Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Motor Yıkatma

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20834
Tarih: 22 Mayıs 2025 Saat 09:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Motor Yıkatma
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Konu: Motor Yıkatma
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 17:18
Arkadaşlar motor yıkatmanın  ben zararlı olduğunu düşünüyorum.Aynı zaman gerekli olmadığını da düşünüyorum.Smile

Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz  ve motor yıkatma yaptıranların karşılaştıkları sorunlar nelerdir herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım.Smile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 17:45
Eski arabada motor yıkatmıştım.O kadar sarmalayıp koruyup dikkat etmeme rağmen herşey birbirine girmişti.Tüm soketleri kurulayıp takmak zorunda kalmıştım.Suyla motor yıkatmaktan uzak durun.Onun yerine nemli bezle silin kirli yerleri.Wink

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 18:14
Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

ben yıkattım.
motorda hıc bır aksamıda kapatmadılar.
ve en ufak sorun yasamadım.
sanırım sadece bılen bırıne yaptırmak yeterlı.
sonuc olarakta kaputu actıgımda temız motoru gormek guzeldı.
bilen biri diyorsunda abim oto yıkmacı dükkanları biz yaparız biliyoruz diyorlar.Bir bakıyorsun herşey karıştı.Motor aksamına su tutulmaz.Özel sıvılar vardı motor temizliği için.Kullanmadığım için birşey diyemem.Wink

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 18:33
Herhalde en güzeli susuz bir şekilde temizlik spreyi filan alıp onunla bir güzel girişmekBig smile

Fakat çok uğraştırır ya en 1 gün gider temizlemeyeBig smile  Ama tozlu görünce benim de moralim bozuluyor.

Sanki temizleyince ne değişecekse psikolojik işte LOL

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 19:14
Aman diim motor neim yıkama sakın Smile al eline temizleme sipreyini aç güzel bir türkü temizle , yada yeni çıkan buğarla temizleme olayı var onla temizlete bilin sanırım 

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 19:17
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Aman diim motor neim yıkama sakın Smile al eline temizleme sipreyini aç güzel bir türkü temizle , yada yeni çıkan buğarla temizleme olayı var onla temizlete bilin sanırım 

Buharla olabilir o zarar vermez değil mi?

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 19:18
Vermez deme sorumluluğuna alamam Big smile

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 19:22

Vermez deme sorumluluğuna alamam Big smile

Ben araştırayım onu güzel oluyorsa ve zarar vermiyorsa öyle yaparım diğer türlü çok uğraştırırBig smile

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 19:55
Araştır , ugraş kardeş ugraşmak güzel ben severim arabanın orasıyla burasıyla oynamayı LOL yani silmeyi Smile

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 20:06
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

aşırı sıcak buhar iyi olmaz.Wink

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 20:12
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

aşırı sıcak buhar iyi olmaz.Wink

Anlaşıldı o zaman bileklere kuvvet girişeceğiz motora öyle de karışık var ya gözüm korkuyor Big smile

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 20:12
03:00 dk motoru gösteriyor

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 20:20
Benimkinin motoru ondan daha temiz yahuBig smile   Sanki su püskürtüyormuş gibi görünüyor.Tamam bunu yapan varsa buralarda bakıcam  garantisini alır öyle yaptırırım.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 20:20
işte bu buhar iş yapar.Wink

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 20:25
Bizim memlekette varsa ben yaptıracam süper olur heryeri temizler bu buhar Big smile

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 22:52
Kardeşim burda bi peugeot 206 ya suyla motor yıkama yaptılar arabanın beğin su aldı beyin değişmek zorunda kaldı düşünün motor yıkatma yapan yerin profesyonel olması lazıma her yerde yapılma ama buharlı iyidir suya göre

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 22:54
Abiler motor bölümüne su kesinlikle tutmayın tutturmayın herşey olabilir.

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 23:15
ben yıkamacıma yıkattım yazın motoru valla sıfır gibi oluyo vede hiç bi sıkıntı olmamıştı hem hava ile 1 gram bile ıslaklık bırakmıyolar suyunu alıyo

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 23:20
Yıkamadan sonra hava tutmak daha kötü çünkü su ulaşamadığı yerlere hava tazyiğiyle ulaşabilir.Yarın öbürgün oksitlenmeden kaynaklı arızalarla karşılaşırsanız anlarsınız motorun suyu ne kadar sevmediğini.LOL

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 23:31
valla en son yıkattımızda 3.yıkatmamızdı 2 senedir bişi olmadı inş bundan sonrada olmaz Big smile 

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 23:51
Ben bir sefer motor yıkattım oda renault flashtı ozaman 5 tl ye yıkadılardı 20 tl elektrikçiye vermiştim  Big smile sonrada tevzi makarısını değiştirmiştim , dikkatli ol sen böyle ucuz kurtulaman mağlum beyindir vs..

Mesajı Yazan: majeste_ksk
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 01:48
Ben 1 ay öncesinde aldım elime cam sili spreyi bastım sildim bastım sildim tertemiz oldu mis gibide kokuyodu :D   yanıcı özelliği olmayan zarar vermeyecek kimyasal madde ile (ne olabilir??) temizlik yapamazmıyız ???

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi
Otto Spec Titanium Egzost

Mesajı Yazan: oğuzhan86
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 02:42
arkadaşlar anlamadığm şey su ile yıkatmayın diyorsunuz ama zaten yağmur yağdığı zman araç yoğun bir su birikintisinden gecince alttan su, tesisata gelmiyor mu sanki?

Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 02:50
Motor yıkamasını gaz yağlı suyla yapıyorlardı sanırım, problem çıkmadı diyordu bir arkadaşım ama güvenemiyorum yinede.. buhar işine gelince, zaten buhar heleki böyle soğuk havalarda anında su damlalarına dönüşür, illa bi yerlere girer gibi geliyor bana

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 02:59
Ben bu işi yazın yaptırmaya karar verdim artık şöyle sıcak bir havada daha güzel olur o zaman. Smile

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 11:28

03:00 dk motoru gösteriyor

Bu ürün çok hoşuma gitti.
Çok pahalı bişey değilse alsam mı acaba?
Pazar günleri mahallede araç yıkarım, ek gelir olur :)

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 13:17
o videoda aracı yıkatınca boya matlaşır gerçekten matlaşıyomu boya yıkayınca ilk defa duydum Confused

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2011 Saat 19:10
Orjinalini yazan: oğuzhan86 oğuzhan86 Yazdı:

arkadaşlar anlamadığm şey su ile yıkatmayın diyorsunuz ama zaten yağmur yağdığı zman araç yoğun bir su birikintisinden gecince alttan su, tesisata gelmiyor mu sanki?
abim yağmur suyuyla basınçlı suyun tazyiği birmi? İkinci olarak alt taraftan yağmur suyu kolay kolay giremez,girsede altta kalır zaten.WinkAma burda bahsettiğimiz kasıtlı olarak beyinler dahil komple tazyikli su basmak.Wink

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net