Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sağ arkadan gelen ses!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20879
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 08:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sağ arkadan gelen ses!
Mesajı Yazan: phoenix.1905
Konu: Sağ arkadan gelen ses!
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 19:49
Arkadaşlar;
Aracımda arka koltuğa birisi binerken gacır gucur ses geliyor. Yolda hareket halindeykende azda olsa ses geliyor..Sanırım amortisörlerden geliyor ses.. (Sağ arka) Sizce bu amortisörlerden midir? Amortisörlerde ne gibi sorunlar olabilir?
Teşekkürler..

-------------
Peugeot 306 xr platinium (2001)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2011 Saat 21:58
arkaya birisi binerken ayağınız frende yada el freni çekikmiydi.eğer öyleyse el frensiz ve ayağınız frende değilken biri binsin bakalım ses geliyormu.Durum düzelirse normaldir.Wink

Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 01:55
aracınızın torsiyon bilyası dağılmış olabilir.saygılarımla.

Mesajı Yazan: majeste_ksk
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 02:28
Evet aynı sorun bendede var sol arkadan geliyor. Sordum torsiyon rulmanlarımı ne demişti usta. bayada maliyetli bişey ya altı üstü ufacık parça ama. Sen aracını alçaltmışmıydın? Genelde bu sorun arabasını düşürenlerde var yanılmıyorsam saygılarımla ? Ayrıca aynı sorunu olupta fiyat alan varsa bilgilendirirse sevinirim ?

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi
Otto Spec Titanium Egzost

Mesajı Yazan: scorpions_64
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 11:29
Orjinalini yazan: majeste_ksk majeste_ksk Yazdı:

Evet aynı sorun bendede var sol arkadan geliyor. Sordum torsiyon rulmanlarımı ne demişti usta. bayada maliyetli bişey ya altı üstü ufacık parça ama. Sen aracını alçaltmışmıydın? Genelde bu sorun arabasını düşürenlerde var yanılmıyorsam saygılarımla ? Ayrıca aynı sorunu olupta fiyat alan varsa bilgilendirirse sevinirim ?
evet arkadaşım o ses torsiyon bilyasının dağılmasından kaynaklanıyor. bende de olmuştu, komple dingili söküp tornacıda değiştirdik. geçen sene torsiyon tamir takımı 25-30 tl arası bişeydi. tornacıya da pazarlık pazarlık üstüne 80 tl ye yaptırmıştım. tabi dingili söküp takan ustayı da unutmamak lazım, ona da elinin emeği neyse verirsiniz artık :)
 hatta başıma söyle bişi bile gelmişti, dingili söktük, tornacıya götürdük değişmişken iki tarafının torsiyon tamir takımını da değiştirelim dedik, ancak gti'lerde sağ sol torsiyon tamir takımı değişikmiş çok şaşırdık olmaması lazım falan derken malzemecide her iki tarafın torsiyon takımı aynı demesi üzerine anca 1 tarafın değiştirebildim. gerçi diğer taraf sağlamdı zaten.

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 12:57
Arkadaşlar  bugun sanayii'ye gittim. Tanıdık ustaya götürdüm.. Direk torsiyon dedi. Yan dükkanda tornacı vardı. Oraya gittik. Usta kesi fiyat vermedi. Bütün parçaları değiştirirsek en fazla 500 TL olur dedi. Ama parça felan sağlamsa 200-300'e de olabilir dedi. P.tesi arabayı bırakıcam ustaya.. Ve birde bu torsiyon arızaları peugeotlarda sık oluyormuş. Benden önce de bi 306 gördüm dingili sökülmüş gidiyodu..

