Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kış geldi akü bitti :)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20822
Tarih: 28 Mayıs 2025 Saat 02:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kış geldi akü bitti :)
Mesajı Yazan: _semihk_
Konu: Kış geldi akü bitti :)
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 00:06
Tonguemalum bi çoğumuz bundan muzdaribiz... konyada hava buz gibi.4gün binmedim arabama 5i gün o bindirmedi...

aküyü söküp yenisiyle değiştircem ama yeni arabaların elektrik aksamları karışık.

-aküyü sökmek sakıncalı mı?
-yada sökerken nelere dikkat etmeliyiz?

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 00:24
kontağı kapat,kapıları kapat herşey kapalı olsun 10 dakka bekle sonra sök.10 dakka daha bekleyip tak.Ama en başta camı açık bırak.Aküyü taktıktan sonra camdan kolunu uzat farları yak sorun olmaz.Önemli püf noktalarına dikkat et yeter.Wink

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 00:26

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20338&title=aku-kutup-baslarini-sokerken-3-dakika-kurali

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 00:32
Abim ya ben 10 diyim sen 3 diyisin.SmileAbim pevgeot ustası 10 dedi yalan doğru bilemem.Smile

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 00:42
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

Abim ya ben 10 diyim sen 3 diyisin.SmileAbim pevgeot ustası 10 dedi yalan doğru bilemem.Smile

3 dakikayi bekledikten sonra ister 10 dakika bekle istersen yarim saat ne fark eder ki? Bu isin literaturu 3 dakika kurali der. Tabii ki 10 dakika da beklesen sorun olmayacaktir. Isterseniz "peugeot 3 minutes rule" diye google'da bir aratin. Birde "peugeot 10 minutes rule" diye aratin. Ben arattim balik pisirme ile ilgili  birsey cikiyor LOL

Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 00:45
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

3 dakikayi bekledikten sonra ister 10 dakika bekle istersen yarim saat ne fark eder ki? Bu isin literaturu 3 dakika kurali der. Tabii ki 10 dakika da beklesen sorun olmayacaktir. Isterseniz "peugeot 3 minutes rule" diye google'da bir aratin. Birde "peugeot 10 minutes rule" diye aratin. Ben arattim balik pisirme ile ilgili  birsey cikiyor LOL

+1Tongue

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 00:45

abim sana yanlış söylüyorsun diye birşey söylemedim.WinkSadece benim ustamın dediği birşeyi söyledim.Niye bana acaba öyle dedi diyorum.Big smile

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 01:25
Ufak bir hatirlatma yapmak isterim. Genellikle aku kutup baslari sokulurken once eksi kutup basi sokulur. Nedeni ise, eger arti kutbu cikarirsaniz aracin herhangi bir metal parcasina degebilir ve kivilcim olusabilir. Bu kivilcim ise cok buyuk talihsizliklerin yasanmasina nedendir. Ornegin, akuler sarj edilirken iceride olusan kimyasal reaksiyon sonucu gaz aciga cikarirlar. Bu gaz ise yanicidir. O yuzdendir ki akulerin uzerinde bir uyari etiketi bulunur. Akuyu baglarkende bu islemin tersi yapilir, yani once arti sonra eksi kutup basi takilir.

Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 02:15
Babamda Citroen Xsara var, onun aküsünü değiştirdiler geçenlerde. Elektrikçi aracı çalışır vaziyette bıraktı ve aküyü öyle değiştirdi. Ne radyo kod istedi, ne bir ayarı bozuldu. Aynen devam ediyor herşeyi tıkır tıkır.

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 09:47
yeni akü almak için eğer akücüye gidilecekse, zaten akücü sökme takma işlemini kendi yapıyor + eski akünüde 20-30 bişilere sayıyorWink

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 09:58
Orjinalini yazan: _semihk_ _semihk_ Yazdı:

Tonguemalum bi çoğumuz bundan muzdaribiz... konyada hava buz gibi.4gün binmedim arabama 5i gün o bindirmedi...

aküyü söküp yenisiyle değiştircem ama yeni arabaların elektrik aksamları karışık.

-aküyü sökmek sakıncalı mı?
-yada sökerken nelere dikkat etmeliyiz?

aracı kullanmadığın zaman kutup başlarını sökebilirsin söküp takması mesele değil takılırken montaj sağlam olsun yerinde oynama falan yapmasın hazır aküye el atmışken birde elektirik kaçağı varmı yokmu onu test ettir

Mesajı Yazan: Halit_KUCUKYILMAZ
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 11:52
Orjinalini yazan: eserxxx eserxxx Yazdı:

Babamda Citroen Xsara var, onun aküsünü değiştirdiler geçenlerde. Elektrikçi aracı çalışır vaziyette bıraktı ve aküyü öyle değiştirdi. Ne radyo kod istedi, ne bir ayarı bozuldu. Aynen devam ediyor herşeyi tıkır tıkır.
Aynen geçen gün bende değiştirdim aküyü. Usta arabayı çalışır durumda bıraktıp aküyü değiştirdi. Herhangi bir sorunda çıkmadı.

-------------
PEUGEOT 206 1.6 XT

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 12:17
Orjinalini yazan: Halit_KUCUKYILMAZ Halit_KUCUKYILMAZ Yazdı:

Aynen geçen gün bende değiştirdim aküyü. Usta arabayı çalışır durumda bıraktıp aküyü değiştirdi. Herhangi bir sorunda çıkmadı.

Bu bir risktir ve ustaniz o riski gereksiz yere goze almistir. Standart prosedur boyle soylemez. Isin dogrusu riski minimuma indirerek sorunlari cozmektir, daha buyuk sorunlar ortaya cikarmak degildir. Arac calisirken kutup baslarini sokmenin araca herhangi bir zarar vermeyecegini bilsek bile bunu yapmamaliyiz.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 17:58

Bu bir risktir ve ustaniz o riski gereksiz yere goze almistir. Standart prosedur boyle soylemez. Isin dogrusu riski minimuma indirerek sorunlari cozmektir, daha buyuk sorunlar ortaya cikarmak degildir. Arac calisirken kutup baslarini sokmenin araca herhangi bir zarar vermeyecegini bilsek bile bunu yapmamaliyiz.
ne kadar iyi ustalarınız var ya.ClapAraç çalışırken kutup başı SÖ-KÜL-MEZ.Arabaya yapılacak en büyük yanlışlardan biridir.İyiki yakmamış bir tarafı.Wink

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 18:01

Hakikaten ya çok büyük zararlar açabilirdi neden böyle riskler alırlar ki heyecan olsun diye mi yoksa masraf açmak için miConfused

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 18:03
bilmeyen adamı usta diye oraya diker birde arabayı emanet edersen herşeyi yapar.Allah bu usta takımının eline kimseyi düşürmesin.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 18:05

bilmeyen adamı usta diye oraya diker birde arabayı emanet edersen herşeyi yapar.Allah bu usta takımının eline kimseyi düşürmesin.

AMİN   Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net