Shocked

Ama bu gaz verme olayı bugün ilk olduSmile

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 00:05
marş esnasında  bizim araçta pedalı dikkate almıyor.Çalıştıktan bir süre sonra gaz pedalı algılıyor.Ermm

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 00:06
bence servise baktır eğer garantisi varsa sonra sorun olmasın

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 00:07

marş esnasında  bizim araçta pedalı dikkate almıyor.Çalıştıktan bir süre sonra gaz pedalı algılıyor.Ermm

Abi o bence gerekli olan bir özelliktir.Wink

Çünkü kullanma kılavuzunda aracı çalıştırıken ve rölantideyken durduğu yerde gaz vermeyiniz yazar.

Marş esnasında gaza niye basıyosunBig smile yapma abi basma gazaSmile    Korumak için demek ki o özellik.

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 20:16

Bugün denedim gaza basınca algılıyor.Herşey normal.Wink

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 21:35

Abi o bence gerekli olan bir özelliktir.Wink

Çünkü kullanma kılavuzunda aracı çalıştırıken ve rölantideyken durduğu yerde gaz vermeyiniz yazar.

Marş esnasında gaza niye basıyosunBig smile yapma abi basma gazaSmile    Korumak için demek ki o özellik.
abim spring gibi ayağın gaza uyguladığı kuvvetle çalışan bir arabadan inince,bu arabada ayağımı çalıştırırken gazdan çekmek zor oluyor yahu.LOLLOLBig smileDurduğu yerde bağırtan bir usta görürsen sanayide anlaki usta değildir şovmendir.WinkKontrol için arabaya durduğu yerde gaz verilmez kırar atar her tarafı.Wink

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 21:36

Bugün denedim gaza basınca algılıyor.Herşey normal.Wink

Oh be şükürler olsun.SmileRahat olabiliriz artık.SmileSmile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net