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 13:23
Orjinalini yazan: phoenix.1905 phoenix.1905 Yazdı:

Arkadaşlar  bugun sanayii'ye gittim. Tanıdık ustaya götürdüm.. Direk torsiyon dedi. Yan dükkanda tornacı vardı. Oraya gittik. Usta kesi fiyat vermedi. Bütün parçaları değiştirirsek en fazla 500 TL olur dedi. Ama parça felan sağlamsa 200-300'e de olabilir dedi. P.tesi arabayı bırakıcam ustaya.. Ve birde bu torsiyon arızaları peugeotlarda sık oluyormuş. Benden önce de bi 306 gördüm dingili sökülmüş gidiyodu..
yuhhh Confused bütün parçalar diye neyi kastetmiş tornacı? alt üst 1 torsiyon değişecek, hadi 2 side değişsin. birde dingil sökücelek komple. 200 -300 malzemesi içinde normal ama 500 derken neyi kastetmiş bu vatandaş? komple amorsistörleri falan mı değiştirecek ki? evet hemen hemen her peugeotlar da kronik arıza torsiyon bilyası...

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 13:50
Net fiyat vermedi aslında.. 150-250 arası işçilik alırım dedi. Diğer parçaları sen alırsın zaten parçacıdan dedi. 500 TL gözden çıkar  belki daha azda tutabilir dedi. Sanırım iki tarafında torsiyonu için söyledi..Sağlamsa değiştirmez.. Bilmiyorum takım satılır .. Bakalım görüces.. İlginiz için Tşk ederim.. 

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 16:01
Orjinalini yazan: phoenix.1905 phoenix.1905 Yazdı:

Net fiyat vermedi aslında.. 150-250 arası işçilik alırım dedi. Diğer parçaları sen alırsın zaten parçacıdan dedi. 500 TL gözden çıkar  belki daha azda tutabilir dedi. Sanırım iki tarafında torsiyonu için söyledi..Sağlamsa değiştirmez.. Bilmiyorum takım satılır .. Bakalım görüces.. İlginiz için Tşk ederim.. 
benim düşüncem çok fazla işçilik maliyeti çıkarmış. ne ise hayırlısı olsun ne diyelim, önemli olan sorunun giderilmesi...

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesajı Yazan: ares2626
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 17:52
ayni problem benim sag arka tekerde var cuk cuk die ses geliyor sanki bi sise varda calkalaniyor gibi,cukurlarda oluyor genelde bnkide torsiyon sanirim dimi ozmn?

-------------
307xt

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2011 Saat 18:14
Orjinalini yazan: ares2626 ares2626 Yazdı:

ayni problem benim sag arka tekerde var cuk cuk die ses geliyor sanki bi sise varda calkalaniyor gibi,cukurlarda oluyor genelde bnkide torsiyon sanirim dimi ozmn?
%90 ihtimal torsiyondadır. benim torsiyon arızasında sanki tekerler bir yere değiyormuş gibi "tık tık" diye vuruntu ses geliyodu. torsiyon tamir takımı bilyalarını değiştirdim sorun kalktı.

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesajı Yazan: ares2626
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 16:57
scorpions dostum bu sana nekadara mal oldu ve yapilan islemler tam olarak neler?

-------------
307xt

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2011 Saat 17:49
Orjinalini yazan: ares2626 ares2626 Yazdı:

scorpions dostum bu sana nekadara mal oldu ve yapilan islemler tam olarak neler?

Torsiyon tamir takımı geçen sene 30 tl ye aldım sanırım tek bi tarafın
tornacı 80 TL
ben ağır bakımları sırasında değiştirmiştim torsiyon tamir takımını,
komple dingil sökülüp takılması, triger seti ve devirdaim motoru değişimi, buji değişimi, ön arka fren balatası değişimi, ön yay değişimi (spor yay takıldı), arka torsiyon düşümü, benzin, yağ, hava,polen filtresi değişimi, sağ-sol viraj gergisi değişimi, hidrolik direksiyon kutusu değişimi (yağ kaçırıyodu komple yenisiyle değiştirdim), yağıydı tuzuydu tüm bunların hepsine 300 tl işçilik verdim LOL

-------------
206 gti 2.0 2000

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net